מטיילים ושותים • חדשות היין לשבועות

 
הסדרה האזורית יקבי כרמל
הסדרה האזורית יקבי כרמל צילום: יקבי כרמל
 
עודכן 02:18 21/05/2012

בציר חדש לשרדונה הסדרה האזורית של יקבי כרמל, יינות חדשים בארץ מספרד, צרפת וניו זילנד, הזוכים הגדולים בתחרות היין פרס ירדן, שלל אירועי יין ברחבי הארץ ועוד חדשות מסביב לבקבוק

 
 
 
 
 

בציר חדש לסדרה האזורית של יקבי כרמל: שרדונה 2011

 

יקבי כרמל משיקים את כרמל אזורית שרדונה גליל עליון 2011, ובכך מחדשים את את הסדרה האזורית, המייצגת את מיטב אזורי היין של ישראל . היין הופק מענבי שרדונה מהגליל העליון, אזור גבוה וקר, שנבצרו בבציר לילי. היין הופק בטכניקה מיוחדת כדי ליצור יין אלגנטי ומיוחד לסדרה האזורית. שילוב של בציר מוקדם, חמיצות מרעננת ושימוש מושכל בעץ (חביות לא חדשות), יצרו שרדונה אלגנטי, 'רחב' ומורכב, ששומר (למרות העץ) על פירותיות נעימה. יינן ראשי: ליאור לקסר.

 
שרדונה גליל עליון 2011 יקבי כרמל
שרדונה גליל עליון 2011 יקבי כרמל צילום: יח"צ

הכרמים, בגליל העליון, נטועים בגבהים שבין 400 ל-850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד. מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.

 

לאחר סחיטה עדינה תסס מקצת התירוש במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה והשאר בחביות עץ אלון צרפתיות לא חדשות, בהן המשיך והתבגר במשך שישה חודשים על משקעיו (Sur Lies). חלק מהיין עבר תסיסה מאלולקטית. היין בעל גוף בינוני עד מלא ומתאפיין בבשומות של תפוח עץ ירוק, ליים, שקדים קלויים ומינרלים. הסיומת ארוכה ומאוזנת. היין ילווה היטב מנות כגון, פסטה ברוטב פסטו, דגים צלויים בגריל ואספרגוס קלוי. מחיר מומלץ: 55 ש"ח.

 

יינות חדשים ומבקרים נכבדים מחו"ל

 

ויקטור סרגוסה, קבוצת פאוסטינו, ספרד

 

במהלך חודש מאי תציין רשת חנויות 'דרך היין' את חודש פאוסטינו - ותציע מבצעים מיוחדים על יינות הקבוצה, שהיא מבין קבוצות היקבים הגדולות בספרד, מייצרת 20 מיליון בקבוקים מדי שנה, ומייצאת אותם ליותר מ-80 מדינות ברחבי העולם. כדי לחשוף ולהציג את היינות, הגיע לארץ מנהל הייצוא של היקבים לאזור, ויקטור סרגוסה. בין היינות משבעת יקבי הקבוצה, המיובאים לארץ על ידי משפחת שקד, ניתן למצוא היצע רחב של יינות מבצירים שונים, בדגש על יינות ריוחה מחבל הבאסקים:

 
מרקז דה ויטוריה - ריוחה רזרבה
מרקז דה ויטוריה - ריוחה רזרבה צילום: יח"צ

Marques de Vitoria Reserva 2005 - יקב מרקס דה ויטוריה בריוחה הוקם על ידי המרקיז מויטוריה לאחר ששב מצ'ילה, אליה היגר במהלך המאה ה-19. ליקב כאלף דונם כרמים, ברובם אורגניים, הנטועים בחלקות מובחרות ברחבי ריוחה. יין הרזרבה של היקב מורכב מ-100% ענבי טמפרניו, והיין התיישן כשנתיים בחביות עץ אלון צרפתי, בחלקן חדשות. על היין: ליין ניחוחות שזיפים, דובדבן שחור ומעט קקאו עם סיומת ארוכה ואפילו מעט מרעננת. יתלווה מצוין למגוון מנות בשר מתובלות. מחיר: 120 ש"ח.

