מתכון לעוגת גבינה ודאבל שוקולד

 
דאבל עונג
דאבל עונג צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 09:10 21/05/2012

יש בה תחתית של עוגיות חמאה פריכות, שכבת גבינה עם שוקולד חלב וכדי להפוך אותה לשיא השחיתות, נוסף גם מוס שוקולד מריר מעל. ליטל לבל-אלפנדרי מכינה את העוגה שתמיס לבבות ותקצור מחמאות בשולחן החג

 
 
 
 
 

העוגה הזו "נולדה" מבקשה של חברה טובה (הידועה בכינוי "אחותי") חובבת מושבעת של עוגות גבינה ושוקולד. כששאלתי אותה מה בא לה שאכין לשבועות, היא מיד אמרה עוגה המשלבת את שניהם. לי ישר עלתה בראש עוגה שטעמתי בצ'יז קייק פקטורי בארה"ב, עוגה עשירה המשלבת תחתית שוקולד, שכבת גבינה ושוקלד ומעל הכל מוס שוקולד, עוגה מושחתת בעליל.

 

היא בכלל התכוונה לעוגת גבינה עם פצפוצי שוקולד, אך הורדתי אותה מהרעיון, סיפרתי לה על העוגה שטעמתי ואמרתי לה שתסמוך עליי. אם לא יצליח אכין לה עוגה אחרת.

"למזלה" ולמזלם של חברים נוספים היא סמכה עליי, ואתמול אחרי ארוחה מפוצצת שכולם טענו שהם לא יכולים לנשום מרוב אוכל, העוגה חוסלה. חג שבועות שמח!

 

 
לא רק בשבועות
לא רק בשבועות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

עוגת גבינה ודאבל שוקולד

תבנית 26 ס"מ


מצרכים לבסיס העוגה:

250 גרם עוגיות חמאה/לוטוס
3 כפות שטוחות קקאו
100 גרם חמאה מומסת


לשכבת גבינה ושוקלד חלב:
400 גרם גבינה לבנה 5%
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
4 ביצים, גודל L
250 גרם שוקולד חלב

 

למוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
360 מ"ל (כוס וחצי) משנת מתוקה

מכינים בסיס:

  • טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומניחים בקערה. מוסיפים את החמאה המומסת והקקאו ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית לחה.
  • מהדקים היטב את התערובת לבסיס ומניחים במקרר עד לשימוש.
  • מחממים תנור ל-145 מעלות.

מכינים את שכבת הגבינה:

  • ממיסים במיקרו או על בין מארי (סיר אידוי כפול) את הושוקלד החלב ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את הגבינה, השמנת המתוקה והסוכר ומתחילים לערבל. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוזגים את בלילת העוגה על הבסיס ואופים כשעה-שעה ורבע בתנור שחומם מראש עד התייצבות כמעט מלאה של העוגה (מרכז העוגה רוטט מעט מאוד).
  • מצננים היטב לטמפ' החדר, ולאחר מכן מקררים 4 שעות לפחות במקרר.


מכינים מוס שוקולד:

  • קוצצים גס את השוקולד המריר ומניחים בקערה. בסיר בינוני שמים 250 מ"ל מסך השמנת המתקוה ומביאים לרתיחה עדינה.
  • יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים לטמפ' החדר ולאחר מכן מקררים כשעתיים במקרר.
  • לאחר שהגנאש מתייצב, שמים בקערת המיקסר עם וו ההקצפה את הגנאש ויתרת השמנת המתוקה (110 מ"ל) ומקציפים לקציפה יציבה.

 

הרכבת העוגה:

  • לאחר התקררות מלאה של העוגה, מורחים בעזרת פלטה או לקקן כ-3/4 מכמות מוס השוקולד ומיישרים לשכבה אחידה וישרה.
  • מעבירים את יתרת מוס השוקולד לשק זילוף עם צנתר כוכב (אפשר גם חלק) ומזלפים פרחים מסביב לעוגה. ניתן כמובן לקשט לפי טעמכם האישי.
    שומרים במקרר עד להגשה. העוגה נשמרת מכוסה היטב במקרר עד 5 ימים.

 

 
זהירות, שחיתות לפניכם
זהירות, שחיתות לפניכם צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.