מתכון לעוגת דבש, סולת וקוקוס

 
מושלמת ליד כוס תה
מושלמת ליד כוס תה צילום: מתוקה רומסרוויס
 

הקונדיטורית מירי ארזי משדרגת את עוגת הסולת הקלאסית ומוסיפה לה סירופ דבש, קוקוס ושמן זית, שהופכים אותה למלאת טעמים, עסיסית ונהדרת ליד כוס תה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 12-14 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


4 ביצים


1/2 כוס סוכר


1/4 כוס שמן זית


1/4 כוס שמן קנולה


כוס מיץ תפוזים סחוט טרי


3/4 כוס קמח לבן מנופה


כוס ורבע סולת


1/2 כוס קוקוס טחון


1 שקית אבקת אפייה

 



לסירופ דבש:


כוס וחצי דבש זעתר


כוס מים


 

לקישוט:


50 גרם קוקוס צ'יפס מיובש


 

 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  • בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ-3 דקות.
  • מוסיפים את שמן הזית והקנולה בהדרגה ומערבבים כדקה נוספת.
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס.
  • מוסיפים לתערובת הביצים את הקמח ואת מיץ התפוזים לסירוגין עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות האפייה ואופים במשך כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • מכינים את הסירופ: בסיר קטן מחממים את הדבש והמים עד לרתיחה.
  • כאשר העוגה חמה מחוררים אותה מעט עם סכין ושופכים את הסירופ בנדיבות.
  • העוגה יבשה מאוד בלי הסירופ, ונדמה כי כמות הסירופ גדולה מדי, אך זה בסדר והעוגה סופגת את כולו.
  • מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • ניתן לשמור את העוגה עד 5 ימים בטמפרטורת החדר.
  • דבש זעתר הוא חזק בטעמו אך נטול המתקתקות החזקה ולכן אני מעדיפה אותו בעוגה הזאת, בה משתמשים בכמות נדיבה של סירופ.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, שף ובעלים של רשת מתוקה.

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

טארט טאטן קלאסי

בבקה תפוחים ואגוזים בקינמון

עוגת סיידר קינמון ופקאנים

עוגת דבש ושקדים

עוגיות מגולגלות בקלי קלות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.