מתכון לדובשניות קפה ואגוזים

 
רכות ומפנקות ליד הקפה
רכות ומפנקות ליד הקפה צילום: טל אברזל
 

במקום לקנות את עוגיות הדבש הקשות והיבשות בשקית צלופן מרשרשת בסופר, טל אברזל מכינה דובשניות רכות עם קפה ואגוזים בזיגוג סוכר מתפצפץ

 
 
 
 
 

דובשניות. מה הן קשורות? הן קצת שנויות במחלוקת לא? מאז ומתמיד הכרתי דובשניות ספק רכות ספק פריכות, מצופות בזיגוג לבן לימוני שתמיד היו לנו בבית בסביבות חגי תשרי, ראש השנה ויום כיפור. טעימות-טעימות, ואני ממש לא משוחדת. אלו דובשניות שאמא שלי הכינה בעצמה ומעולם לא קנתה.


באיזשהו שלב בחיי הצעירים נתקלתי בדובשניות הקנויות, שתמיד הגיעו בשקית צלופן מרשרשת ונראו יותר כמו חלוקי נחל ישנים. טעם עבש, מרקם לא ברור, ולפעמים הן גם היו מצופות בשוקולד (שבשלב מאוחר יותר התגלה כצימקאו שהוא בכלל לא שוקולד וזה כבר באמת נוראי).

 

לא הבנתי למה אנשים עושים את זה לעצמם והחלטתי לעשות תיקון ולהכין דובשניות רכות בבית. מדובר במתכון כל כך קל, מהיר ופשוט, שלחלוטין אין שום הצדקה לקנות את הדובשניות התעשייתיות אחרי שתכינו אותו. מה שהופך את העוגיות האלה למיוחדות הם שני מרכיבים שלא רואים בדרך כלל במתכונים לדובשניות: אינסטנט פודינג וניל ויין לבן מתוק. ככה מתקבלות עוגיות רכות מבפנים ופריכות ונגיסות מבחוץ עם הפתעות אגוזים בכל ביס.

 

 
מושלמות לחג
מושלמות לחג צילום : טל אברזל
 

דובשניות קפה ואגוזים רכות ומזוגגות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 40 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


רבע כוס שמן


רבע כוס יין לבן מתוק


חצי כוס דבש


חצי כוס סוכר חום לח


ביצה


חצי כפית אבקת אפייה


חצי כפית קינמון


כפית וחצי אבקת קפה נמס


2 ורבע כוסות קמח


80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל


קורט מלח


חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק


 


לזיגוג:


5-6 כפות אבקת סוכר


2-3 כפות מים


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערה טורפים יחד סוכר ודבש.
  • מוסיפים את הביצה והיין ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים את השמן לתערובת תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים קפה, קינמון ומלח ומערבבים היטב.
  • מנפים לתערובת הביצים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את אבקת הפודינג והאגוזים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק רך, קצת דביק ונעים למגע.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ועגולים מהבצק.
  • מסדרים את העוגיות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות בשוליים, אך המרכז עדיין קצת רך למגע.
  • כאשר שהעוגיות מצטננות, מערבבים את מרכיבי הזיגוג עד לקבלת המרקם הרצוי וטובלים את החלק העליון של העוגיה עד שהיא מצופה היטב.

 

הערות ושדרוגים:

  • אין לכם יין? לא נורא - מיץ תפוזים או אפילו תירוש ילכו פה. בכל מקרה היין חייב להיות מתוק ולא יבש.
  • אפשר להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר גרוס.
  • ניתן לצפות את העוגיות בשוקולד מריר מומס או להשאיר אותן ככה.
  • במקום אינסטנט פודינג אפשר להשתמש ב-3 כפות קורנפלור ושתי כפות סוכר וניל.
  • כדי שיהיה קל לגלגל את הבצק לכדורים יפים וחלקים מומלץ להרטיב את הידיים בין כדור לכדור.
  • העוגיות נאפות מהר מאד לכן צריך לשים לב אליהן בתנור כבר לאחר 8-9 דקות ולראות מה מצבן.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים.

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

לחמניות מהירות עם דבש וצימוקים

עוגת חלבה ודבש

עוגת תמרים ופקאן בזיגוג דבש

עוגת תפוחים מופחתת קלוריות

 

 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.