מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

 
עוגיות מושלגות. הסדקים שעושים את ה"וואו"
עוגיות מושלגות. הסדקים שעושים את ה"וואו" צילום: רחלי קרוט
 

יש להן מראה מפתה של סדקים לבנים ושוקולד שמבצבץ ולמרות הרושם שהן מותירות, מדובר בשלבי הכנה פשוטים שיותירו אתכם עם עוגיות שוקולד במרקם פאדג'

 
 
 
 
 

כמה קטנות לפני שמתחילים:

  • אם אתם לא אוהבים את השילוב בין השוקולד לתפוז (מדובר בניחוח עדין של תפוזים) אפשר לוותר על גרידת התפוז והליקר או להחליף את הליקר תפוזים בטעם אחר. למשל ליקר שרי או ליקר שוקולד.
  • שלב גלגול העוגיות בסוכר ובאבקת הסוכר הוא חשוב במיוחד כדי ליצור את הסדקים. כשאתם מגלגלים את הבצק באבקת הסוכר שימו לב שיהיה המון אבקת סוכר על העוגיה, אחרת הסדקים יצאו קטנים ולא לבנים.
  • והכי חשוב - הקפידו לאפות את העוגיות 11 דקות בדיוק. אל תלחצו אם העוגיות מעט רכות למגע כשהן יוצאות מהתנור, ככה הן צריכות להיות. אחרי צינון המרקם שלהן יתמצק מעט ובתוך העוגיה תגלו מרקם רך ופאדג'.
  • טיפ אחרון, הקפידו לגלגל עוגיות באותו הגודל כדי שבתנור כל העוגיות תהיינה מוכנות באותו הזמן.
 

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 4 וחצי שעות (כולל קירור) | כמות מנות: 60 עוגיות

 

מצרכים:

 

350 גרם שוקולד מריר משובח


50 גרם חמאה


3 ביצים


100 גרם סוכר


גרידה מ-2 תפוזים


40 מ"ל ליקר תפוזים (או כל ליקר אחר שאוהבים)


100 גרם קמח עוגיות (או קמח רגיל - לא תופח)


100 גרם שקדים טחונים


כפית מחוקה אבקת אפייה


 

לציפוי:

 

סוכר


אבקת סוכר


 
 

אופן הכנה:

  • ממיסים על בן מארי או במיקרו את השוקולד והחמאה.
  • מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח מאוד. מוסיפים את הליקר וגרידת התפוז.
  • מוסיפים את השוקולד לקציפת הביצים ומקציפים לכמה שניות עד שהשוקולד מעט מתאחד עם הביצים.
  • מקפלים פנימה את הקמח, השקדים ואבקת האפייה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר ל-4 שעות (אפשר גם ליום שלם).
  • מגלגלים כדורים קטנים (אם יש משקל מודדים 10-15 גרם) וטובלים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר. שימו לב שהעוגיות מצופה לגמרי באבקת סוכר.
  • מסדרים בתבנית עם נייר אפייה במרחק אחד מהשני (העוגיות נוטות להתפשט מעט) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 11 דקות.
  • העוגיות רכות למגע כשהן חמות ומתייצבות לאחר הצינון.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית דלית מיצנמכר מתוך קורס קונדיטוריה בלגעת באוכל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בראוניז שוקולד בשלל ציפויים

טארט נקטרינות ופיסטוקים

פחזניות במילוי קרם וניל

רולדה במילוי קצפת ודובדבנים

עוגת שוקולד רכה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.