הסוף לשאריות • מתכון לכדורי אורז פריכים

 
ניצול שאריות מושלם
ניצול שאריות מושלם צילום: דניאל לילה
 

נשארו לכם שאריות אורז מאתמול? ערבבו אותם עם גבינות ותבלינים ותקבלו ארנצ'יני - כדורי אורז איטלקיים פריכים שכיף לנשנש לצד מתבלים ביתיים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 20 ארנצ'יני | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


500 גרם אורז ריזוטו מבושל או אורז רגיל מבושל


40 גרם חמאה רכה


5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת


5 כפות גבינת פיקורינו מגורדת


3 כפות נענע קצוצה


קמצוץ צ'ילי יבש


קורט מלח


פלפל לפי הטעם


2 ביצים טרופות


חופן פירורי לחם


 

לקישוט:


צ'ילי יבש, פרמז'ן ועלי נענע


 

אופן הכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים יחד אורז, חמאה, פרמז'ן, פיקורינו, נענע, צ'ילי, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכינים כדורים קטנים בעזרת הידיים (במשקל של כ-30 גרם כל כדור).
  • טובלים את הכדורים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
  • מטגנים 4 כדורים בכל פעם בשמן עמוק שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. מסננים את הכדורים המוכנים מהשמן ומניחים על גבי צלחת הגשה עם נייר סופג.
  • לפני ההגשה מפזרים מעט נענע, צ'ילי יבש ופרמז'ן לקישוט.
  • ניתן לשמור את הכדורים לפני הטיגון במקפיא עד 3 חודשים ובמקרר עד יומיים.

 

המתכון באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת נובה ג'ויה.

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.