מתכון לסלט פסטה עם אספרגוס וגבינה

 
מעולה לימים החמים
מעולה לימים החמים צילום: יח"צ
 
עודכן 08:04 26/05/2012

לרגל הקיץ שבפתח, השף שחר דבח מציג מתכון לסלט פסטה מיוחד עם אספרגוס טרי וגבינת עזים

 
 
 
 
 

מצרכים ל-3-4 מנות:

חצי ק"ג פסטה פוזילי

1 ק"ג אספרגוס ירוק טרי פרוס

1/3 כוס מיץ לימון טרי

2/3 כוס שמן זית

4 שיני שום טרי פרוס

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כף אורגנו יבש

80 גרם צנוברים קלויים

50 גרם גבינת תום (עזים קשה) מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה למשך כ-7 דקות עד שהיא מתרככת, מסננים ומניחים בצד.
  • קוטמים את חלקו התחתון של האספרגוס (כ-5 ס"מ מהקצה) ומבשלים במים רותחים כ-2 דקות.
  • מעבירים את האספרגוס לקערה עם מי קרח.
  • מניחים את הפסטה בקערת ערבוב גדולה.
  • בקערה בקטנה מערבבים היטב את מיץ הלימון, שמן זית, שום, אורגנו, מלח ופלפל.
  • מוסיפים את הרוטב לקערה עם הפסטה ומערבבים היטב.
  • חותכים את האספרגוס לחתיכות באורך כ-4 ס"מ ומוסיפים לקערה.
  • מפזרים מעל הכל את הצנוברים הקלויים והגבינה, מערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

המתכון באדיבות השף שחר דבח ממסעדת Chez Eugene וקייטרינג טנגו.

 

מחפשים מתכוני סלטים נוספים? נסו את אלה:

סלט ניסואז חם

סלט קיסר ביתי

סלט כרוב וגזר עם שקדים ושומשום

סלט גזרים וצנוניות

סלט אורז עם קוביות גבינה וזיתים

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.