שף בשבוע • ניר אדרי - מסעדת ערמונים

 
ניר אדרי שף מסעדת ערמונים
ניר אדרי שף מסעדת ערמונים צילום: יח"צ
 
עודכן 13:27 06/06/2012
אוכל קדימה אוכל

הוא לא יכול לבשל בלי תבלינים טריים וחושב שמגיע יותר כבוד לפירות יבשים. השף ניר אדרי ממסעדת ערמונים מספר על ההתחלה שלו במטבח ונותן טיפים לבעלי השאיפות הקולינריות

 
 
 
 
 

איך התחלת לבשל?

הבית שגדלתי בו אירח אורחים כמעט באופן קבוע, וכחלק בלתי נפרד מילדותי נדרשתי לעזור לאמי במטבח. כשכבר היו מגיעים האורחים הם היו מצטרפים להכנות. עד היום אני זוכר את השיחות של "בואי נכין ככה... נוסיף ככה... ואצלנו מכינים ככה". היום, במבט לאחור, אני יודע שאלו היו הרגעים שסללו לי את הדרך לעולם הקולינרי, אלו היו בני המשפחה והחברים שהציגו בפניי את מיטב תבשיליהם מהבית ומטיולים שלהם בעולם.

 

חומר גלם שלא מקבל מספיק כבוד?

פירות יבשים- אני חושב שבעיקר סביב ט"ו בשבט משתמשים בהם באופן יצירתי ומעט בתבשילים מזרחיים. אל המטבח הקולינרי הם עדיין לא נכנסו כרכיב דומיננטי.

 

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?

יונה- אומרים כי "היוצא מטהור טהור, היוצא מטמא טמא"- על אף כשרותה אין היא חלק מרוב המטבחים, חבל.

 

מה נותן לך השראה?

ריחות הבוקר- בוקר במסעדה מתחיל אצלי בקפה טרי וממשיך במשלוח הבשרים, ירקות והתבלינים טריים, כשאני מביט בטריות וברעננות אני כבר יודע מה תהייה מנת הספיישל של אותו היום במסעדה. ככה זה חוזר כל יום חלילה, ויוצר אצלי רצון ליצירה ולשילובים חדשים, שמגיעים על צלחת מהודרת לאורחים.

 
מרלו אזורית יקבי כרמל
מרלו אזורית יקבי כרמל

איזה מנה היית משדך למרלו אזורית של יקבי כרמל?

הייתי משלב ליין המצויין הזה את מנת הסינטה של המסעדה שנעשית על גריל פחמים. המנה מונחת על תבשיל פטריות צרפתי עם בצלי שאלוט ברוטב סילאן וחומץ בלסמי.

 

אני לא יכול לבשל בלי...

שום, שמן זית איכותי, תבלינים טריים ובלי שירצו שאבשל.

 

לקוח שלא תשכח

כשהתחלתי לעבוד בערמונים השף, מיכה, בא אליי וביקש ממני שאכין את מנת הדגל שלי עבור אורח יקר לליבו מאוד, כל שהוא ביקש ממני זה שהמנה לא תהיה חריפה. הכנתי נתח קצבים עשוי לדרגת רייר ופירה ברוקולי. כשיצאתי מלווה את המנה החוצה גיליתי שהמנה עבור בנו הרעב בן השש שהרגע שב רעב מבית הספר - שדי התענג על המנה.

 

המנה הכי הזויה שהכנת

כחלק מרצון שלי לחידושים ויצירה הכנתי מנת אבוקדו חצוי, טרטר סלומון אשר נאפו יחד בטאבון - המנה התגלתה כטעימה, חמימה ואידיאלית כמנת פתיחה. האורחים השתגעו עליה.

 

טיפ לאנשים שרוצים להצליח בעולם הקולינרי

המטבח אינו עונה רק על צורך של רעב, הוא גם מקום של יצירה ואומנות. אני חושב שברגע שמבינים את זה נולד הצורך להתמדה, השקעה ולמידה אינסופית על חומרי גלם ושילובם - בסופו של דבר גם יוצרים מנה משביעה יפיפייה שאינה נשכחת - זאת היא היצירה שלי.

 

>> עוד ראיונות עם השפים של המסעדות הטובות בארץ במדור שף בשבוע

  

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

זני ענבים: ריזלינג, מתיישן לנצח

מתכון לפשטידת בטטה וירקות

יין בישראל וניו זילנד - מצא את ההבדלים

זני ענבים: פינו נואר

מתכון לפסטה מוקפצת עם תרד ושום

שף בשבוע • איילת ציוני, איילת וגילי

זני ענבים: מרלו

 

 
עוד כתבות במדור תרבות היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.