 
פאוסטינו ריוחה קריאנזה
פאוסטינו ריוחה קריאנזה צילום: יח"צ

Faustino Crianza 2008 - פאוסטינו הינו אחד היקבים החשובים בריוחה ואחד הידועים ברחבי העולם. ההיסטוריה של היקב החלה כבר בשנת 1861, כאשר אבי המשפחה, Eleuterio Martinez Arzok רכש אחוזה בריוחה עם כרם גפנים. כיום תחת בעלות המשפחה כ-6500 דונם כרמים בריוחה וכן מספר אחוזות ברחבי ספרד.Faustino Crianza מורכב מ-100% ענבי טמפרניו מאזור ריוחה, והתיישן כ-8 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וכן 6 חודשים נוספים בחביות עץ אלון צרפתי. ליין צבע אדום כהה, מבנה עמוק, ניחוחות פרי בשל עם נגיעות קפה ותבלין. טוב לשתייה עכשיו ביחד עם פסטה ברוטב בולונז, אבל גם יתפתח באחסון נכון שנתיים ויותר. במחיר נוח של 60 ש"ח, הוא יתאים במיוחד למי שרוצה להכיר את היינות היחודיים הללו.

 
 
portia ebeia roble
portia ebeia roble צילום: יח"צ

Portia Ebeia Roble Ribera del Duero 2010 - יקב פורטיה, הממוקם באזור ריברה דל דוארו, משלב את מסורת וידע עם טכנולוגיה מודרנית לייצור יינות איכותיים. בתחילה נטעו הכרמים לאחר מציאת האדמות המתאימות ביותר לכרמים במהלך שנות התשעים של המאה ה-20. היין מבציר 2003 היה הראשון שיוצר. ליקב כאלף ושש מאות דונם של כרמים. יין ה-Ebeia Roble של היקב מגיע מכרמים הנטועים בגובה של מעל 800 מטר מעל פני הים, מורכב מ-100% ענבי טמפרניו והתיישן כארבעה חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. התוצאה היא יין צעיר, מורדני ומרוכז, עם נגיעות של אלון ופלפל אנגלי. מחיר: 65 ש"ח.

 

ברנרד בודל, קבוצת וילה מריה, ניו זילנד

 

יקב וילה מריה מניו זילנד, אשר יינותיו מיובאים לארץ על ידי חברת הכרם, חוגג יובל להיווסדו. לרגל המאורע הגיע לארץ לביקור ברנרד בודל, מנהל הייצוא של היקב לשוק האירופאי. יקב וילה מריה הוא אחד מהיקבים שפרצו את הדרך להכרה עולמית ביינות ניו זילנדים. היקב מתגאה להיות היקב המעוטר ביותר במדינה, עם עשרות זכיות, פרסים והוקרות מכל העולם על היינות היחודיים שלו, שמצליחים לשבות את תנאי האקלים היחודיים של מדינת אי זו ולתרגמה ליינות מובהקים. בין יינות היקב הזמינים לרכישה בארץ ניתן למצוא נציגים מסדרות הפרייבט בין - מעט זולה ונגישה יותר, ומסדרת הסלר סלקשן, שמתאימה ליישון קצר:

 
סוביניון בלאן וילה מריה
סוביניון בלאן וילה מריה צילום: יח"צ

סוביניון בלאן סלאר סלקשן 2010 - על יינות כדוגמתו נבנתה תהילת אזור מרלבורו בניו זילנד כאיזור הסוביניון בלאן החשוב של המדינה. היין מפתיע בטעמו ומצליח לשלב טעמים של ירקות ירוקים, כגון אפונה ותרד, ביחד עם טעמים פירותיים טרופיים של פסיפלורה ורמיזות של אננס עם חמיצות מאוזנת. מומלץ מאוד להגישו צונן, יתאים מאוד לפשטידות וקישים או למנות פסטה ברוטב שמנת. מחירו 110 ש"ח, המשקף את הטיול שהיין עשה כדי להגיע לכאן, ובמקרה של יין יחודי זה שווה את ההשקעה.

