מתכון לעוגת קפה, קוקוס ושוקולד

 
מושלמת ליד הקפה
מושלמת ליד הקפה צילום: נטלי לוין
 

נטלי לוין לוקחת פסק זמן מתקופת המבחנים ומכינה קינוח מושלם לרגעים שרוצים משהו זריז ומתוק. עוגה בחושה שמשלבת 3 טעמים מעולים - קפה, קוקוס ושוקולד מריר

 
 
 
 
 

אחרי שלוש שנים של לימודים באוניברסיטה אפשר לומר שדי התרגלתי לתקופת המבחנים. ימים ארוכים שמתחילים מוקדם בבוקר ומסתיימים בשעות הקטנות של הלילה, ארוחות סטודנטים מהירות שמכינים רק בשביל לסתום את הרעב, וכוסות קפה כדי להישאר עירניים - כל אלה הם רק חלק מהדברים אליהם הורגלתי במהלך שנות הלימודים, ואני מאושרת שסוף סוף אני רואה את סיום התואר, וממש בקרוב התקופה האקדמית תהיה מאחורי.

 

בתור אחת שלא ממש נהנית מהלימודים למבחנים ובעיקר מנסה למצוא תירוצים להתחמק, יוצא לי לאפות לא מעט בתקופה הזאת. אמנם לא מדובר בעוגות מסובכות עם המון שלבים, אבל זה די נפוץ למצוא אצלנו במטבח עוגה בחושה ומהירה ליד הקפה או לעיתים אפילו עוגיות שמכינים בחמש דקות. את הקינוחים המסובכים אני שומרת לרגע בו אצא בפעם האחרונה משערי האוניברסיטה בשנה הנוכחית, אומר לעצמי בלב שלם שהתואר נגמר, ואשוב לעסוק בדברים האהובים עלי ביותר: אפייה וכתיבה.

 

העוגה הבאה מושלמת לרגעים האלה שבהם רוצים משהו זריז ומתוק. מערבבים יחד את החומרים במהירות, יוצקים לתבנית ובמהלך האפייה מתפשט ריח שאי אפשר לטעות בו. ללא ספק מדובר בעוגה שתהיה החברה הכי טובה של הקפה שלכם בבוקר או אחרי הצהריים.

 

המתכון בהשראת השף קונדיטור ערן שוורצברד ומתאים לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית).

 

 
עוגת שיש קצת אחרת
עוגת שיש קצת אחרת צילום : נטלי לוין
 

מתכון לעוגת קפה, קוקוס ושוקולד מריר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


200 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה


125 מ"ל (2/3 כוס) שמן צמחי


2 ביצים


חלבון


קורט מלח


100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן


כפית אבקת אפייה


חצי כפית אבקת נס קפה


75 גרם (3/4 כוס) קוקוס


50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס


 

לתערובת השוקולד:


50 גרם שוקולד מריר מומס


כפית אבקת נס קפה


60 מ"ל (רבע כוס) חלב


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  • בקערה גדולה מניחים יחד סוכר, שמן, ביצים, חלבון ומלח, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקפה והקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד שוקולד מומס, קפה וחלב לתערובת אחידה.
  • מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • מוזגים את תערובת העוגה אל תוך התבנית, ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או קיסם ארוך יוצרים דוגמת שיש.
  • אופים את העוגה 30-40 דק', עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

 

הערות הארות ותוספות:

  • את החלמון שישאר לכם מהעוגה תוכלו לנצל לשם הכנת עוגיות חמאה פריכות וקלות הכנה.
  • העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
  • אפשר להקפיא את העוגה עד כחודש.
  • אם לא אוהבים קוקוס אפשר להמיר באגוזים או שקדים טחונים (בדומה למתכון המקורי).
  • באופן אישי אינני מחבבת ממש טעם של שמן זית בעוגות, למעט בעוגה מאוד ספציפית, ולכן משתמשת בשמן צמחי (יכול להיות קנולה, סויה, חמניות - מה שיש בבית).
  • אם אוהבים טעם יותר שוקולדי מומלץ להוסיף עוד שוקולד קצוץ לתערובת.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של עוגיו.נט.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.