עוגת גזר ותאנים ללא גלוטן

 
כהה, עסיסית ומושלמת ליד הקפה
כהה, עסיסית ומושלמת ליד הקפה צילום: אנטולי מיכאלו
 

אם אתם אוהבים עוגות עם טעם מורגש ליד הקפה, עוגת הגזר הבאה היא בדיוק בשבילכם: כהה, עסיסית, בניחוח של סילאן ותאנים מיובשות, והבונוס: אין בה טיפה של גלוטן

 
 
 
 
 

בשוק ספרי הבישול המקומיים נדיר למצוא ספרים המיועדים לקהלים בעלי צרכים תזונתיים מיוחדים, לכן שמחנו לגלות שלאחרונה הוציאה השפית פיליס גלזר ספר המוקדש כולו למתכונים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן וללא סוכר. בספר מציעה גלזר מתכונים מקומיים לצד מתכונים המגיעים מארצות אחרות כמו איטליה, יפן, סקנדינביה, רוסיה ועוד.

 

עוגת הגזר הבאה מזינה וטעימה במיוחד. השילוב של קמח השקדים עם האגוזים והביצים מעשיר אותה במגוון ויטמינים, חלבונים ונוגדי חמצון. התאנים המיובשות, הסילאן והתבלינים הופכים אותה לעסיסית, ריחנית ומושלמת לחג המתקרב.

 

טיפ:

להפחתת כמות הסוכר בעוגה, מומלץ להחליף את הגזר בקישוא מגורר (שמכיל פחות סוכר) ולהשמיט את התאנים או להחליף אותן בפרי יבש שיש לו ערך גליקמי נמוך יותר, כמו משמש קצוץ או שזיפים מיובשים לחים קצוצים.

 

שימו לב: המצרכים במתכון מתאימים לתבנית אינגליש קייק בגודל 11*24 או 12*23 או 12*20.

 

עוגת גזר קלאסית עם תאנים מיובשות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 12-14 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


מעט חמאה, לשימון


מעט קוקוס טחון


2 כוסות קמח שקדים


1/4 כפית מלח


1/2 כפית אבקת סודה לשתייה


כפית וחצי קינמון טחון


קורט ציפורן טחון


1/4 כוס דבש


1/4 כוס סילאן טבעי


2 ביצים גדולות


4 כפות שמן קוקוס או שמן אחר


כפית תמצית וניל טהור


1 כוס גזר, מגורר


1/2 כוס תאנים מיובשות, קצוצות


1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים


 

 
 

אופן הכנה:

 

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות (חום בינוני).
  • משמנים את התבנית הרצויה בחמאה ומפזרים קוקוס על התחתית והדפנות. הופכים ומנערים כדי להיפטר מהעודפים.
  • בקערה בינונית מערבבים את קמח השקדים, המלח, אבקת הסודה לשתייה והתבלינים.
  • במיקסר חשמלי מערבלים במהירות בינונית-נמוכה את הדבש, הסילאן, הביצים, השמן ותמצית הווניל.
  • מוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים במשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים את הגזר המגורר, התאנים והאגוזים ומערבלים מעט, עד שהם נטמעים בתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
  • אופים בתנור החם כ-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • מוציאים ומניחים את התבנית על רשת צינון כשעה לפני שפורסים.

 

המתכון לקוח מתוך הספר ללא גלוטן ללא סוכר של פיליס גלזר בהוצאת קוראים.

 

מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? נסו את אלה:

קיש כרובית, עגבניות ופטריות

סמיפרדו שוקולד עם תוספות

טארט דלעת וגבינות ללא גלוטן

קראמבל נוטלה ובננות

קציצות עדשים וסלט כרובית

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.