 
פינו נואר וילה מריה
פינו נואר וילה מריה צילום: יח"צ

פינו נואר סלאר סלקשן 2008 - כרמי הפינו נואר של היקב מטופלים בקפידה על מנת להבטיח פרי איכותי ככל האפשר. לאחר התסיסה היין הועבר לחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 12 חודשים. ליין צבע יפהפה של אבן אודם עם ריח עמוק של פטל אדום ודובדבנים בשלים ומיני תבלינים. עם גוף בינוני וסיומת עדינה, הוא יתאים למנות עוף בגריל, קרפצ'ו בקר או פטריות מוקפצות. כדאי להגישו בטמפרטורה של 18 מעלות. מחיר - 120.00 ש"ח.

 

אטיין הוגל, יקב הוגל, אלזס, צרפת

 

זו הפעם הראשונה בה בעלי יקב הוגל, מבין היקבים המצטיינים והבולטים שבאזור אלזס בצרפת מגיע לארץ. יקב הוגל נוסד ב-1639, ומייצר כיום כ-1.2 מיליון בקבוקים בשנה, ומחזיק כמה מהחלקות המצטיינות ביותר באזור (grand cru). משפחת הוגל הינה החלוצה ביינות בציר מאוחר באלזאס וכן יינות סלקסיון גראן נובל עם בוטריטיס והייתה שותפה לניסוח חוקי האזור בייצורם. חוקים אלו, אשר נולדו מתוך שאיפה להבטיח ייחוד זה ואת איכותם של היינות, הינם מהמחמירים בין החוקים הנהוגים באזורי היין השונים בצרפת. יינות היקב מיובאים ומשווקים בארץ על ידי קבוצת שקד.

 

במרתפי הוגל, השוכנים מתחת למבנים של הכפר Riquewihr מהמאה ה-16, שוכנות חביות העץ הגדולות כאשר רובן בנות מעל למאה שנים, כולל חבית אחת מאוד מפורסמת "S. Caterine" המתוארכת לשנות 1715 והוכרזה בחבית הישנה ביותר בשימוש ברחבי העולם בספר השיאים של גינס.

 

 
התוית הצהובה מתאימה לצבע היינות. גוורצטרמינר הוגל
התוית הצהובה מתאימה לצבע היינות. גוורצטרמינר הוגל צילום : יח"צ
 

היקב נמצא בבעלות משפחת הוגל זה 12 דורות, ומציע מגוון רחב של יינות לבנים בהתאם לזנים הקלאסיים של אלזאס וגם פינו נואר - הזן האדום היחיד שמגדלים שם (בצורה רשמית). מבחינת טווח מחירים, יינות של היקב ניתן למצוא בחנויות יין במחירים בין 60 ש"ח ליינות רעננים מבצירים חדשים, ל-900 שקלים ליינות מיושנים שהזמן הספיק לתת בהם אותותיו ולפתח את טעמם:

  

Hugel Gentil 2010 - בלנד צעיר ונגש מזני הענבים גווירצטרמינר, ריזלינג, מוסקט, פינו גרי, ו-סילבנר, כששני האחרונים הם זנים פחות מוכרים בארצנו. התוצר הסופי הוא יין נקי ובהיר עם חמיצות מרעננת וניחוחות של ורדים ואפרסק. יתאים במיוחד למנות דגים עשירות. מחיר - 60 ש"ח.

 

Hugel Riesling 2010 - יין לבן יבש זני מ-100% ענבי ריזלינג שלפי מר הוגל ראויים להערכה רבה. בדרך לבקבוק היין תסס ושהה במיכלים וחביות עם בקרת טמפרטורה. היין אכן מצליח להפתיע ומציג עושר של טעמי הדרים ואגסים בשלים עם מעט חמיצות שמתאזנים בצורה הרמונית. מחיר - 95 ש"ח.

 
Hugel Riesling Jubilee 2005 - יין לבן יבש זני מזן הריזלינג. ענבי הריזלינג נבצרו מכרם Schoenenbourg - כרם גראנד קרו איכותי. היין תסס ושהה במיכלים וחביות עם בקרת טמפרטורה. יין ארומטי עם ארומות של נקטרינה וגרידת לימון וטעם מינרלי מרענן. מחיר - 200 ש"ח.  

