קלילות ומהירות • מתכון לקציצות טונה

 
ארוחת צהריים מעולה לימים החמים
ארוחת צהריים מעולה לימים החמים צילום: דניאל לילה. סגנון: אוריה גבע
 

קציצות מנצחות שהופכות אפילו לטעימות יותר ביום המחרת. אין צורך לחמם, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה. מי צריך יותר?

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 25 קציצות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)


3 שיני שום כתושות


1 בצל מגורר על פומפייה דקה


2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות


2 ביצים


כפית כמון טחון


1/2 כפית פלפל שחור גרוס


1/2 צרור כוסברה קצוצה דק


קליפה מגוררת מלימון אחד


2 כפות מיץ לימון סחוט טרי


מלח


שמן לטיגון חצי עמוק


 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.
  • יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס"מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
  • מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
  • מגישים מיד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.
  • להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

 

לרכישת גליון יולי 2012 >>

 

אל תפספסו:

10 דברים שאפשר להכין עם טונה מקופסה

מתכון ללחמניות פריקסה תוניסאיות

החלבות הטובות בארץ

בורקס שבלול במילוי חצילים

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.