מתכון לעוגת ספוג במילוי קרם וניל

 
רק 2 כפות שמן בעוגה
רק 2 כפות שמן בעוגה צילום: חיה אילונה דר
 

דובוש בהונגריה, ג'נואז בצרפת או ספוג במטבח היהודי. העוגה האוורירית שמשתדכת מעולה עם מוסים ופירות מקבלת הפעם מילוי של קרם וניל עשיר וקישוט עדין של אגוזים מסוכרים

 
 
 
 
 

לעוגות הספוג יש היסטוריה ארוכה, הן נפוצות במטבחי העולם וגם במטבחי יהדות העולם ונקראות גם בשם: תופין, לקח או לייקח, פאן דה ספניה, פלאבה ובוקה די דמה.

 

גם בעולם ישנן גרסאות דומות לעוגת הספוג - פאו דה לו בפורטוגול, קסוטרה ביפן, דובוש בהונגריה, עוגת המלכה ויקטוריה בבריטניה שיפון בארצות הברית וג'נואז בצרפת .

 

יחודיות העוגות הן באווריריות שלהן שנובעת בעקבות הקצפת הביצים. העוגה מכילה קמח לבן, סוכר ומעט מאוד שומן ומתאימה לבסיס של מוסים, מעולה לרולדות וקינוחים רבים מבוססים עליה - טרייפל, שארלוט, עוגיות מדלן ואלסקה אפויה.

 

הפעם השתמשתי באבקת קרם פטיסייר מוכן משקית אותה ניתן למצוא במרכולים ובחנויות המתמחות ויצא נהדר, אך בכל מקרה אני מצרפת למעוניינים קישור להכנת קרם פטיסייר.

 

בציפוי השתמשתי בברס שהם אגוזי לוז מקורמלים קצוצים וניתן למצוא במרכולים ובכל החנויות המתמחות, כמובן שניתן להשתמש בכל קישוט אחר כשוקולד מגורר, פתיתי שוקולד ועוד.

 

 

עוגת ספוג במילוי קרם וניל

סוג מתכון: עוגת ספוג פרווה - מילוי חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | כמות מנות: 10 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


5 ביצים מופרדות


5 כפות סוכר


כפית תמצית וניל


5 כפות קמח תופח מנופה


2 כפות שמן קנולה


 

למילוי:

 

שקית קרם פטיסייר באבקה או קרם לפי ההוראות


 

סירופ:

 

כוס מים


כוס סוכר


 

לקישוט (לא חובה):

 

אבקת סוכר


ברס (אגוזי לוז מסוכרים וקצוצים)


125 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת


 

 

הכנת הסירופ:

 

  • ממיסים את הסוכר עם המים וממשיכים לבשל מעט על אש נמוכה עד רתיחה.

 

אופן הכנה:

 

  • משמנים תבנית 24 ומחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מערבבים את החלמונים עם השמן והוניל ומוסיפים אליהם את קצף החלבונים בתנועות קיפול.
  • מוסיפים את הקמח לקצף, מקפלים בעדינות ויוצקים לתבנית.
  • אופים במשך 10 דקות או עד הזהבה ומוציאים לצינון מלא על רשת צינון.
  • חוצים את העוגה באמצע, מרטיבים בסירופ ומורחים בקרם. מכסים עם החצי השני של העוגה.
  • מקשטים את העוגה בשוליה בקצפת ומעטרים בברס.
  • לפני ההגשה מאבקים את פני העוגה באבקת סוכר.

 

 
כל הדרך לעוגה המושלמת
כל הדרך לעוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים הקודמים בטור:

טבעת פילאס במילוי גבינות ופטריות

פשטידת אורז וגבינות

בראוניז שוקולד

עוגת טריקולד

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.