 
Hugel Gewurztraminer Vendage Tardives 2005 - ענבי הגוורצטרמינר נבצרו בכרם Sporen - גם הוא כרם גראנד קרו איכותי מאחוזת הוגל. באף מורגשים ניחוחות פירות קיץ ופריחת ורדים והטעם מורכב ועשיר עם תיבול שהזכיר טעם מעושן. מחיר - 500 ש"ח.

 

Hugel Gewurztraminer Selection de Grains Nobles 1976 - אחד הבצירים הגדולים במאה שעברה באלזס עם יכולת התיישנות יוצאת דופן. הענבים עבור יין זה גם הם הגיעו מכרם Sporen הותיק. יותר מ30 שנות יישון בתנאים מבוקרים הצליחו להוציא מהיין ארומות וטעמים שאי אפשר לקבל מיין בדרך ארת. עם ארומות מורגשות של מנטה מרעננת וגרידת תפוז, לטעמים פירותיים ומתוקים עם סיומת של גבינה כחולה (באמת), מדובר ביצירת מופת. מחיר - 900 ש"ח.

 

 
יינות של יקב הוגל
יינות של יקב הוגל צילום : יח"צ
 

הוכרזו הזוכים בתחרות "פרס ירדן" 2012 של יקבי רמת הגולן

 

לאחר שלושה חודשי תחרות, מאות מתמודדים, עשרות שופטים ותחנות שיפוט והמון המון יין (!) הגיעה תחרות 'פרס ירדן' 2012 של יקבי רמת הגולן לסיומה. מקצה הגמר של תחרות היין היוקרתית, שמטרתה לקדם את תרבות היין בישראל, התקיים ב-15.5.2012 במלון דן תל-אביב.

 

26 המתמודדים שעלו לשלב הגמר פגשו בפעם האחרונה את השופטים ביניהם מומחה היין הבינלאומי יאיר היידו, העיתונאית ואשת הקולינריה הילה אלפרט, מבעלי 'קלואליס' אייל זיו, היינן והבעלים של יקב "כרם שבו", גבי סדן, היינן אורי חץ, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן ויקטור שונפלד ועוד.

 

במהלך היום עברו המתמודדים בחמש תחנות שעסקו בנושאי ייצור יין, גידול ענבים, יינות עולם, שירות (כולל התאמת אוכל ליין, תפריטי יין, טקסי פתיחת ומזיגת יינות שונים, כשרות וכדומה) וניתוח יין. בתום יום שלם של למידה ומבחנים הוכרזו הזוכים במקומות הראשונים בכל אחת מהקטגוריות.

 

 
אבירם כץ זוכה בפרס ירדן מענת לוי-רושנסקי
אבירם כץ זוכה בפרס ירדן מענת לוי-רושנסקי צילום : יח"צ
 

ואלו הזוכים:

בקטגוריית מלצרי יין במקום הראשון זכה אבירם כץ ממסעדת 'טוטו', וכפרס קיבל סטאז' במסעדה עטורת שלושה כוכבי מישלן - "אוברז' דה ליל" של שף מארק הברליין, הנמצאת באלזאס, צרפת. במקום השני זכה בן רון ממסעדת מסה. בתגובו לזכייתו סיפר כץ לנענע 10: "התחרות הייתה קשה, ברמה מקצועית גבוהה. בתחרות ירדן הקודמת,לפני 4 שנים, השתתפתי כשהייתי בימי הראשונים בתחום. בגלל שהתחרות לא מתקיימת כל שנה מגיע לשם מקבץ של אנשים טובים ומוכשרים".    

 

בקטגוריית חובבי יין במקום הראשון זכה יורי בירן, וכפרס קיבל סטאז' בן שבוע ביקב Kloster Eberbach בגרמניה, היקב התאום של יקבי רמת הגולן, הנחשב לאחד הטובים והמכובדים בגרמניה. במקום השני זכה אלחנן פיין. השנה לראשונה הוענק פרס "דניאל רוגוב" לחובב היין הזוכה, לזכרו של עיתונאי היין המיתולוגי שהלך לעולמו אשתקד, ותרם רבות למען הבאת בשורת היין לקהל הקוראים והאוהדים.

