מתכון לפשטידת פטה וחצילים

 
מושלמת לחג
מושלמת לחג צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 08:08 25/05/2012

שילוב מנצח של גבינת פטה עיזים וחציל קלוי בפשטידה מעולה וקלה להכנה שתפאר לכם את שולחן החג

 
 
 
 
 

6 פשטידות אישיות (תבניות פאי אישיות בקוטר 7.5 ס"מ)

 

מצרכים:

4 ביצים

כוס חלב עיזים או חלב בקר

כוס קמח

חצי כוס קורנפלור

2 חצילים קלויים/שרופים על הגז, קלופים חלקית

גליל גבינת עזים חתוכה לקוביות גדולות

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

מלח

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט לפי הטעם

לשימון התבניות: מעט חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב בקערה ביצים וחלב עיזים, מוסיפים פנימה קמח וקורנפלור ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לקערה את החצילים והגבינות, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
  • משמנים את התבניות האישיות בחמאה מומסת, מעבירים לתוכם את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד להזהבת הפשטידות והתייצבותן.

 

המלצת השף:

  • ניתן להכין את הפשטידה גם בתבנית גדולה.
  • מומלץ להוסיף לפשטידה קוביות סלק מקולף ומבושל.

 

 
כמעט אפשר להריח את התמונה
כמעט אפשר להריח את התמונה צילום : קרן ביטון-כהן
 

המתכון באדיבות השף ברק חי-חורש למשק צוריאל, המשיק את סדרת הגבינות המיוחדות.

 

מחפשים עוד מתכוני פשטידות? נסו את אלה:

מתכון לקיש בטטות

מאפה במילוי מוצרלה ועגבניות

פריטטה עם גזר וקישואים

פשטידת ברוקולי

מאפינס עם פטה ועגבניות מיובשות

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.