מתכון לקיש תרד וגבינות

הדפס
 
חגיגי ומעולה לשולחן החג
חגיגי ומעולה לשולחן החג צילום: מורג ביטן
 
עודכן 08:08 25/05/2012

קיש מעולה וריחני לקראת החג - קלתית בצק פריכה במילוי תערובת של תרד וגבינת קשקבל נמסה

 

6 מנות אישיות

 

מצרכים לבצק פריך:

2 כוסות (280 גרם) קמח

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח שטוחה

ביצה

3 כפות מים קרים

 

למלית תרד:

400 גרם עלי תרד קפוא, מופשר

קורט אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל לבן טחון דק לפי הטעם

חצי כפית גרידת קליפת לימון

חצי כפית שום כתוש

2 ביצים

כף קמח

כף גבינת קשקבל מגורדת

כף גבינה בולגרית 5% מפוררת

3 כפות יוגורט כבשים

 

50 גרם צנוברים לקישוט

 

אופן הכנה:

  • בצק: במעבד מזון עם להב פלדה (או בידיים) מעבדים יחד את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת מרקם פירורי.
  • מוסיפים פנימה את הביצה והמים ומערבלים עד להתמצקות הבצק באופן אחיד.
  • מעבדים קלות את הבצק לצורת גליל שטוח, מכסים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
  • מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ.
  • קורצים 6 עיגולים בקוטר התבניות האישיות + 2 ס"מ לדפנות.
  • מעבירים כל עיגול לתבנית האישית, מהדקים בעדינות לשוליים ומחוררים את התחתית במזלג.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • אופים את הקלתיות במשך כעשר דקות עד להזהבה קלה ביותר. מוציאים מהתנור לקירור.
  • מכינים את מלית התרד: מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  • קוצצים את התרד לפיסות גסות ומערבבים עם יתר חומרי המלית לתערובת אחידה.
  • ממלאים את הקלתיות (החצי אפויות) בתערובת ומקשטים צמוד לשולי הקיש בצנוברים.
  • אופים כשלושים דקות ב-150 מעלות עד להזהבה של הבצק.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר.


המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת 'מתוקה' למחלבות גד.

 

מחפשים מתכוני קישים נוספים לחג? נסו את אלה:

קיש בצל וכרישה

קיש בטטות, טימין ופרמזן

קיש שקשוקה

קיש בצק עלים וגבינות

קיש פילו במילוי תרד וגבינות

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.