מתכון ללחמניות מתוקות

 
אפילו השכנים יריחו
אפילו השכנים יריחו צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 

יקיצה טבעית בשבת בבוקר שלחה את ליטל לבל-אלפנדרי למטבח, להכין בשקט בשקט (כדי שאף אחד לא יתעורר) לחמניות רכות שמפיצות ריח מענג בבית

 
 
 
 
 

לא ברור איך ולמה, ביום שבת האחרון התעוררתי ביקיצה טבעית בשעה 8:00 בבוקר. בעוד כל הבית רדום וישן מצאתי את עצמי פוסעת למטבח, מתלבטת מה לאפות וחוששת להפעיל את המיקסר שלא אעיר אף אחד.

 

לאחר דקה של מחשבה, אמרתי לעצמי שגם אם מישהו יתעורר, הרי כולם ישמחו למצוא לחמניות מתוקות וטריות שזה הרגע יצאו מהתנור. הלחמניות רכות ונימוחות מאוד, אך אם רוצים להתפרע עוד קצת מומלץ להבריש אותן במעט סירופ סוכר בצאתן מהתנור.

 

את הלחמניות המתקתקות האלה מומלץ לאכול ביום האפייה אך הן תהיינה מצוינות גם ביום למחרת, בתנאי ששמתם אותן בקופסה או בשקית קשורה היטב.

 

- חשוב להקפיד על גודל אחיד של הלחמניות כדי שבתנור הן תאפנה ביחד ולא יווצר מצב שאחת מוכנה בעוד השנייה עדיין לא מוכנה. בתיאבון!

 

לחמניות מתוקות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 16 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח


12 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים


240 מ"ל (כוס) חלב


1 ביצה


75 גרם (1/3 כוס פחות כף) סוכר


50 גרם חמאה רכה


1/2 כפית מלח


 

לציפוי:

 

ביצה טרופה


 

לסירופ סוכר (לא חובה):


50 גרם (1/4 כוס) סוכר


80 מ"ל (1/3 כוס) מים


 

 

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב, קמח, ביצה וסוכר ולשים במהירות נמוכה במשך כ-3 דקות.
  • מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות עד שהחמאה נטמעה היטב בבצק.
  • מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה, ולשים עוד 3 דקות נוספות (סה"כ 10 דק' לישה) עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים (60 גרם כל יחידה), מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית במרווחים.
  • מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כ-45 דקות.
  • מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים עוד כשתי דקות ומסירים מהאש (הסירופ צריך להיות בטמפ' החדר כאשר משתמשים בו).
  • כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ואופים כ-12-15 דקות בתנור שחומם מראש.
  • מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.
  • מצננים על רשת ומגישים.

 

 
תכינו את החמאה
תכינו את החמאה צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.