מתכון לסלט פנצנלה על האש

 
המלווה המושלם לבשר על האש
המלווה המושלם לבשר על האש צילום: שי רוזנצווייג
 

איילת הירשמן מכינה סלט מושלם לאירוח - פלחי עגבניות, בצל סגול ובזיליקום טרי עטופים ברוטב עדין עם לחם קלוי בניחוח שום

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


2 כיכרות לחם, רצוי מסוג ג'אבטה


מעט שמן זית


3-4 שיני שום קלופות וחצויות


4 פלפלים


6 עגבניות בשלות (או עגבניות שרי) חתוכות


2 בצלים סגולים קטנים קלופים ופרוסים דק


צרור פטרוזיליה קצוץ דק


5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק


צרור בזילקום קטן חתוך לפיסות גדולות


מעט חומץ בן-יין אדום


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


מיץ לימון לפי הטעם


 

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הלחם לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ, מושחים אותן בשמן זית ומשפשפים בשן שום.
  • מחממים גריל פחמים, גריל גז או גריל ביתי.
  • צולים על הגריל את הפלפלים ואת פרוסות הלחם, תוך השגחה מתמדת, עד שהפרוסות מזהיבות והפלפלים מזהיבים ומשחימים היטב מכל הצדדים (הלחם יהיה מוכן לפני הפלפלים). מסירים מהגריל ומניחים בצד לצינון.
  • מקלפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וקורעים או חותכים לרצועות ארוכות. מניחים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את העגבניות, הפטרוזיליה, הבצל הסגול, הבצל הירוק והבזיליקום ומערבבים היטב.
  • קורעים לתוך הסלט את הלחם לפיסות בגודל 2-3 ס"מ ומערבבים שוב.
  • מתבלים בשמן, בחומץ ובלימון, מערבבים שוב, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

 

לתוכנית המלאה >>


לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

חציל פרמזן על האש

המבורגר מושלם

צלעות  טלה עם לימון וזעתר

סלט תרד ורימונים

סלט פירות עם קוקוס, נענע וג'ינג'ר

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.