מתכון לעוגת פיצוץ שוקולד עם הפתעה בתחתית

 
שחיתות שוקולדית
שחיתות שוקולדית צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:40 31/05/2012

חיהל'ה מתכוננת לסופ"ש ומכינה עוגת שוקולד מושחתת עם פירות בתחתית. וגם: העדר הקמח הופך את העוגה לנטולת גלוטן

 
 
 
 
 

אחרי כל חג לוקח לי זמן עד שאני יכולה לשוב למאכל המרכזי של אותו החג, וכעת, לאחר שבועות, אני חשה צורך עז לנוח ממאכלי חלב ומעוגות גבינה ומה יותר מתאים מלהעלות פיצוי מושלם לכך בדמות פיצוץ שוקולד?

 

חשבתי על קינוח מושחת ומיד עולה בראשי שוקולד. הקינוח כאן ללא קמח ולכן בעצם מדובר במנה אחרונה מצוינת ללא גלוטן המחביאה בתוכה הפתעה - בתחתית הקינוח מסתתר לו פרי. ניתן להגיש פרי טרי רך או מקופסת שימורים כפרוסות משמשים או שזיפים. במתכון כאן השתמשתי בחתיכות אננס מקופסה.

 

הגשה

  • ניתן להכין בכלים אישיים או בתבנית.
  • אני מגישה את הקינוח מיד עם צאתו מהתנור, אך הוא טעים גם בגרסה הקרה.
  • ניתן להגיש עם תלולית קרם פרש או זילוף של קצפת.
 
ממיסים את השוקולד והחמאה
ממיסים את השוקולד והחמאה צילום: חיה אילונה דר

פיצוץ שוקולד

6 כלים אישיים בקוטר 8 ס"מ או תבנית מרובעת 20*30

 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס סוכר

125 גרם חמאה

4 ביצים מופרדות

כפית קינמון

2 כוסות פרי משומר

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והחמאה על בן מארי ומצננים.
  • מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקצף נוקשה ומעבירים לקערה.
  • מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שנוצרת תפיחה סמיכה.
  • מעבירים את השוקולד המומס אל תערובת החלמונים ומקפלים, מוסיפים את הקינמון.
  • מוסיפים בתנועות קיפול את החלבונים אל התערובת.
  • מפזרים את הפרי בתחתית התבנית ויוצקים מעל את הבלילה.
  • אופים במשך 40 דקות ומגישים.

 

 

 
כל הדרך אל פיצוץ שוקולד מושלם
כל הדרך אל פיצוץ שוקולד מושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.