 

בקטגוריית חובבי יין צעירים במקום הראשון זכתה מרים בן-יהודה, וכפרס קיבלה באירוח לה ול-11 מחבריה בסדנת יין וקולינריה חווייתית עם ארז קומרובסקי במקום השני אביב פרנקל (כתב ערוץ 10).

 

מדלית כסף לרוזה 2011 של יקב הרי גליל בתחרות הרוזה העולמית

 

הישג מכובד: "הרי גליל רוזה" 2011 של יקב הרי גליל, זכה במדליית כסף בתחרות הבינלאומית 2012Mondial du Rosé, שהתקיימה בקאן שבצרפת. בתחרות נטעמו 900 יינות רוזה. לתחרות זו נשלחו מיטב יינות הרוזה ושפטו בה מומחים עולמיים בתחום. התחרות נערכה ביוזמת איגוד הייננים הצרפתים ובחסות גופי העל בתחום היין כגון: הארגון הבינלאומי לתעשיית הגפן והיין והאיחוד הבינלאומי של הייננים. מרבית יינות הרוזה שהתחרו בתחרות וזכו, יוצרו ע"י יקבים מצרפת.

 

ביום חמישי ה-31.5 בשעה 19:00 תתקיים הופעה מיוחדת של הזמר דני רובס ביקב הרי גליל, בקיבוץ יראון, לרגל ההשקה של סדרת היינות גליל. במסגרת האירוע יוכלו המשתתפים לטעום מיינות היקב השונים וביניהם גם הרוזה.

 

 
יינות רוזה יקב הרי גליל
יינות רוזה יקב הרי גליל צילום : יח"צ
 

חגיגת יינות פורטוגזים במסעדת אדגה

 

בבית האוכל והיין Adega טשרניחובסקי 6 בתל אביב משיקים קולקציית יינות פרטית מפורטוגל ומחבל בורגון ,צרפת. השף ואיש היין, אייל מרון, נסע ביחד עם ד"ר דורון בהר לפורטוגל לטיול בעולם הישן והמסורתי של היקבים המקומיים, שם הם בחרו את קולקציית היינות שתלווה את בית האוכל ויין, החל משבועות ובמהלך הקיץ הקרוב היינות שיוגשו מגיעים מיקבים ותיקים מובחרים באזור, ביניהם QUINTA DO MOURO ,ADEGA DO MONTE BRANCO,HERDADE DO MOUCHAO, ו-Vinho Verde.  

'Adega-טשרניחובסקי 6' בית אוכל ויין , רחוב טשרניחובסקי 5, תל אביב

 

 

אירועי ופסטיבלי יין

 

פסטיבל 'ביכורי יין וגבינות' ה- 8 יפתח בחיפה לקראת חג השבועות

  

פסטיבל "ביכורי יין וגבינות" המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בגן האודיטוריום שמרכז הכרמל בחיפה, יציע לקהל המבקרים מגוון רחב של יינות, גבינות, שמני זית ושוקולד בשילוב הרצאות, סרטים, וסדנאות טעימה החושפות את עולם היין והגסטרונומיה הישראלי. 

 

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו סדנאות והרצאות יין. בין היקבים שישתתפו: יקבי כרמל, יתיר, בוטיק הגליל, ברקן, גרנדה, גת ניצן, ג'סקלה, חרמון-עלמא, טפרברג 1870, יינות סגל, מישר, נתיב היין, סקוריה, פסגות, עמק האלה, צובה, קדש ברנע, שושנה, שטרן, תבור, תשבי. לצידם יוצגו גבינות מטובי היצרנים: הנוקד, מן האדמה- מחלבות בוטיק, מחלבת בארי, משק דותן, משק יעקובס, נעמה סווידאן - גבינות איכות מחו"ל ועז עברית.

 

פסטיבל "ביכורי יין וגבינות" ה- 8, יתקיים בימים שלישי עד חמישי, 22-24 במאי, בין השעות 18:00-23:00 בגן האודיטוריום , מרכז הכרמל חיפה. עלות הכניסה 50 ש"ח בקופות הכרטיסים בימי הפסטיבל, כולל כוס לטעימות יין מתנה.

