מתכון לעוגיות קינמון פריכות

 
עוגיות קינמון פריכות. בפנים מתחבאות הפתעות מתוקות
עוגיות קינמון פריכות. בפנים מתחבאות הפתעות מתוקות צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:32 02/11/2013

עוגיות שמונחות לצד הקפה ונמסות בפה מיד אחרי הביס. ליטל לבל-אלפנדרי מבלה 10 דקות במטבח וחוזרת עם צנצנת מלאה בעוגיות קינמון מפנקות. ויש גם צ'ופר, ניתן לשמור את הבצק בהקפאה ולהכין כשמתחשק

 
 
 
 
 

מכירים את הימים האלו שמתחשק לאפות עוגיות טעימות, פשוטות וללא הרבה עבודה? אלו מהסוג המפנק ליד הקפה של הבוקר/אחר הצהריים.

 

עוגיות קינמון הן בדיוק מסוג העוגיות האלה, עשר דקות עבודה מניבות ניחוחות נפלאים בבית וטעם נהדר בפה. וצ'ופר נוסף, ניתן להכין את הבצק, לשמור בהקפאה ורק לאפות שהאורחים בדלת. אז למה מחכים? קדימה מתחילים.

 

עוגיות קינמון לצד הפה

35 עוגיות

 

מצרכים:
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
280 גרם (שתי כוסות) קמח
1 ביצה גדולה
50 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז שבורים גס
50 גרם (חצי כוס) צימוקים כהים
כפית וחצי קינמון טחון

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1 ס"מ ושמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים לקערה אבקת סוכר וקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת פירורים גסים.
  • מוסיפים אגוזים, צימוקים, קינמון וביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק.
  • יוצרים מהבצק שני נקניקים בקוטר 5 ס"מ כל אחד, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקפיא לשעה (או יותר, עד חודש).
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • פורסים את הנקניק לעוגיות בעובי 1.5 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים האחד מהשני. אופים בתנור שחומם מראש 12-14 דקות, עד השחמה. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.

 

 

 
נהדרות גם כמתנה למישהו שאוהבים
נהדרות גם כמתנה למישהו שאוהבים צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.