המלצת טיול: קטיף פטל בשרון

 
מעולים לריבה ולעוגות
מעולים לריבה ולעוגות צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:06 18/05/2012

סוף שבוע חמים הוא הזדמנות מעולה לנצל את עונת הפטל הקצרצרה ולקחת את המשפחה או החברים לקטוף את הפרי הכי אלגנטי שיש. וגם: איפה אוכלים ג'חנון אותנטי בדרך לקטיף ומתכון לריבת פטל שתשדך מעולה עם עוגיות או לחם טרי

 
 
 
 
 

בפעם הקודמת פרסמנו כאן המלצה על קטיף תותים, המלצה ששלחה רבים מכם למושב גאולים, שם מתקיים הקטיף. לאור התגובות והתמונות המקסימות ששלחתם לנו בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל החלטנו לחפש עוד מקום מתוק לקטיף שאפשר לבלות בו עם הילדים (אבל לא רק).

 

>> קטיף תותים בשרון

>> אוכל קדימה אוכל

 

אחרי שיטוטים רבים באינטרנט, שיחות טלפון למגדלים והתייעצות עם חברים הבנו שהחודש הקרוב הוא הזדמנות מצוינת להנות מהעונה הקצרה (רק חודשיים) של הפטל שמתחיל את עונתו באמצע מאי ומסתיים לקראת סוף יולי.

 

שיחת טלפון בבוקר יום שבת הבהירה לנו שלא רק העונה קצרה, גם יום הקטיף מסתיים מהר (כבר בצהריים רוב הפירות כבר נקטפים) ולכן מומלץ להגיע מוקדם ולא לחכות לשעות הצהריים. אם בכל זאת אתם לא שייכים למשכימים ותרצו להגיע אחרי השעה 12:00, מומלץ להתקשר לפני ולבדוק אם נותרו פירות לקטיף.

 

לחוצים אך נלהבים יצאנו לדרך לכיוון כפר חיים, שממוקם לא רחוק מכביש 4 במרכז עמק חפר (בסביבות 20 דקות מתל אביב). בדרך, כמה מטרים אחרי צומת רעננה (בכביש 4, למגיעים מדרום) גילינו שלט גדול מתחת לדוכן קטן ובו ג'חנונים ביתיים. בדיוק מה שרעבים כמונו צריכים בבוקר שטוף שמש.

 

אם גם אתם הגעתם לאזור רעבים, בהחלט מומלץ לעשות עצירה. על ג'יחנון עם ביצה, רסק עגבניות וחריף תשלמו כאן 15 ש"ח, רק זהירות עם הלימונדה, היא מתוקה במיוחד.

 

 
15 ש"ח וזה שלכם
15 ש"ח וזה שלכם צילום : רחלי קרוט
 

כמה, מתי ואיפה

קטיף הפטל מתקיים בכפר חיים - משק קפלן, אותו תוכלו למצוא על פי השלטים הרבים הממוקמים בצידי האיזור. במקום 4 סוגי פטל שמתחלקים בעונתם על פניי חודשיי הקטיף (מאי עד יולי), מה שאומר שבפועל בכל פעם יהיה לכם סוג אחר של פטל לקטוף. כרגע תמצאו שם את הפטל השחור שטעמו מעט חמצמץ אך הוא מצוין לריבות או לעוגות.

טלפון לבירורים: 052-4399316

 

שעות פתיחה

שישי: 09:00-15:00

שבת: 09:00-15:00

 

מחיר כניסה
קטיף שכולל אכילה בשטח - 25 ש"ח

סלסלת פטל הביתה (אותם קטפתם בעצמכם) - 35 ש"ח לקילו

 

הגעתם הביתה עם הפטל ואתם לא ידועים מה לעשות איתו? הכינו ריבה שאפשר להוסיף לה גם דובדבנים או תותים או פשוט להכין אותה רק מהפטל.

 

>> מתכון לריבה

>> הריבה משתדכת מעולה לעוגיות חמאה

 

 
כל הדרך להכנת עוגיות עם ריבת פטל
כל הדרך להכנת עוגיות עם ריבת פטל צילום : רחלי קרוט
 

כמה קטנות לפני שיוצאים

  • שימו לב שעצי הפטל מעט קוצניים, לא משהו שצריך להטריד אתכם או את הילדים, אבל שווה לדעת.
  • כמה מטרים לפני משק קפלן תמצאו גם קטיף תותים, אם נשאר לכם כח והתותים עדיין על העצים מומלץ לעשות קפיצה.
  • את הפטל שקטפתם אפשר לאכול במקום מבלי לשטוף מאחר ואין ריסוס רעיל שיכול להזיק.
  • קטפתם הרבה, הכנתם ריבה ועדיין נשאר לכם פטל? שימו בקופסה אטומה או בשקית ניילון סגורה היטב והקפיאו. הפטל קופא מעולה וישמש אתכם במהלך כל השנה (הוא גם הרבה יותר מתוק במצבו הקר).
  • במקרר אגב, הוא נשמר ממש מעט זמן (בסביבות יומיים).
  • והכי חשוב, אל תשכחו להגיע עם מצב רוח וסבלנות, הפטל האלגנטי אוהב שמתייחסים אליו בעדינות, בתמורה הוא יחזיר לכם המון טעם נהדר.

 

 
קוטפים בעדינות את אלה שכבר הבשילו
קוטפים בעדינות את אלה שכבר הבשילו צילום : רחלי קרוט
 
 
4 זני פטל במהלך העונה הקצרה
4 זני פטל במהלך העונה הקצרה צילום : רחלי קרוט
 
בוחרים רק את הבשלים והרכים
בוחרים רק את הבשלים והרכים צילום : רחלי קרוט
 
עצירה טעימה בדרך
עצירה טעימה בדרך צילום : רחלי קרוט
 

נשמח לראות: ביקרתם בקטיף? צלמו לנו תמונות ופרסמו באוכל קדימה אוכל

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.