נוסטלגיה מנצחת או: מתכון לעוגת ביסקוויטים

 
לחיי הנוסטלגיה. אפשר לשדרג עם דובדבנים או שוקולד מגורר
לחיי הנוסטלגיה. אפשר לשדרג עם דובדבנים או שוקולד מגורר צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:40 22/05/2012
ברק חי חורש

העוגה הקלאסית מהילדות חוזרת. השף ברק חי חורש מכין עוגת שכבות של ביסקוויטים טבולים בחלב במילוי קרם שמנת אוורירי

 
 
 
 
 

תבנית מלבנית בגודל 24X32

 

מצרכים:

36 יחידות ביסקוויטים פתי בר

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

4 גביעי יוגורט עיזים בטעם עוגת גבינה

שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל (100 גרם)

חצי כוס סוכר

כוס חלב עיזים או בקר, לטבילת הביסקוויטים

מעט אבקת קקאו, לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מקציפים במיקסר עם מקצף את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג מספר דקות, עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה.
  • מקפלים בעדינות לתוך הקצפת את יוגורט העיזים בטעם עוגת גבינה עד קבלת קרם אחיד.
  • טובלים את שליש מהביסקוויטים (פתי בר) בחלב ומסדרים אותם בשכבה אחידה על כל שטח פני התבנית.
  • מעבירים שליש מכמות הקרם לתבנית ומורחים לשטח פנים אחיד.
  • חוזרים על פעולה זו פעמיים נוספות עד קבלת עוגה גבוהה, בעלת שלוש שכבות אחידות של ביסקוויטים בולים וקרם.
  • בוזקים את אבקת הקקאו על הקצפת בשכבה העליונה ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
  • טיפ: רצוי לשלב דובדבנים טריים ומגולענים בין השכבות.
  • ניתן לגרד שוקולד מריר על העוגה כקישוט במקום אבקת הקקאו.

 

 
וככה זה נראה מחוץ לתבנית
וככה זה נראה מחוץ לתבנית צילום : קרן ביטון-כהן
 
כרמל ברוט רוזה
כרמל ברוט רוזה צילום: יקבי כרמל

המלצת יין לצד המנה:

כרמל פרייבט קולקשן ברוט רוזה - את המתיקות המשולבת בחמצמצות המנה ילווה היטב יין זה, המשלב גם הוא את שתי התכונות האלה.

 

יין מבעבע יבש ומרענן, הופק מענבי הזנים שרדונה, קולמבאר וסירה מהרי יהודה והגליל העליון. צבע היין ורדרד עדין, היין בעל גוף בינוני, מתאפיין בבשומת של ליים, תות שדה ולחם קלוי. בעל חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה.

 

המתכון באדיבות שף ברק חי חורש, שף משק צוריאל, המשיק את סדרת הגבינות המיוחדות

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

טיולי יקבים בשבועות ועוד חדשות יין

ביקורת מסעדה - בית היין, קיבוץ מעברות

זני ענבים: שרדונה - מלך היינות הלבנים

מתכון ללזנית גבינות וחצילים

יינות לבנים לחג השבועות

שף בשבוע • יואב בר, מראבו

ראיון עם מנהל היצוא של יקב פאוסטינו מספרד

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.