מתכון לעוגיות מגולגלות בקלי קלות

הדפס
 
כוס תה ליד ואתם מסודרים
כוס תה ליד ואתם מסודרים צילום: טל אברזל
 

העוגיות של סבתא בגרסה נטולת חמאה או מרגרינה - טל אברזל מכינה עוגיות מגולגלות בקלי קלות במילוי ממרח שוקולד, ריבה או תמרים. מושלם לצד כוס תה

 

לכל אחד יש ימים יותר יצירתיים, וימים שהם קצת פחות. יכולות להיות לכך המון סיבות כמו עומס, עייפות, או סתם מצב רוח רע, אבל בכל הימים, גם באלה הפחות יצירתיים, חייבים שיהיו עוגיות בבית. זה תמיד משפר קצת את העניינים.

 

לימים כאלה תשמרו את המתכון הבא, למרות שהוא מתאים תמיד: ההכנה כל כך מהירה ופשוטה, והתוצאה כל כך טעימה, מנחמת וביתית. ויש גם בונוס בדמות ריח ממכר שעושה חשק לזלול בלי סוף.

 

הבצק הוא סוג של בצק שק"ם או חש"ק, רק בלי חמאה או מרגרינה. אני מאד אוהבת חמאה, אבל דווקא בבצק הזה אני מעדיפה את הגרסא על בסיס השמן. בצורה זו הוא יותר קל להכנה, אין גושי חמאה שלא נמסו והרבה יותר קשה להרוס אותו באופן כללי. הוספתי גם קצת תמצית וניל וסוכר כדי שהוא יהיה פחות אנמי, ומילאתי במלית האהובה עליי - ממרח תמרים וטחינה גולמית.

 

  • שימו לב שאפשר למלא את הרולדות בכל מה שאוהבים, רק חשוב להקפיד לא למלא יותר מדי כדי שהמלית לא תיזל במהלך האפייה.

 

 

 
רולדות חמות-חמות מהתנור
רולדות חמות-חמות מהתנור צילום : טל אברזל
 

עוגיות מגולגלות בקלי קלות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 30-40 עוגיות | רמת קושי: קל

 

לבצק:


200 מ"ל שמנת חמוצה


180 מ"ל שמן


350 גרם קמח תופח


2 כפות סוכר


כפית תמצית וניל


 

אפשרויות למילוי:


ממרח תמרים


טחינה גולמית


ממרח שוקולד


ריבה


אבקת סוכר לקישוט


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה מניחים את השמנת החמוצה עם השמן וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים פנימה קמח, סוכר ווניל ומערבבים בכף עד שהבצק מתחיל להתגבש. ממשיכים ללוש בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  • הבצק צריך להיות קצת דביק, אז אל תתפתו להוסיף עוד קמח. אם הוא ממש לא נוח לעבודה, מקררים כ20 דקות במקרר וממשיכים.
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  • מרדדים על חלק לעלה דק על משטח מקומח היטב, ורצוי לקמח גם את המערוך.
  • מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק.
  • מסדרים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים. אופים במשך כ20-25 דקות או עד שהרולדות מזהיבות.
  • לאחר שהרוולדות הצטננו לחלוטין, חותכים לפרוסות נדיבות ומפדרים באבקת סוכר.

 

הערות:

  • חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי שלא יאבד את פריכותו ויעשה קשה.
  • בגלל שהבצק לא מכיל שומן מוקשה כמו מרגרינה או חמאה, הוא יכול להיות קצת לא נוח לעבודה. אם תקפידו לקמח היטב את משטח הרידוד ואת המערוך, זה ייקל מאד על העבודה ולא תיתקלו בקושי, אבל חשוב לא להתפתות ללוש את הבצק יותר מדי או להוסיף עוד קמח.
  • אם הבצק דביק מדי וממש לא ניתן לעבוד, זה אומר שיש טעות בכמויות ובמקרה זה ניתן לקמח מעט ובהדרגה את הבצק תוך כדי לישה עדינה עד שהוא נעשה נוח אך לא יבש.
  • זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור ובין עוביי רולדות שונים. הרולדות צריכות להיות זהובות ביציאתן מהתנור, אך לא שחומות.
  • כמה הצעות מושחתות למילוי הרולדות: ממרח שוקולד ושערות או פירורי חלבה, מחית פרלינה ושוקולד צ'יפס, חמאה מומסת עם קינמון וסוכר חום, ריבה ושקדים טחונים (יוצא כמו מרציפן).

 

 
תודו שמרגישים את הפריכות מבעד למסך
תודו שמרגישים את הפריכות מבעד למסך צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.