צוקי, מאחוריך: בלוג האפייה הקסום של דונה צוקרברג

 
אפייה מתוקה
אפייה מתוקה צילום: דונה צוקרברג
 
עודכן 07:50 01/08/2012

הכירו את דונה צוקרברג, דוקטורנטית ללימודים קלאסיים ביום ואופה חובבת בלילה, שעומדת מאחורי בלוג המתוקים החדש והמקסים שלפניכם. וגם: מתכון למיני לחמניות קינמון מהירות ללא שמרים ומתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל

 
 
 
 
 

"את חייבת להיכנס, אחות של מארק צוקרברג פתחה בלוג", כך נכתב בהודעה מרחלי שחיכתה לי בתיבת המייל. מייל כזה נחרץ כבר הרבה זמן לא קיבלתי, אז כמובן שנכנסתי בזריזות ושמחתי לגלות עולם שלם של הפתעות מתוקות.

 

למרות שאני רשומה לעדכונים מאינספור בלוגי אוכל ואפייה שונים ומשונים מרחבי העולם, אני תמיד שמחה למצוא אחד חדש. לאחרונה אפילו הגדלתי ואמרתי שיום ללא הוספה של בלוג אוכל חדש לתוך קורא ה-RSS שלי הוא יום מבוזבז.

 

הבלוג Sugar Mountain Treats נכתב על ידי אחותו של מארק צוקרברג ונפתח בשנת 2011. הבלוג מרכז בתוכו מתכונים מתוקים מסוגים שונים כמו סקונס, מתכוני שוקולד, עוגיות ומאפים שונים. מאחר ומדובר בבלוג צעיר יחסית הוא עוד לא גדוש באינספור מתכונים, אבל אלה שכן תמצאו שם מהווים שינוי מרענן בסצינה הקולינרית.

 

 
מאפינס וסקונס בכל הטעמים
מאפינס וסקונס בכל הטעמים צילום : דונה צוקרברג
 

מרבית המתכונים קלים להכנה ואפשר ליישם אותם במטבח הביתי בקלי קלות. לא תמצאו שם עוגות מפונפנות עם אינספור שלבים, אלא בעיקר עוגות ועוגיות שבאמת כל אחד יכול להכין, וכאלה שיהוו תוספת נהדרת ליד הקפה שלכם. כל מתכון מלווה בסיפור קצר שמחבר את הקורא למקור המתכון, מאיפה הוא הגיע או איך היא חשבה עליו בעצמה. נוסף לסיפור מצורפות גם כמה תמונות טובות של התוצאה הסופית.

 

אי אפשר לפספס את אהבתה של צוקרברג גם למאפה ה(דווקא) אנגלי - סקונס. מדובר בספק עוגיה-ספק לחמניה, בדרך כלל לא מתוקה מדי, שכיף לנשנש לארוחת בוקר. בבלוג תוכלו למצוא לא פחות מ-20 סוגים שונים של סקונס בטעמים שונים ומגוונים החל מסקונס גרנולה מתוקים ועד לסקונס בצל מקורמל.

 

איך הכל התחיל?

מאחורי הבלוג עומדת דונה צוקרברג, דוקטורנטית באוניברסיטת פרינסטון. היא מעידה על עצמה שבישול, אפייה, כתיבה וצילום הם אהבותיה ותשוקותיה בחיים, ולכן, למעשה, פתחה את הבלוג. צוקרברג גרה בפאלו אלטו בקליפורניה יחד עם בעלה שהוא הטועם הראשי והסו-שף שלה.

 

לבלוג יש גם (איך לא) עמוד פייסבוק טרי, שם משתפת צוקרברג תמונות מאחורי הקלעים, רעיונות ולינקים לפוסטים מעניינים. היא משתדלת לעדכן את הבלוג פעם בכמה ימים עם מתכון חדש, אותו היא גם משתפת כמובן בעמוד הפייסבוק.

 

 
זהירות, ממכר!
זהירות, ממכר! צילום : דונה צוקרברג
 

המלצות שלנו

סניקרדודלס - עוגיות קינמון מהירות וממכרות.
מקרון שוקולד במילוי גנאש יין אדום - שילוב מעניין של שוקולד ויין.
סקונס טריפל שוקולד - מומלץ במיוחד למכורים לשוקולד וכאלה שלא יכולים בלעדיו.
בראוניז מקסיקניים עם צ'ילי - לחובבי השילוב של מתוק-חריף.
מאפינס חמאה חומה ואוכמניות - קיציים וקלילים.
פאדג' בראוניז עסיסיים במיוחד - שחיתות במיטבה.
פיצה נפוליטנית - מתכון למאפה האיטלקי הקלאסי המוכר ביותר בעולם.

