עוצר נשימה • בלוג אפייה מרהיב מספרד

 
רעיונות שלא נגמרים. קאפקייקס פיניאטה
רעיונות שלא נגמרים. קאפקייקס פיניאטה צילום: סנדרה מנגס הרננדז
 

בניסיון ליצור בלוג אוכל שונה מהמבחר האינסופי בבלוגוספירה העולמית, סנדרה מנגס הרננדז יצרה לה עולם קסום של רעיונות ומתכונים יצירתיים לצידם של צילומים מעוררי השראה. וגם: מתכון לעוגת קיט-קט ענקית וקאפקייקס פיניאטה

 
 
 
 
 

בתור אחת שקוראת בלוגי אוכל מכל העולם באופן קבוע (בדגש על בלוגים של אפייה), אני תמיד מתרגשת לגלות בלוג או אתר חדש שלא הכרתי ואיתו רעיונות מיוחדים ומעוררי השראה.

 

מאחר וקורא ה-RSS שלי גדוש בבלוגים שונים מכל העולם, שאינם באנגלית בלבד, לא תמיד קל להבין מה בדיוק רואים בתמונה. אז למרות שלעיתים מספיק להתבונן בתמונות מעוררות התיאבון ולהבין פחות או יותר במה עוסק המתכון, הרבה פעמים אני רוצה לגלות מה באמת מרכיב את המנה, וכאן נכנס Google Translate, שבכל הנוגע למתכונים הוא בהחלט כלי עזר יעיל ומצוין (ובמקרה הזה הוא אכן סיפק את התוצאה).

 

את הבלוג הספרדי La Receta de la Felicidad ("המתכון לאושר", בתרגום חופשי) הכרתי במהלך אחד מהשיטוטים הבלתי פוסקים שלי ברשת הפופולרית Pinterest. בתוך מגוון עצום של תמונות אוכל יפהפיות, נתקלו עיני בתמונה מדהימה של קאפקייקס מרהיבות שנשפכות מהן סוכריות צבעוניות. כמובן שלא יכולתי להתאפק ונכנסתי ללינק שפתח לי דלת אל תוך עולם ומלואו של מתכונים מתוקים והמון רעיונות חדשים - לא דבר של מה בכך בכל הנורא לבלוגוספירה העולמית.

 

 

 
קאפקייקס כדור פורח: כמה פשוט - ככה גאוני
קאפקייקס כדור פורח: כמה פשוט - ככה גאוני צילום : סנדרה מנגס הרננדז
 

בבלוג המעוצב והיפהפה תוכלו למצוא שפע מתכונים מכל הסוגים: מתאבנים ומנות ראשונותמשקאות מרענניםלחמים ומאפים, ובעיקר המון מתכוני קינוחים ומתוקים מעוררי השראה. חלק מהמתכונים אף מכילים סרטון המסביר צעד אחר צעד כיצד להכין את המנה, ורובם ככולם מלווים בתמונות מסוגננות ונהדרות שיוצרות חשק עז להיכנס למטבח.

 

איך הכל התחיל?

מאחורי הבלוג הקסום עומדת סנדרה מנגס הרננדז, אמא בת 36 מספרד. היא מעידה על עצמה שפעם לא הייתה לה זיקה כלל לעולם הבישול והאפייה, אלא שכאשר החלה לנסות לשפר את כישוריה הקולינריים גילתה אהבה חדשה. היא רצתה ליצור משהו אחר, ולא עוד בלוג אוכל עם מתכונים שחוזרים על עצמם, מה שהוביל אותה ליצור לראשונה עוגה הנאפית בתוך קליפת ביצה (!) ועוד הרבה מתכונים מיוחדים אחרים.

 

 
קיץ מתוק
קיץ מתוק צילום : סנדרה מנגס הרננדז
 

בשנת 2008 החלה סנדרה לכתוב את הבלוג, שהיווה מבחינתה את המקום לניסויים הקולינריים שעשתה. כצפוי, גם כאן אפשר לראות את ההתפתחות שלה לאורך השנים. אם בתחילה המתכונים לוו בצילומים לא רעים, בשנה-שנתיים האחרונות נוצר מהפך של ממש והצילומים הפכו מסוגננים ויפהפיים וניכרת השקעה רבה יותר בתוכן המילולי מעבר למתכון.

 

ממש לאחרונה הוסיפה הרננדס גם תרגום של חלק מהמתכונים לאנגלית, כך שאפשר די בקלות להכין כמעט את כל המתכונים מתוך האתר. נוסף על כך, היא שמחה לענות לשאלות הגולשים בתגובות בבלוג (גם באנגלית) וכמובן בעמוד הפייסבוק של הבלוג.

 

המלצה שלנו:

ארטיק אננס וקיווי - מרענן ומעולה במיוחד לימים החמים.
קאפקייקס כדור פורח - רעיון פשוט, אבל גאוני לימי הולדת מושקעים.
רולדה מצוירת -  פנים חדשות לרולדה הקלאסית (כולל צילומי השלבים).
בראוני חם בספל - עוגות שוקולד אישיות ופאדג'יות שמגישים בתוך כוסות אישיות.
קוקילידה ביתית - אפשר עם גלידה קנויה או תוצרת בית.
עוגת שוקולד לימי הולדת - עם קישוט מהמם של קרם שוקולד.
טארטלטים של צ'דר ועגבניות - כי אחרי כל המתוק צריך גם משהו מלוח.

