לא רק עם מרק • 2 מתכוני קוסקוס מפתיעים

 
מנה עיקרית מושלמת
מנה עיקרית מושלמת צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 11:06 02/08/2012

למרות מה שחושבים, אפשר להכין עם קוסקוס לא מעט מנות מפתיעות ואפילו קינוחים. 2 מתכונים לסופריטו עוף עם קוסקוס וירקות ולבסבוסה עם מי ורדים וקרם וניל

 
 
 
 
 

סופריטו עוף עם ירקות וקוסקוס

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 10 שעות | כמות מנות: 5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 שקית קוסקוס


3 כפות רכז רימונים


1 כף גרגירי חרדל צהובים


2 ליטר מים או ציר עוף


1 כף מיץ לימון טרי


5 גזרים, מקולפים וחתוכים בעובי 2 ס"מ


4 בצלים לבנים, פרוסים לרבעים


4 זרועות סלרי אמריקאי, פרוס לעובי 2 ס"מ


5 כרישות צעירות נקיות, חתוכות בעובי 2 ס"מ


חופן עלי דפנה


חופן פלפל אנגלי


חופן פלפל שחור


1 עוף צעיר שלם (עדיף אורגני)


חופן מלח גס


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
  • בקערה מערבבים רכז רימונים, גרגירי חרדל, מים/ ציר העוף, מיץ לימון, גזרים, בצלים, סלרי וכרישה.
  • מכניסים לתוך שקית או חיתול בד את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והפלפל השחור.
  • ממליחים את פנים העוף בחופן מלח גס ומניחים אותו בקערת הירקות וציר העוף. מוסיפים פנימה גם את שקית התבלינים, מכסים בנילון נצמד ומשרים מספר שעות או לילה במקרר.
  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • מעבירים את העוף ותכולת הקערה לתבנית תנור, כך שהנוזל והירקות מכסים לפחות חצי מהעוף.
  • מכסים בנייר פרגמנט ובנייר אלומיניום.
  • צולים בתנור במשך 3-4 שעות.
  • בסיום הצלייה מסננים את הנוזלים, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים לחצי על להבה בינונית-גבוהה.
  • שומרים את הירקות בצד ומצננים את העוף. כאשר העוף קר מפרקים את הבשר מהעצמות.
  • הגשה: מניחים את הקוסקוס המוכן ועליו את הירקות, הבשר והרוטב.

 

 
אפשר גם בקינוחים
אפשר גם בקינוחים צילום : אנטולי מיכאלו
 

בסבוסת קוסקוס עם מי ורדים וקרם פטיסייר

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 10-12 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

תבנית מלבנית בגודל 26*26 ס"מ

 

מצרכים לסירופ:


100 גרם סוכר


100 מ"ל מים


2 כפות מי ורדים


 

לעוגה:


6 ביצים


200 גרם סוכר


2 כפות מי ורדים


1 כפית תמצית וניל


200 גרם חמאה מומסת


כוס וחצי חלב 3%


100 גרם שקדים טחונים


220 גרם קוסקוס דק, יבש לא מבושל


180 גרם קמח לבן מנופה


חצי כפית מלח דק


15 גרם אבקת אפייה


 

לקרם פטיסייר:


חצי ליטר חלב


גרגרים ממקל וניל


6 חלמונים


120 גרם סוכר


50 גרם קורנפלור


80 גרם שמנת חמוצה, ללא נוזלים


דובדבנים או פירות יער לקישוט


 

 

אופן הכנה:

  • סירופ: מביאים את הסוכר, המים ומי הורדים לרתיחה בסיר קטן ומורידים מן האש.
  • עוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר מי הורדים ותמצית הוניל במשך 6 דקות עד שנוצרת קציפה אוורירית.
  • מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את החלב.
  • מערבבים יחד שקדים, קוסקוס, קמח לבן, מלח, אבקת אפייה, ומוסיפים אותם בתנועות קיפול לתערובת הביצים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים במשך 25-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
  • מוציאים מהתנור ומרטיבים את העוגה בסירופ בעזרת מברשת.
  • קרם פטיסייר: מרתיחים בסיר קטן את החלב עם גרגרי הוניל.
  • בינתיים טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה.
  • כשהחלב חם מוזגים שליש מהתערובת שלו על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מהיר. כשנוצרת תערובת אחידה ללא גושים מוסיפים את יתרת החלב.
  • מחזירים את התערובת שנוצרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפה עד שנוצר קרם אחיד.
  • מצננים לחלוטין את הקרם.
  • מקפלים לתוך הקרם פטיסייר את השמנת החמוצה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • הגשה המנה: מניחים פרוסת עוגה בצלחת, מזלפים מעל קרם פטיסייר ומעטרים בדובדבנים או פירות יער.

 

המתכונים באדיבות שף יהונתן בורוביץ' לחברת קוסקוס מזון.

 

מחפשים עוד מתכונים למנות עיקריות ומתוקים? נסו את אלה:

מתכון לירקות ממולאים

מתכון למאפה 4 בצלים

מתכון לאקליירים במילוי קרם וניל

מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן

 

 
עוד כתבות במדור קוסקוס - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.