התרגשות של התחלה • מתכון לדג בתנור

 

בימים הספורים שלפני השנה החדשה, עידן אדלר-רייס נמלאת התרגשות וציפייה לימים טוביות יותר ומכינה מתכון פשוט וטעים לדג בתנור עם שום, מרווה ולימון - מנה עיקרית מושלמת לחג

 
 
 
 
 

אני משוועת לשנה החדשה המתקרבת. למרות שפעם שנאתי חגים, משהו בי השתנה ואני מרגישה כמיהה עזה לשנה החדשה, להתחלות חדשות ולחלומות שעוד אגשים. למרות שבבסיס הכל מסביבי נפלא ובאמת שאין לי תלונות, אני בהכרה מלאה לטוב שפוקד אותי ומודה ליקום מידי יום על בריאות, אהבה, משפחה ועבודה, אך משהו באנרגיות התקלקל לי לאחרונה.

 

לא אלאה אתכם בתלאותיי ובגל האנרגיות השליליות ששטף אותי לאחרונה שבגללו אני מסתובבת במשרד כציפור זועמת (בהומאז' ל-Angry Birds), חשה כאילו כתבי טענות ושאר מטלות הסרק במשרד תוקפים אותי ואני תוקפת חזרה. אני מחכה בסבלנות לבואה של השנה החדשה שתסיר מעלי את הטרדות המיותרות ותמלא אותי באנרגיות מחודשות, טהורות וטובות.

 
אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים
אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים צילום: עידן אדלר-רייס

זה לא שהכל תלוי בשנה החדשה - אני לא תמימה ולא עצלנית, ועובדת קשה על מנת להפסיק את המאבק המתמשך המיותר ולהביא לי שקט נעים. אבל אינני מטילה ספק ולא מזלזלת בכוחן של אנרגיות, והשנה אני מתרגשת במיוחד. אני מתחילה את השנה עם ציפייה גדולה לכל מה שממתין לי מעבר לפינה: לזמן שיגיע ולמסע שאעבור. אני מחכה להעיז, לצאת, לבלות, לעבוד, לצלם, לאכול, לטייל, לשמוח - הכל בשנה החדשה שתבוא ותביא את כל הטוב שטמון בשינוי. התחדשות והתעוררות אנרגטית, לצד שפע רגשות נעימים מציפים לי את הלב בעודי מדמיינת ימים נפלאים של בישול וצילום שמחכים לי.

 

שלא תטעו לחשוב, אני לא מצפה לזיקוקים או לאירועים גרנדיוזים שוברי שגרה שיאירו את השמים. אני מחכה בכיליון עיניים לשמחות קטנות של יום חולין: קפה בבוקר, יין בערב, מוזיקה, ספר טוב, שמחה. תמונות קטנות ממציאות יומיומית נעימה ושלווה, עם אפשרות להתבונן מסביב ולראות את היפה הקיים ואת הקסם שקורה מסביב בכל יום מתחת לאף של כולנו, רק שלעיתים אנחנו עסוקים מידי לראות.

 

אם לא די בהתרגשות המדוברת, בפתחה של השנה החדשה משרדנו המשפחתי מתמזג עם פירמת עורכי דין גדולה ומוכרת, ואני בדרך למעבר למשרד יפהפה עם נוף אורבני עוצר נשימה מהקומה ה-35 של מגדלי עזריאלי. כל העיר תהיה פרוסה לרגליי: בנייינים, מכוניות ואנשים, מסעדות בתי קפה, כלבים וחתולים, הים וקו הרקיע, שמים מצויירים כמו עם מכחול.

 

אני מאוהבת בעיר הזו כאילו לפני דקה הכרנו, חרף השנים שעברו. תל אביב לא נדושה, יקרה ואכזרית כפי שאומרים עליה ואני שמחה שמתאפשר לי לחוות אותה מתוך הבנה עמוקה של טוב, בהכרה במעלותיה. כל פלאי השנה שאני מדמיינת מתערבבים בראשי ובמחשבתי ועוזרים להסיט את הציפור הזועמת ממסלולה התובעני ומאפשרים לי להיות אני. שמחה על בוא השנה החדשה, על הצילום, על המשרד ועל העיר. מייחלת לשינוי ומתפללת שכלום לא ישתנה באמת.

 

כל כך קל להכין דגים בתנור. קונים דג טרי מדוכן הדגים האהוב עליכם ממש לפני ההכנה (שומרים במדף הכי קר במקרר עד השימוש). ממלאים בתבלינים, מלח ופלפל, עוטפים בנייר כסף, אופים בתנור ומגישים.

 

את הרעיון למלא דגים במרווה ופרוסות לימון קיבלתי משלמה, אבא של עומר, שלאחר שהוא מתבל את הדגים הוא עוטף אותם בנייר כסף ושם אותם על הגריל. מה שכיף במנה הנהדרת הזו הוא שמחד היא מאוד חגיגית וטעימה לארוחת חג, ומאידך ניתן להכין את הדג על הגריל ב"על האש" שבא אחרי ערב החג. על האש או בתנור הדג יוצא נפלא, רך וארומתי. מבחינת סוג הדג, אני אוהבת כל אחד מהדגים הרשומים במתכון, ואתם מוזמנים לבחור על פי העדפתכם האישית והמחיר.

 

 

דגים בתנור בשום, מרווה ולימון

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כמות מנות: 2 דגים | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


2 דגים שלמים נקיים (דניס, לברק, מוסר או לוקוס)


3 ענפי רוזמרין


6 עלי מרווה


חצי לימון פרוס


4 פלפל שאטה יבש שלם (או פלפל אדום טרי פרוס)


4 שיני שום קלופות ופרוסות


מלח לפי הטעם


מעט פלפל שחור גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים לכל דג נייר כסף בגודל שיכול לעטוף אותו (כמו סוכריה).
  • פורסים את נייר הכסף ומניחים עליו את הדג.
  • ממלאים את בטן הדג בפרוסת לימון, מלח, פלפל שחור גרוס, חצי ענף רוזמרין, פלפל שאטה (או כמה פרוסות של פלפל חריף אחר), עלה מרווה ושן שום פרוסה.
  • מניחים מעל הדג פרוסת לימון, ענף רוזמרין, שן שום פרוסה, 1 פלפל שאטה ושני עלי מרווה.
  • סוגרים את נייר הכסף היטב.
  • אופים בתנור במשך כחצי שעה.
  • מגישים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית בליווי אורז, פירה או ירקות.
  • אופציה: ניתן להכין את המתכון גם עם דגים מפולטים - מכינים באותו אופן אך זמן האפייה מתקצר בחצי (מניחים את התבלינים על הדג, עוטפים בנייר כסף ואופים 20 דקות).

 

 
עיקרית מושלמת לחג
עיקרית מושלמת לחג צילום : עידן אדלר-רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.