המהפך של יונתן רושפלד: ממסעדות הגורמה לדוכני האוכל

 
עודכן 23:57 18/05/2012

בראשית דרכו היה יונתן רושפלד השף המועדף על האלפיון העליון. היום הוא כבר מבשל בשוק האוכל ונוזף בטבחים חובבים בטלוויזיה. לרגל ציון 20 שנות פעילות קולינרית, יצאנו לבדוק מה קרה בדרך לאיש שעפיצות ופלצנות היו שמותיו הנרדפים

 
 
 
 
 

אתם בטח מכירים את יונתן רושפלד מהטלוויזיה ומקטלגים אותו כשף הקשוח שלא חוסך ביקורת מהבשלנים החובבים. אבל רושפלד פועל בזירת הבישול כבר 20 שנה ובשנים האחרונות הפך לאחד השפים הפופולריים במדינה - הוא חולש על תאגיד מזון שכולל שלוש מסעדות, ספרי בישול, מלון בוטיק שנבנה בתל אביב והשף הראשי של מלון אחר.

 

"יש לנו אסטרטגיה, זה נורא ברור. זה עסק", הוא אומר ממשרדו הכולל מחלקת הנהלת חשבונות, הזמנות ואפילו תשאול לקוחות. בתחילת דרכו, הקיבוצניק מהדרום נסחף אל תרבות האוכל החלוצית בישראל. "התחילה פורנוגרפיה של אוכל, במגזינים. איכשהו זה דיבר אליי", סיפר. בשיא ימי הבועה הוא פתח את המסעדות הראשונות שלו שפנו אל האלפיון העליון אבל שנתיים לאחר מכן, המציאות הכלכלית והאינתיפאדה השנייה קטעו את הפנטזיה הקולינארית שלו והמסעדות התרוקנו.

 

הוא פרש מעסקי המסעדות למספר שנים אך אז חזר בכל הכוח. למה הוא חזר? בשביל אהבת הקהל, הוא אומר. השבוע הקים דוכן של מסעדת הטפאסים שלו בפסטיבל "טעם העיר" - שוק האוכל השנתי והעממי. לביקורות הוא לא מתייחס. "זה מוסד לא נחוץ", הוא אומר.

 

אל תפספסו:

המלצת טיול: קטיף פטל בשרון

ג'וק בפיצה של דומינוס

4 מסעדות שוות בניו יורק

10 דברים שלא ידעתם על גלידה

הדרך הטובה ביותר לחתוך ולאכול תפוח

מבחן החומוס הגדול

פרסומת פרובקטיבית לעוגיות אוראו

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.