 

יריד יקבי יהודה בגן הבוטני בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל

 

כמדי שנה, מחלקת התיירות והחקלאות של מטה יהודה והגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם בירושלים, מזמינים את הציבור ליריד היין החגיגי והמסורתי של יקבי מטה יהודה. האירוע יתקיים ביום חמישי, 24 במאי, החל מהשעה 19:30, במסגרת פסטיבל ישראל 2012, באווירה הקסומה של טבע ופריחות סביב האגם שבמרכז הגן ובליווי מוסיקת ג'אז. האירוע יכלול יריד יינות וטעימות יין של יקבי יהודה, בשילוב מוסיקה חיה.

 

בין היקבים שישתתפו באירוע: יקב טפרברג - 1870, יקב שורק, יקב סוסון ים, יקב עגור, יקב קטלב, יקב צובה, יקב כץ, יקב יהודה, יקב מוני, יקב ענתות, יקב בר גיורא, יקב צפרירים, יקב יפו, נבו משק יין הנס שטרנבך, יקב קדמא ויקב לה טרה פרומסה.

 

מחיר כניסה - 60 ש"ח, כולל סבב טעימות יין. הגן הבוטני: 02-6480050, או במוקד של מטה יהודה: 8108*.

 

 
פסטיבל ביכורי יין וגבינות בחיפה
פסטיבל ביכורי יין וגבינות בחיפה צילום : יח"צ
 

ערב "כל טוב מהגולן" בחנות דרך היין סניף G צמרת

 

חנות דרך היין סניף G צמרת תקיים השבוע ערב מיוחד בשיתוף יקבי רמת הגולן, המוקדש כולו לתוצרת המקומית המשובחת של רמת הגולן. במהלך הערב ניתן יהיה ליהנות ממגוון של יינות מיקבי רמת הגולן הכוללים יינות מבעבעים מרעננים, לבנים ואדומים מרשימים ואפילו טעימה נדירה של ירדן קברנה סוביניון 2004 דאבל מאגנום. כמו כן ניתן יהיה לנסות שוקולד איכותי של יצרנית הבוטיק "דה קרינה" מקיבוץ עין זיוון, לשתות את הבירות המיוחדות של מבשלת הגולן מקצרין, וגם ללגום סיידר אל-רום ייחודי, תוצרת הקיבוץ הצפוני ביותר בישראל, קיבוץ אל-רום. בנוסף יוצגו הגבינות של מחלבת נעמי ממושב נטור ובשמן זית גשור המצוין מקיבוץ גשור.

 

האירוע יתקיים ביום חמישי, 24 במאי, בין השעות 18:00 - 22:00 בדרך היין G צמרת, ניסים אלוני 10, תל אביב. מחיר הטעימה 25 ש"ח כאשר מתוכם 10 ש"ח זיכוי לרכישת מוצרים המשתתפים בטעימה. בנוסף, כל משתתף באירוע יקבל כוס יין מתנה. הרשמה באמצעות כרטיס אשראי בלבד, בטלפון 03-7167277.

  

פסטיבל "לילות לבנים אדומים" 2012 במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב

 

פסטיבל "לילות לבנים אדומים" 2012 , במוזיאון ארץ-ישראל, תל-אביב, בין התאריכים 4-7/6/12. זהו פסטיבל בינלאומי, שבמרכזו יינות, מוסיקה וקולינאריה. במהלך הפסטיבל, מתחם מוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב יחולק לשבעה מתחמים שונים: איטליה, ספרד, ישראל, צרפת,  דרום אמריקה, מתחם יינות מעולם חדש ומתחם לילות מתוקים. בכל מתחם ניתן יהיה להנות ממגוון ענקי של יינות, דוכני אוכל ואטרקציות אומנותית.

 

בין דוכני היקבים ניתן יהיה למצוא את יקב דלתון, יקב פלטר, יקבי רמה"ג, יקב לוריא, יקב טוליפ, יקב אמפורה, יקב ארזה, יקב תבור, יקב קדש ברנע, יקב צובה, יקב מוני, יקב עמק האלה, תניא, יקב שילה ועוד יקבים ישראלים, מבשלת הסיידר המקומית בסטרס, יקב פרסקובלדי, יקב סרטורי, יקב אנטינורי, ויקבים רבים נוספים מהעולם.

