מתכון לטארט טאטן תפוחים קלאסי

 
ריח מושלם של חג
ריח מושלם של חג צילום: נטלי לוין
 

תקופת החגים המתקרבת גורמת לנטלי לוין להכין לא מעט מתוקים וקינוחים על בסיס דבש ותפוחים, וביניהם טארט טאטן קלאסי עם קרמל, תפוחים ובצק זהוב ופריך

 
 
 
 
 

ראש השנה המתקרב הוא תירוץ מצוין להכין מתוקים עם דבש ותפוחי עץ. הסמלים המובהקים ביותר של החג הופכים אצלי בימים האחרונים לעוגות, עוגיות, טארטים וקינוחים אישיים, כשלכולם דבר אחד משותף: ריח מהמם שנוצר בתנור במהלך האפייה. מבחינתי ראש השנה הוא חג מצוין לקינוחים; מאחר ומתיקות היא מהות החג הזה - הכל הולך: קרמל, מוסים, עוגיות מקושטות, תבלינים מיוחדים ועוד.

 

טארט טאטן קלאסי הוא קינוח מושלם לחג. מכינים אותו על בסיס קרמל (אליו אפשר להוסיף גם קצת דבש), מוסיפים תפוחים ואופים עם יריעת בצק פריך מעל. בתום האפייה הופכים את הטארט ומתקבל מראה מפתה מאין כמותו: תפוחים מזוגגים בקרמל על בסיס בצק זהוב ופריך - עונג מושלם בליווי כדור גלידה.

 

את הטארט המסורתי מכינים בכלל מבצק עלים, אבל איכשהו במהלך השנים האחרונות הוא עבר לא מעט שדרוגים והרבה מכינים אותו גם על בסיס בצק פריך. למרות זאת, ואם מתחשק לכם, אפשר בהחלט להכין אותו על בסיס בצק עלים (ביתי או קנוי), רק שימו לב שמומלץ לעבוד עם בצק קר וחשוב מאוד לחורר אותו בעזרת מזלג לפני האפייה, על מנת שלא יתנפח יותר מדי.

 

  • לצורך הכנת הטארט תצטרכו מחבת בקוטר 26 ס"מ שאפשר להכניס לתנור.

 

 
אפשר על בסיס בצק פריך או בצק עלים
אפשר על בסיס בצק פריך או בצק עלים צילום : נטלי לוין
 

טארט טאטן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: 2-3 שעות | כמות מנות: 12-14 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


210 גרם קמח לבן


20 גרם סוכר לבן


100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


גרגרי וניל מרבע מקל


קורט מלח


ביצה


 

לקרמל:


200 גרם סוכר לבן


קורט מלח


50 גרם חמאה



לתפוחים:


8 תפוחי גראנד סמית


מיץ מלימון שלם


גרגרי וניל מחצי מקל


2 כפות ליקר קלבדוס


 

 
 

אופן הכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח, סוכר, חמאה, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים יחסית.
  • מאחדים את גושי הבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
  • לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגול בקוטר 30 ס"מ לערך (אפשר בעזרת צלחת בקוטר המתאים).
  • דוקרים את עיגול הבצק בעזרת מזלג ושומרים במקרר כחצי שעה עד השימוש.
  • מכינים קרמל: במחבת מניחים את הסוכר והמלח בשכבה אחידה ויוצרים קרמל בהיר.
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין ונמסה לתוך הקרמל.
  • מבשלים עד שהקרמל מקבל צבע ענברי ומכבים את האש.
  • מצננים את הקרמל 10-15 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את התפוחים.
  • תפוחים: קולפים את התפוחים ומסירים את הליבה.
  • חותכים את התפוחים לרבעים ומעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים לקערה מיץ לימון, וניל וקלבדוס ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל התפוחים מצופים בתערובת.
  • מחממים תנור ל185 מעלות.
  • מסדרים את רבעי התפוחים על הקרמל שהתקשה מעט בצורת מניפה.
  • מעל התפוחים מניחים בעדינות את עיגול הבצק המרודד, ודוחפים את הקצוות לתוך שולי המחבת.
  • אופים את הטארט כ25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה וסכין המוחדרת לתוך התפוחים דרך השוליים מראה כי הם רכים.
  • מצננים את הטארט 2-3 דקות בטמרפטורת החדר, ולאחר מכן הופכים בזהירות ובנחישות על צלחת הגשה.
  • מגישים עם גלידת וניל איכותית או מעט קרם פרש.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • אפשר להכין טארט טאטן כמעט עם כל פרי קשה: אגסים, אפרסקים, משמשים, נקטרינות ועוד.
  • חשוב לא לותר על המלח בקרמל, משום שהוא "מקפיץ" את הטעמים.
  • הטארט במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד 3-4 ימים.
  • קלבדוס הוא ברנדי תפוחים, אותו ניתן להשיג בכל חנות המתמחה באלכוהול (ולעיתים גם בסופרים הגדולים). במידה ואין גם ברנדי רגיל יעשה את העבודה.
  • את ההפיכה כדאי לעשות בזהירות רבה ובנחישות ולא להתמהמה עם זה יותר מדי על מנת שהקרמל לא יתקרר ויתקשה.
  • מומלץ לרכוש מעט יותר תפוחים מהכתוב במתכון, משום שגודלם משתנה, ועל כן יכולים להיות שינויים בכמות לכאן ולכאן (תפוח יותר, תפוח פחות).

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של עוגיו.נט.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.


רוצים לקבל תשובות לכל בעיות האפייה שלכם? שלחו את השאלה בטופס הבא:

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

בבקה תפוחים ואגוזים בקינמון

עוגת סיידר קינמון ופקאנים

עוגת דבש ושקדים

עוגיות מגולגלות בקלי קלות

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.