מתכון לאמפנדס במילוי בשר טחון

 
בצק פריך פוגש בשר עסיסי
בצק פריך פוגש בשר עסיסי צילום: קרן ביטון-כהן
 

מאפים אישיים של בצק פריך בסגנון ספרדי במילוי בשר טחון מוקפץ עם פלפלים, צ'ילי ובצל עם מיונז, שמסייע לשמור על המילוי לח ועסיסי לאורך זמן

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 16 אמפנדס | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

2 כוסות קמח רגיל מנופה


180 מ"ל מים


80 מ"ל שמן צמחי


מעט מלח


 

למילוי:

 

150 גרם בשר טחון


פלפל אדום, חתוך לקוביות


חצי בצל, קצוץ דק


כף רסק עגבניות


כף מיונז


מעט פלפל צ'ילי גרוס


חצי כפית פפריקה חריפה או מעושנת


כף שמן צמחי


מלח ופלפל שחור גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד. אם הבצק מרגיש יבש מדי או לא מתאחד, מוסיפים מעט מים.
  • ברגע שמתקבל בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבשר.
  • נותנים לו להשחים (כלומר: לא נוגעים בבשר במשך 2 דקות או עד שקיבל גוון שחום היטב) היטב מכל הכיוונים ומוציאים מהמחבת.
  • מוסיפים פנימה את הבצל, הפלפל הפפריקה והצ'ילי ומטגנים כשתי דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה, מחזירים פנימה את הבשר ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מורידים מהאש, מניחים לתערובת להתקרר מעט ואז מערבבים פנימה את המיונז.
  • כאשר תערובת המילוי התקררה לחלוטין מתחילים ליצור את האמפנדות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח עבודה נקי ומרדדים אותו לקוטר של כ-3 מ"מ.
  • חותכים לעיגולים בעזרת חותכן בקוטר 14 ס"מ או כוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית.
  • סוגרים לחצי עיגול ומהדקים בעזרת מזלג או תחתית של כפית.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אם רוצים, ניתן בשלב זה להבריש בביצה טרופה את האמפנדות.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמתקבל גוון חום זהוב נאה.
  • מגישים חם.

 

 
המיונז מסייע לשמור על המילוי לח ועסיסי לאורך זמן
המיונז מסייע לשמור על המילוי לח ועסיסי לאורך זמן צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.