 

כמו כן, אפשר יהיה להנות מדוכני אוכל רבים בהתאם למתחמים השונים, בתי קפה, פינות ישיבה ומגוון הופעות חיות. מחיר כרטיס כניסה: 99 ש"ח. הכרטיס מקנה טעימות יין בלתי מוגבלות במתחמים השונים.

 

פסטיבל "לילות לבנים אדומים" יתקיים בתאריכים 4-7/6/12. פתיחת שערים בשעה 19:00. כרטיסים ניתן לרכוש בקופות המוזיאון או ברכישה מוקדמת ב"לאן" www.leaan.co.il 8780*.

   

 
פסטיבל לילות לבנים אדומים
פסטיבל לילות לבנים אדומים צילום : יח"צ
 

טיולי יקבים בשבועות

 

יקב דלתון

 

יקב דלתון מציע חוויה שכולה יין, גבינות איכות וטאפסים גליליים ומזמין את המטיילים וחובבי היין לביקור לרגל השקת היינות הלבנים החדשים של יקב "דלתון". המבקרים יוכלו לטעום מהיינות החדשים של היקב המתאימים למאכלי חג השבועות - סוביניון בלאן רזרב 2011,פומה בלאן 2011, שרדונה D 2011 ועלמה לבן 2011.

 

ברוח החג יתקיים גם יריד איכרים ביקב, בו ניתן יהיה לטעום ולרכוש: גבינות, ריבות ושמן זית. בר טאפסים בניחוח טעם גלילי יקדם את המבקרים שיגיעו ליקב ביום זה.בשעה 12:30 יערך אירוע טעימות מודרך, עם ייננית היקב נעמה סורקין ובנוסף תינתן טעימה ראשונה מודרכת של יין הקינוח "אנה" פרי הביכורים של היקב. האירוע יתקיים ביום שישי ה- 25.5.12 בין השעות 10:00-14:00 במתחם היקב בקיבוץ דלתון.

 

יקב אסף

  

יקב "אסף" שבקדמת צבי ברמת הגולן מזמין לחגוג את חג שבועות ביקב, וליהנות מהיינות הלבנים החדשים: שנין בלאן 2011, סובניון בלאן 2011, יין רוזה 2011, ולחוות טעימה מגבינת הלָאבּנֶה הייחודית והלחמים של השפית עדי קדם אלון מ- ADIKA. המבקרים יוכלו ליהנות מסיור ביקב ובכרמים והסבר על תהליך עשיית היין. עלות סיור וטעימת יינות - 25 ש"ח לאדם. בקניית יין לא משלמים סכום זה. שעות וימי פעילות היקב כולל ערבי חג: 11:00 - 16:00. לתיאום ביקור- אורן- 054-779-0494.

 

יקב טוליפ

 

בימים שבת וראשון, 26-27 במאי, בין 10:00-16:00, יחגגו במרכז המבקרים של יקב טוליפ את חג השבועות - עם טעימת יינות, גבינות, מאפי גבינה ותרומה לקהילה. המבקרים יוכלו ליהנות מטעימות, ללא תשלום, של מגוון יינות יקב טוליפ, ביניהם: ווייט פרנק 2011, ווייט טוליפ 2011, ג'אסט קברנה סוביניון 2011, מוסטלי שיראז קברנה סוביניון 2009, סירה רזרב 2009 ועוד. בנוסף, יוכלו המבקרים ליהנות מפלטת גבינות איכות של מחלבת "חלב עם הרוח", שיותאמו ליינות, וכן ממאפי גבינה לשבועות של השפית נילי כהן מינץ - אשר ימכרו בתשלום. המעוניינים ברכישת יינות ביום זה ייהנו ממחירים מיוחדים. למידע ולפרטים נוספים: www.tulip-winery.co.il.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

ביקורת מסעדה - בית היין, קיבוץ מעברות

זני ענבים: שרדונה - מלך היינות הלבנים

מתכון ללזנית גבינות וחצילים

יינות לבנים לחג השבועות

שף בשבוע • יואב בר, מראבו

מתכון לפרגית בפפריקה עם עגבניות צלויות

ראיון עם מנהל היצוא של יקב פאוסטינו מספרד

 

 

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.