מתכון לסמיפרדו שוקולד עם תוספות

 
אפשר לשים איזה תוספות שרוצים
אפשר לשים איזה תוספות שרוצים צילום: עידן אדלר רייס
 

כל מה שאתם צריכים כדי להתענג על גלידה שווה הוא להבין את עקרון ההכנה הפשוט, משם כבר תוכלו להוסיף שברי פסק זמן, עוגיות שוקולד צ'יפס או דובדבנים חמצמצים. עידן אדלר-רייס מלמדת אתכם מתכון קלאסי לסמיפרדו שוקולד שלא תפסיקו ללקק

 
 
 
 
 

סמיפרדו, הגלידה הביתית המוכרת והאהובה, היא אחת המנות שאני מכורה אליהן. אני חולת גלידה, ולהכין אותה בבית עם שוקולד איכותי ותוספות שאני אוהבת זו פשוט חגיגה. המנה מרשימה, מעוררת התפעלות בקרב האורחים, ובשבילי זוהי פשוט מנה מנצחת. לפעמים הצילומים הם סתם תירוץ לחסל הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לדמיין, אבל אי אפשר להתאפק.

 

בעקרון קיימת גרסה הרבה יותר מהירה ופשוטה לסמיפרדו שאני מכינה עם שמנת וחלב ממותק מרוכז עם תוספות מתפוררות (למשל עוגיות שוקולד צ'יפס). מדובר בגרסה נהדרת של גלידה ביתית במרקם נפלא (לא לגמרי מרקם רך של גלידה אבל קרוב וההשקעה ממש קטנה). אבל כשרוצים להכין סמיפרדו או גלידה ביתית מעט יותר מורכבת מבחינת טעמים, כבר לא ניתן לעשות זאת באותה טכניקה פשוטה של הקצפת שמנת וחלב ממותק מרוכז בלבד.

 

הגרסה שלהלן היא פשוטה וכרוכה בסך הכל בהקצפה מהירה ב-3 קערות נפרדות וקיפול הקצף - פשוט, לא מסובך וטעים בטירוף. מאחר שהביצים במתכון אינן עוברות בישול חשוב להקפיד לקנות אותן טריות ממקום ממוזג, לאחסן בקירור ולשמור את הסמיפרדו במקפיא (ועדיף לא יותר משבוע). ההקפאה מצמצמת את הסיכון הכרוך באכילת ביצים לא מבושלות, וכאמור חשוב גם להקפיד על רכישה של ביצים טריות ממקור מהימן.

 

נתקלתי בהרבה מתכוני סמיפרדו בחיי, כאשר רובם די דומים ועל אותו עקרון בדיוק. בדרך כלל מדובר בהקצפה של חלמונים עם סוכר, אליהם מקפלים את התוספות הכבדות (למשל שוקולד, ממרח חלבה וכו'), הקצפת חלבונים בנפרד, הקצפת שמנת מתוקה, קיפול התערובת באופן שמתואר במתכון וערבוב פנימה של תוספות יבשות. כשקולטים את העקרון אפשר להשתולל ולהכין  סמיפרדו כיד הדימיון הטובה. אין כיף גדול מזה בקיץ.

 

המתכון שלהלן הוא מתכון שאני מכינה כבר זמן רב, שהוא ערבוב של מספר מתכונים שנתקלתי בהם, בתוספת שינויים שלי. הכמות מתאימה ל-10-12 מנות בתבנית מאפינס או 2 תבניות אינגליש קייק.

 

 
שוקולד איכותי ותוספות שאוהבים
שוקולד איכותי ותוספות שאוהבים צילום : עידן אדלר רייס
 

סמיפרדו שוקולד עם תוספות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: יום | כמות מנות: 10-12 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


200 גרם שוקולד מריר


3 ביצים מופרדות


3/4 כוס סוכר


1 גביע שמנת מתוקה קרה


 

תוספות לדוגמה:


דובדבני אמרנה מסונננים


עוגיות לוטוס קצוצות


פסק זמן מפורר


עוגיות שוקולד צ'יפס


שברי נשיקות מרנג


 

 
 

אופן הכנה:

  • ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל (כל פעם במשך חצי דקה), מוציאים ומערבבים עד להמסה מלאה.
  • מקציפים חלמונים ורבע כוס סוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת קצף תפוח ואחיד.
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים בזרם דק ומערבבים היטב בעזרת כף.
  • בקערה נקייה ויבשה מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר במשך כ-3 דקות עד קבלת קצב יציב.
  • מערבבים בתנועות עטיפה עדינות את תערובת השוקולד והחלבונים.
  • מקציפים שמנת קרה מאוד לקצף יציב במשך כ-2 דקות.
  • מערבבים את תערובת שוקולד עם השמנת המוקצפת.
  • מוסיפים את התוספות שרוצים לתוך התערובת. אם רוצים, אפשר לחלק את התערובת לחצי ולהוסיף תוספת שונה לכל חלק.
  • שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק מצופות בניילון נצמד או לתבנית מאפינס שקעים מסילקון או לקופסת פלסטיק (להגשה כמו גלידה).
  • מקפיאים 12 שעות לפני ההגשה.
  • מוציאים מההקפאה מעבירים לכלי הגשה, ומגישים כעבור 3-5 דקות.
  • אני מעדיפה לצרוך את הסמיפרדו תוך שבוע מיום ההכנה (שומרים במקפיא).

 

 
במנות אישיות או באינגליש קייק
במנות אישיות או באינגליש קייק צילום : עידן אדלר רייס
 
ואפשר גם בגביעים
ואפשר גם בגביעים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.