מתכון לבניפורי - האח המתוחכם של הבנופי פאי

 
"הרעיון היה לקחת את הבנופי המנחם והמוכר, ולהפכו למשהו מתוחכם יותר"
"הרעיון היה לקחת את הבנופי המנחם והמוכר, ולהפכו למשהו מתוחכם יותר" צילום: מיכל הניג - ליטני
 
עודכן 18:38 30/05/2012

גרסה מיוחדת לבנופי פאי ההודי - בצק פריך במילוי קרם טופי, פרוסות בננה ונשיקות קוקוס מעל

 
 
 
 
 

24 תבניות מיני מאפינס

 

לקלתית הבצק הפריך:

100 גרם חמאה

4 וחצי כפות מים

2/3 כוס סוכר

4 כפות קקאו (עדיף מתוצרת משובחת)

1.5 כפות שמן קנולה

1.5 כוסות קמח לבן

 

לנשיקות קוקוס:

2 חלבונים בטמפרטורת החדר

1/2 כפית מיץ לימון

1/2 כוס סוכר

5 כפות קוקוס טחון

 

לקרם פטיסייר טופי:

1/2 כוס סוכר

1/4 שמנת מתוקה

1/4 2 כוסות חלב

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס קמח לבן

קורט מלח

20 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

2 בננות בשלות פרוסות

 

להכנת נשיקות הקוקוס:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מניחים את החלבונים עם מיץ הלימון. מתחילים להקציף במהירות נמוכה עד שהחלבונים מתחילים להעלות קצף. בשלב זה, מוסיפים את הסוכר בזרם עדין ומעלים את מהירות ההקצפה - עד שנוצר קצף יציב מאוד. כדי לדעת שמוכן, הופכים את הקערה ומוודאים שהמרנג לא זז מילימטר.
  • בנקודה זו, מפסיקים את ההקצפה ומקפלים לתוך המרנג את הקוקוס.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות קטנות מאוד.
  • אופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 110 מעלות, למשך שעתיים וחצי.
  • נותנים למרנג להצטנן במשך מספר שעות בתוך התנור.
  • מוציאים ומאחסנים מיד בקופסה אטומה (עדיף לצפות את הקופסה בניילון נצמד, היות והמרנג סופח לחות מהאוויר, ואם נשאיר אותו סתם כך הוא יתקלקל ולא יהיה קראנצ'י וכיפי לאכילה).

 

להכנת קרם פטיסייר טופי:

  • במחבת קטנה, מניחים 1/2 כוס סוכר, ומחממים עד להיווצרות קרמל.
  • במקביל, מחממים 1/4 כוס חלב ואת השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לרתיחה.
  • כאשר הסוכר נמס לגמרי ונוצר קרמל, מוסיפים בפעמיים את תערובת החלב והשמנת הרותחת, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • מצננים.
  • בינתיים, טורפים את החלמונים יחד עם כוס חלב בקערה.
  • בסיר קטן, מניחים את יתרת הסוכר, עם הקמח והמלח וטורפים מעט על אש קטנה.
  • מוסיפים את יתרת החלב (כוס), ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מתחילה להסמיך מעט.
  • מורידים את הסיר מן האש ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים: תוך כדי טריפה, מעבירים שליש מתערובת הקמח לתערובת החלמונים בזרם עדין. לאחר מכן, מעבירים את כל תערובת החלמונים לסיר בזרם עדין.
  • מחזירים לאש וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך.
  • מעבירים דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים), ומוסיפים את החמאה ותמצית הוניל.
  • מערבבים עד שכל החמאה נטמעת בקרם.
  • מעבירים לקערה יבשה ונקייה, מכסים את הקרם בניילון נצמד אשר צמוד לקרם (שלא ייווצר קרום) ומצננים.
  • לאחר שהקרם והטופי הצטננו, מקפלים את הטופי לתוך הקרם לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לשק זילוף בעל צנתר משונן.

 

להכנת הקלתית:

  • בסיר קטן, מחממים את כל מרכיבי הקלתית למעט הקמח.
  • כאשר כל החמאה נמסה, מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים נמרצות לקבלת גוש בצק.
  • מכאן צריך לעבוד מהר - כל עוד הבצק חם. בידיים, לוקחים כדורי בצק קטנים ומעבירים אותם לתבניות. משטחים את הבצק לתוך התבנית, כך שיכסה גם את הבסיס וגם את הדפנות - בדומה לקלתית פאי.
  • מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה, ולאחר מכן אופים בתנור מחומם לטמפרטורה של 200 מעלות במשך 6-8 דקות. מצננים.

 

להרכבה:

  • מפרידים את הבצק מן התבניות.
  • על הבצק, מזלפים כמות קטנה של קרם פטיסייר טופי.
  • מניחים פרוסת בננה ומזלפים קרם פטיסייר טופי בצורה ספירלית.
  • מעל, מניחים שלוש נשיקות.
  • את הבניפורי המוכן יש להגיש מיד - הנשיקות תופסות לחות מהאוויר ומהקרם ואנחנו רוצים אותן קראנצ'יות.
  • הבצק והנשיקות ישמרו בקופסאות אטומות במשך שבוע, הקרם ישמר במקרר במשך כארבעה ימים. אפשר להכין את הבניפורי ללא הנשיקות, ולהניח את הנשיקות מעל ממש לפני ההגשה - זה יישמר במקרר בקופסא אטומה במשך 24 שעות.

 

המתכון של מיכל הניג - ליטני, ביחד עם מתכונים מעולים נוספים, משתתף בתחרות הפטיפורים של אתר מנטקה. בואו לבחור את המנצח שלכם >>

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

סמיפרדו עם שקדים מקורמלים

פאי דובדבנים

עוגת בראוניז שוקולד וגבינה

עוגת גבינה ודאבל שוקולד

עוגת גבינה ושוקולד

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.