 

 
בראוניז בתוך ביצה ועוגה עם קישוט מיוחד
בראוניז בתוך ביצה ועוגה עם קישוט מיוחד צילום : סנדרה מנגס הרננדז
 

ואחרי כל זה, אי אפשר בלי מתכונים מיוחדים מתוך הבלוג:

 

קאפקייקס פיניאטה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

לכל מי שלא מכיר, פיניאטה היא משחק שנוצר במקסיקו הרחוקה ושבירתה מסמלת את העושר והשפע שמקבל השובר שלה באופן מסורתי מהאלים. כיום פיניאטה משמשת בעיקר בתור אטרקציה מיוחדת בימי הולדת ומתמלאת בממתקים וצעצועים קטנים. הקאפקייקס האלה הם רעיון מעולה למסיבות לילדים (ובואו נודה על האמת, גם למבוגרים), ויהפכו את המסיבה שלכם לבלתי נשכחת. אפילו ההכנה לא כל כך מסובכת!

 

 
המתוק שיגנוב את ההצגה
המתוק שיגנוב את ההצגה צילום : סנדרה מנגס הרננדז
 

מצרכים:


150 גרם שוקולד מריר


תבנית סיליקון בצורת 6 כיפות אישיות


6 קאפקייקס לפי הטעם האישי (ראו בסוף המתכון)


סוכריות m&m's או עדשים צבעוניות


סוכריות צבעוניות


 

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי.
  • מעבירים 2 כפות מהשוקולד המומס אל תוך כל שקע בתבנית הסיליקון, ומצפים את הכיפה מבפנים עד שכולה מצופה בשכבה דקה של שוקולד. חשוב להקפיד לסובב את התבנית בעת הציפוי על מנת שיתקבל בעובי אחיד.
  • לאחר שכל השקעים מצופים בשוקולד מבפנים מעבירים את התבנית לקירור עד שהשוקולד מתמצק.
  • כאשר השוקולד קר ויציב מסירים את הכיפות בעדינות מתבנית הסיליקון.
  • ממלאים את הכיפות בסוכריות m&m's או עדשים צבעוניות ומניחים במהירות ובעדינות מעל הקאפקייקס. חשוב לעבוד מהר יחסית אחרת השוקולד עלול להינמס לכם בין האצבעות.
  • אם רוצים - אפשר להמיר עוד קצת שוקולד, להבריש את הכיפות המוכנות, ולפזר מעל גם סוכריות צבעוניות.
  • שומרים את הקאפקייקס במקרר עד ההגשה.

 

המתכון הולך עם כל מתכון של עוגה בחושה שאתם אוהבים להכין ולאכול, ופשוט אופים אותה בתבנית שקעים. הנה כמה מתכוני קאפקייקס בסיסיים ועוגת בחושות שיכולות להתאים:

 

>> קאפקייקס שוקולד בקלי קלות

>> עוגת שוקולד מהירה

>> עוגת וניל מהירה

>> עוגת שוקולד פרווה ב-5 דקות

 

 

עוגת קיט קט ענקית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 8-10 מנות | רמת קושי: קל

 

מכירים את חטיף הקיט קט האמריקאי? העוגה הזאת היא בעצם אצבע אחת ענקית של קיט קט (או כיף כף, בגרסה הישראלית אם תרצו) ועשויה משכבות של ופלים מוכנים ושוקולד. כמה פשוט - ככה טעים. שימו לב שלמתכון מצורף גם סרטון המדגים את אופן ההכנה - שווה צפייה.

 

 
החטיף במוכר באקסטרה לארג'
החטיף במוכר באקסטרה לארג' צילום : סנדרה מנגס הרננדז
 

מצרכים (תבנית אינגליש קייק):


750 גרם שוקולד חלב


250 גרם ופלים במילוי שוקולד


שקף מצויר לשוקולד (לא חובה)


 

 

אופן הכנה:

  • בקערה בינונית ממיסים 150 גרם שוקולד (אפשר במיקרוגל או על בן מארי). מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת חמה למגע.
  • אם משתמשים בשקף לשוקולד - חותכים את השקף לגודל התבנית ומניחים בתחתית התבנית.
  • יוצקים את השוקולד המומס לתחתית התבנית ומניחים לו להתייצב לחלוטין בקירור למשך מספר דקות.
  • מסדרים מעל השוקולד הקר את הופלים בשכבה אחידה.
  • ממיסים את שאר השוקולד (600 גרם) ויוצקים מעל שכבת הופלים. מיישרים ומצננים עד שהשוקולד מתמצק.
  • מחלצים בעדינות את העוגה מהתבנית, מקלפים את השקף ומגישים.

 

כך תכינו עוגת מגה קיט קט בבית

 

 

הכנתם משהו מהבלוג? ספרו לנו בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל

 


 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.