מתכון לבוואריה אמיתית

 
הגרסה המשודרגת והמושחתת
הגרסה המשודרגת והמושחתת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:08 07/06/2012

הקינוח הפופולרי של שנות השמונים חוזר ובגדול - חיהל'ה מכינה בוואריה קלאסית ממתכון שהגיע הישר ממדינת בוואריה בגרמניה. מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד

 
 
 
 
 

רובנו מכירים את הקינוח המפורסם, שהיה נפוץ בארץ בשנות ה-80 , והוגש במסעדות ובמיוחד בשיפודיות, בתוך קופסת פלסטיק, עם טעם מעט תעשייתי ומעליו אגוזים גרוסים וזילופי סירופ שוקולד. מאוחר יותר, נכנס הקינוח הזה גם לחלק מהבתים וכיכב לא מעט בארוחות משפחתיות כמנה ארוחה מרשימה עם ניחוח נוסטלגי.

 

אז למה אני מכנה את המתכון, הבוואריה האמיתית? המתכון המובא כאן ניתן לי על ידי חברתי ענת , שקיבלה אותו ממש מאישה בווארית ולכן ניתן לראות את תוספת המרכיבים שהופכים את המנה למושחתת יותר. מי שחס על משקלו, הפעם זהו אינו המקום.

 

 
מגישים כקינוח מרכזי או כקינוחים אישיים
מגישים כקינוח מרכזי או כקינוחים אישיים צילום: חיה אילונה דר

בוואריה אמיתית

תבנית פיירקס גדולה או  6 קינוחים אישיים


מצרכים:

5 ביצים מופרדות

שקית ג'לטין (14 גרם)

כוס סוכר

כף קמח

2 כוסות חלב

200 גרם חמאה

כף תמצית וניל

2 שמנת מתוקה (500 גרם)

100 גרם אגוזים, קלויים וגרוסים

סירופ שוקולד איכותי

 

אופן הכנה:

 

  • מכניסים לסיר 1/2 כוס סוכר ואת החלמונים ומערבבים נמרצות. ממיסים על להבה בינונית.
  • מוסיפים את הקמח וכוס חלב ומערבבים.
  • מערבבים את הג'לטין עם יתרת החלב ומוסיפים לסיר, מערבבים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה עד להסמכה.
  • מוסיפים את הוניל והחמאה, ממיסים ומסירים מהאש, מצננים.
  • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב ומוסיפים לתערובת הקרם. מקפלים את 2 התערובות יחד.
  • יוצקים לתבנית , מיישרים ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה, מורחים על הקרם ומעל מפזרים את האגוזים. מצננים לילה.
  • בעת ההגשה, מזלפים סירופ שוקולד.

 

 

 
כל הדרך לבוואריה המושלמת
כל הדרך לבוואריה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.