בקלי קלות • מתכוני דגים לשבועות

 
שנים של ניסיון
שנים של ניסיון צילום: דרור כץ
 
עודכן 08:08 25/05/2012

לצד מאכלי החלב המסורתיים של שבועות, השף אידי ישראלוביץ' מכין 3 מתכוני דגים משגעים ומרשימים שכל אחד יכול להכין בבית

 
 
 
 
 

פשטידת דגים

תבנית תנור מרובעת

 

מצרכים:

2 תפו"א בינוניים מבושלים ופרוסים

400 גרם פילה של דג לבן קפוא (קוד/הליבוט/בקלה)

מלח ופלפל לפי הטעם

בצל לבן

100 גרם גבינת שמנת

שן שום כתושה

50 גרם גבינת עמק מגורדת

עגבנייה גדולה, פרוסה

חופן פרורי לחם

80 גרם גבינה בולגרית

 

אופן הכנה:

  • בתבנית אפייה מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • מעל תפוחי האדמה מניחים את פילה הדג, ממליחים ומפלפלים גם אותו.
  • קוצצים את הבצל, מטגנים במעט שמן עד הזהבה ומפזרים על הדג.
  • מערבבים את גבינת השמנת עם שן שום כתושה וגבינת עמק מגורדת.
  • מפזרים פרוסות עגבנייה ועליהן מפזרים את פירורי הלחם.
  • לבסוף מגרדים את הגבינה הבולגרית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 200-180 מעלות ואופים כ- 20 דקות.
  • ניתן לקשט עם עלה בזיליקום.

 

 
קלה להכנה וטעימה בטרוף
קלה להכנה וטעימה בטרוף צילום : דרור כץ
 
גם אתם יכולים
גם אתם יכולים צילום: דרור כץ

קציצות דגים עם רוטב עגבניות

4 מנות

 

מצרכים לתערובת הקציצות:

1 ק"ג פילה דג בורי

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פירורי לחם

1/2 כפית פפריקה חריפה

4 כפות שמן זית

שן שום כתושה

בצל סגול, קצוץ

כפית כמון

כפית מלח

כפית פלפל שחור

 

לרוטב עגבניות:

4 כפות שמן זית

שן שום קצוצה

1/2 בצל לבן קצוץ

2 עגבניות מגוררות

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור

כפית כורכום

כפית אריסה פיקנטית

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 פלפל אדום יבש חריף שלם

כוס ציר דגים או ציר ירקות

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

 

אופן הכנה:

  • במטחנת בשר מעבירים את כל המצרכים של תערובת הקציצות ומכניסים למקרר.
  • הכנת הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים.
  • מוסיפים את העגבניות, פטרוזיליה, כוסברה, מלח , פלפל שחור, כורכום, אריסה, פפריקה חריפה ופלפל יבש.
  • מערבבים היטב ומוסיפים את ציר הירקות או הדגים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.
  • במקביל יוצרים קציצות מהתערובת המוכנה ומוסיפים לסיר.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות בסיר מכוסה.
 

פילה מוסר אביבי בשקדים

מנה אחת

 

מצרכים:

20 גרם חמאה

שן שום קצוצה

1/2 בצל סגול קצוץ

נקטרינה פרוסה לרצועות

ענף סלרי פרוס (ללא עלים)

פילה מוסר במשקל 180-200 גרם

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

פלחי לימונים מחצי לימון

1/2 כוס יין לבן

1 כף שקדים קלופים

צרור עירית

 

אופן הכנה:

  • במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים את רצועות הנקטרינה ואת פרוסות הסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב קל.
  • ממליחים ומפלפלים את פילה הדג ומניחים במחבת כשהעור כלפי מעלה. מגבירים את האש.
  • מוסיפים את פלחי הלימון ומבשלים כ- 3 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את המחבת ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
  • לבסוף, מפזרים את השקדים הקלופים והעירית הקצוצה.

 

 
אביבי וצבעוני במיוחד
אביבי וצבעוני במיוחד צילום : דרור כץ
 
 

המתכונים באדיבות השף אידי ישראלוביץ'.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

מתכון מנצח לקיש בטטות

מיני לזניה עם תרד וריקוטה

שבלולי גבינות וזיתים

קיש בצל וכרישה

בורקיטס במילוי גבינות

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.