מתכון לעוגת דבש ושקדים

 
ריחנית ומפתה
ריחנית ומפתה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 

ראש השנה, שנמצא ממש מעבר לפינה, הוא תירוץ מעולה להכין את העוגה הרכה והעסיסית הזאת שתפנק אתכם לא רק בימים של חג. ליטל לבל-אלפנדרי משדרגת את עוגת הדבש הקלאסית ומוסיפה לה שקדים קראנצ'ים

 
 
 
 
 

ימי שישי מוקדשים אצלי לטיולים וסידורים עם אמא, החל משעות הבוקר ועד הצהריים המוקדמות. לאחר מכן מתחיל מרתון אפייה לקראת שבת, וגם יום שישי האחרון נראה בדיוק אותו דבר. הפעם חזרתי הביתה עם שקיות עמוסות כל טוב וכמות סיטונאית של דבש.

 

אני מאוד אוהבת עוגות דבש ומוכנה לאכול אותן כל השנה. הן עסיסיות, טעימות ושומרות על טריות ורכות גם בחום הזה. החלטתי להיצמד למתכון שלי לעוגת דבש קלאסית אך לשדרג אותה עם שקדים בבלילת העוגה וכציפוי. יצא נפלא ואפילו לא נותרה לי חתיכה אחת להציע.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • הכמות במתכון מתאימה לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.
  • שומרים את העוגה בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים.
  • חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מדי אלא רק עד שהחומרים מתאחדים.
 

עוגת דבש ושקדים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 14-16 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


3 ביצים (גודל L)


150 גרם (3/4 כוס) סוכר


110 מ"ל (חצי כוס + כפית) שמן


240 גרם (2/3 כוס) דבש


180 מ"ל (3/4 כוס) בירה שחורה


280 גרם (2 כוסות) קמח


100 גרם (כוס) שקדים טחונים


12 גרם (שקית) אבקת אפייה


קורט מלח


1 כפית קינמון


1/2 כפית ציפורן טחונה


 

לציפוי:


2 כפות סוכר


1-2 כפות שקדים פרוסים


אבקת סוכר


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים ביצים וסוכר ומערבלים כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים שמן, דבש ובירה שחורה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מנפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קינמון וציפורן ומערבלים כחצי דקה נוספת.
  • מברישים את התבנית בשמן ומפזרים שקדים פרוסים וסוכר.
  • יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ואופים 20 דקות.
  • מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-35-40 דקות עד השחמה של העוגה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  • מצננים היטב את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה.
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

 
אפשר להרגיש את המרקם
אפשר להרגיש את המרקם צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.