מתכון לפנקוטה דבש עם קדאיף

 
פינוק נפלא לאורחים
פינוק נפלא לאורחים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 

הקינוח הקלאסי מהמטבח האיטלקי מקבל תוספת של דבש ושכבה מפנקת של שערות קדאיף עם שברי אגוזים. ליטל לבל-אלפנדרי ממתיקה את ראש השנה

 
 
 
 
 

פנקוטה, אחד הקינוחים הקלאסיים מהמטבח האיטלקי מבוסס על שמנת מבושלת, ווניל וג'לטין. הפעם החלטתי לוותר על הווניל ובמקומו להוסיף דבש בניחוחות החג.

 

שדרוג קטן נוסף בדמות תערובת קדאיף ופיצוחים, והתקבל קינוח מרשים, בלי יותר מדי עבודה ופינוק נפלא לאורחים שלכם. תהנו!

 

דגשים והארות

  • ניתן לשמור את הפנקוטה עטופה היטב (בניילון נצמד או רדיד אלומיניום) עד שבוע במקרר.
  • שערות הקדאיף נשמרות עד 3 ימים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
  • רצוי להוסיף את הקדאיף למנה ולהגיש מיד.

 

 

פנקוטה דבש

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל קירור: 6 שעות | כמות מנות: 12 כוסות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה


40 גרם (2 כפות) סוכר


7 גרם (1/2 שקית) ג'לטין


40 מ"ל (שתי כפות) מים


120 גרם (1/3 כוס) דבש



לקדאיף:


50 גרם שערות קדאיף מופשרות


100 גרם (כוס) תערובת אגוזים/שקדים


2 כפות אבקת סוכר


20 גרם חמאה מומסת


 

אופן הכנה:

 

  • פנקוטה - מניחים בקערית קטנה את הג'לטין והמים ומשהים 10 דק' עד שהג'לטין סופח אליו את המים.
  • שמים בסיר שמנת מתוקה, סוכר ודבש ומניחים על אש בינונית. מבשלים כ-15 דק' על סף רתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. מסירים מהאש.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ל-10 שניות ומערבבים. מוודאים שנמס היטב, אם לא, מחממים 5 שניות נוספות.
  • מוסיפים את הג'לטין המומס לסיר וטורפים היטב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
  • יוצקים את הפנקוטה לכוסות הגשה עד ל-3/4 מגובה הכוס, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
  • קדאיף - מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מפוררים את שערות הקדאיף ומניחים בקערה. מוסיפים אבקת סוכר.
  • קוצצים את האגוזים/שקדים גס מאוד (או פשוט שוברים בידיים) ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  • מפזרים את תערובת הקדאיף על נייר האפייה ואופים כ-15 דק' עד השחמה. מצננים לחלוטין לפני השימוש.
  • הרכבת המנה - שמים חופן מתערובת הקדאיף בכל כוס ומגישים.

 

 
פנקוטה דבש עם פיצוחים וקדאיף
פנקוטה דבש עם פיצוחים וקדאיף צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.