 

ואחרי כל זה אי אפשר בלי מתכונים:

 

 
לחמניות קינמון מהירות
לחמניות קינמון מהירות צילום : דונה צוקרברג
 
 

מיני לחמניות קינמון ופקאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | כמות מנות: 24 לחמניות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


2 כפות חמאה מומסת לשימון התבנית


1 כוס קמח לבן


1 כפית אבקת אפייה


1/4 כפית מלח


3/4 כוס שמנת מתוקה


1/2 כוס סוכר חום דחוס


כפית וחצי קינמון טחון


2 כפות חמאה רכה מאוד


 

לפיזור מעל המאפים:


מלח גס


חצאי פקאנים


 

לזיגוג (לא חובה):


1/2 כוס אבקת סוכר


2 כפות חלב


1/2 כפית תמצית וניל


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית מאפינס אישיות. בתחתית כל שקע מניחים חצאי פקאנים.
  • בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים פנימה בעזרת מרית עד שנוצר בצק רך. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי.
  • מניחים לבצק לנוח מספר דקות בצד.
  • בינתיים מערבבים יחד סוכר חום וקינמון.
  • על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לגודל של 22*28 ס"מ בעובי של כחצי ס"מ.
  • מברישים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר וקינמון בשכבה אחידה.
  • מפזרים גם מעט מלח גס.
  • מגלגלים את הבצק עד שנוצרת גלילה הדוקה.
  • חותכים את הגלילה ל-24 חתיכות שוות בגודלן, ומניחים כל אחת מהן בשקע משומן עם פקאן בתחתית.
  • אופים למשך 12-15 דקות עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  • כאשר הן מוכנות, מחלצים אותן מיד מתבנית השקעים והופכים.
  • זיגוג: בקערה קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר, חלב ווניל וטורפים עד שהתערובת אחידה.
  • יוצקים את הזיגוג בעזרת כף על הלחמניות.

 

 
עוגיות עם טעם אגוזי ממכר
עוגיות עם טעם אגוזי ממכר צילום : דונה צוקרברג
 

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה אגוזית ושיבולת שועל

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | כמות מנות: 24 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


110 גרם חמאה


כוס ורבע קמח


כוס שיבולת שועל שלמה


1/4 כפית מלח


1/2 כפית אבקת אפייה


כפית אבקת נס קפה


כפית וחצי קינמון


1/2 כוס סוכר לבן


1/2 כוס סוכר חום


ביצה


2 כפיות תמצית וניל


כוס שוקולד צ'יפס מריר


 

 

אופן הכנה:

  • בתוך מחבת קטנה ממיסים את החמאה על להבה נמוכה.
  • מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבעבוע דועך והחמאה מקבלת ריח אגוזי וצבע זהוב (בערך אחרי 5 דקות בישול). חשוב להיות ליד המחבת כל הזמן כדי לודא שהחמאה לא נשרפת.
  • ברגע שהחמאה זהובה מעבירים אותה לקערית קטנה על מנת שהבישול ייפסק.
  • מניחים את הקערית בתוך המקרר עד שהחמאה מתקררת.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  • בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, שיבולת שיעל, מלח, אבקת אפייה, נס קפה וקינמון עד שהתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת מקציפים יחד את החמאה הזהובה עם סוכר חום ולבן עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה את הביצה והוניל וממשיכים להקציף עד שהתערובת חלקה.
  • מוסיפים פנימה את החומרים היבשים ומעבדים עד שנוצר בצק. אם הבצק לא מתגבש אפשר להוסיף כף או שתיים של חלב.
  • מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.
  • בעזרת 2 כפות מסדרים עוגיות במרווחים על גבי נייר האפייה. אם לא רוצים לאפות את כולן, אפשר להקפיא את הבצק וכך ליהנות מעוגיות טריות בכל פעם שמתחשק.
  • אופים את העוגיות 10-12 דקות או עד שהקצוות זהובים אבל המרכז עדיין קצת רך למגע.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם כוס חלב קר.

 

להמלצות הקודמות:

La Receta de la Felicidad - מתכון לעוגת קיט קט ענקית וקאפקייקס פיניאטה

Gluten Free Goddess • מתכון לבראוניז ולחם עגבניות מיובשות ללא גלוטן

The Pastry Affair • מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ולחמניות דבש

Blogchef • מתכון לעוף בשומשום וקסאדיה עם שעועית שחורה, תירס וגבינה

Raspberri cupcakes • מתכון לעוגת טים טם ומקרון אפרסק במילוי קרם פטל

Dirty kitchen secrets • מתכון לחומוס עם בשר ושבלולי קינמון

Indian Simmer • מתכון לעוף טנדורי וטירמיסו קלמנטינות

 

 

 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.