מתכון לקינוח קרם גבינה עם תותים

 
זריז ומתוק
זריז ומתוק צילום: נטלי לוין
 
עודכן 09:16 23/05/2012

עוד לא בחרתם מנה אחרונה לשבועות? נטלי לוין מציעה לכם להכין קינוח זריז בחמש דקות עבודה - קרם גבינת שמנת עם תותים טריים ופיסטוקים קלויים

 
 
 
 
 

תמיד טועים לחשוב ששבועות הוא חג "קליל". מעולם לא הבנתי מה בדיוק קליל בפשטידות וקישים עתירי שומן, גבינות במגוון טעמים וכמובן עוגות גבינה עשירות עם אינספור תוספות. אין ספק ששבועות הוא החג הלא נכון לאלה שרוצים לשמור על משקלם.

 

אחרי ארוחה כבדה הדבר האחרון שבדרך כלל מתחשק זו עוגה כבדה, ולכן הקינוח הבא מושלם לארוחת החג. זהו קינוח קרם גבינה עם תותים ופיסטוקים שמכינים בחמש דקות: מקציפים את הגבינה עם השמנת, מזלפים לכוסות ומקשטים בקוביות תות ופיסטוק קלוי. מתקבל קינוח קליל יחסית שנראה מעולה ואף אחד לא יתנגד לו.

 

אם רוצים לחסוך גם בקלוריות - אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינה 5% שומן במרקם של גבינת שמנת (למשל גבינת סימפוניה בטעם טבעי). הטעם כמובן ישתנה מעט, אבל עדיין יתקבל קינוח מצוין.

 

קינוח קרם גבינה, תותים ופיסטוקים

8-10 קינוחים אישיים

 

מצרכים לקרם גבינת שמנת-וניל:
225 גרם גבינת שמנת 30% שומן
גרידת לימון מחצי לימון
70 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
250 מ"ל שמנת מתוקה

 

חצי סלסלת תותים
50-70 גרם פיסטוקים

 

אופן הכנה:

  • מלית גבינת שמנת-וניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים יחד גבינת שמנת, גרידת לימון, אבקת סוכר ווניל ומקציפים יחד עד שהתערובת אחידה.
  • תוך כדי הקצפה איטית-בינונית מוסיפים את השמנת המתוקה בזרם דק. לאחר שכל השמנת בפנים ממשיכים להקציף עוד 1-2 דקות, עד שהתערובת אוורירית, קטיפתית ויציבה מאוד.
  • פיסטוקים: במחבת קטנה ויבשה (אין צורך לשמן) מניחים את הפיסטוקים.
  • קולים את הפיסטוקים על אש בינונית-גבוהה עד שהם קלויים ויש ריח אגוזי נעים.
  • מצננים לחלוטין. כאשר הפיסטוקים קרים קוצצים אותם לשבבים די קטנים.
  • תותים: מנקים את התותים היטב, מורידים את הגבעול וחותכים לקוביות קטנות.
  • הרכבת המנה: מעבירים את קרם הגבינה אל שקית זילוף, ומזלפים אל תוך כוסיות אישיות שקופות עד ל2/3 גובה.
  • מעל קרם הגבינה מניחים 1-2 כפיות של קוביות תותים, ומעל הכל מעט פיסטוקים גרוסים.

 

 
שילוב צבעים יפהפה
שילוב צבעים יפהפה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אם לא אוהבים פיסטוקים - אפשר להשתמש בכל אגוז אחר. אגוזי לוז או פקאן ישתלבו פה נהדר.
  • את קרם הגבינה ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר, מכוסה היטב.
  • את הקינוח המוכן מומלץ להגיש באותו יום. אם רוצים לשמור אותו לזמן ארוך יותר - עשו "הפרד ומשול"; שמרו את הקרם בכוסיות האישיות, את התותים חתוכים בקופסא נפרדת, ואת הפיסטוקים הקלויים והקצוצים בקופסא נוספת. לפני ההגשה פשוט חברו בין כל החומרים והרי לכם קינוח טעים וטרי.
  • אם אין תותים - אפשר להשתמש בפירות אחרים, כמו למשל פירות יער או דובדבנים ואפילו ענבים או משמשים.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של עוגיו.נט.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם מניפת פירות

מתכון לרולדת פיסטוק במילוי גבינה ותותים

מתכון לטירמיסו בכוסות אישיות

מתכון לעוגת גזר עם אגוזים

מתכון לטרייפל שוקולד, תותים וקצפת
מתכון למוס שוקולד וברנדי

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.