מתכון לרול טמפורה ספייסי סלמון

 
כל אחד יכול
כל אחד יכול צילום: קרן ביטון-כהן
 

אין ממה לחשוש, גם אתם יכולים להכין את זה בבית. כל מה שצריך זה לעקוב אחרי ההוראות. רול אינסייד אאוט במילוי ספייסי סלמון עם מיונז מתובל בצ'ילי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי שבבי טמפורה פריכים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 8 רולים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לאורז:


2 כוסות אורז סושי


2 ו-1/4 כוסות מים


1/2 כוס חומץ אורז


3 כפות סוכר


1/2 כפית מלח


 

להכנת הסושי:


4 אצות נורי לסושי


200 גרם פילה סלמון טרי ככל הניתן


אבוקדו בשל גדול, חתוך לפלחים


2 מלפפונים


2 כפות מיונז


1/2 כף רוטב צ'ילי מתוק


מעט פתיתי צ'ילי יבש


 

לפתיתי הטמפורה:


2 כפות קמח רגיל


2 כפות קורנפלור


1/4 כפית סודה לשתייה


2/3 כוס עם מים קרים מאוד


שמן סויה, לטיגון עמוק


 

הכנת אורז הסושי:

  • מניחים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב כשתי דקות או עד שהמים שעוברו דרך האורז נראים שקופים.
  • מניחים את האורז בצד ונותנים לו להסתנן כ-10 דקות.
  • מניחים את האורז בסיר בגודל בינוני עם מכסה שנצמד היטב ואליו מוסיפים את המים.
  • מביאים לרתיחה ואחרי שהאורז מבעבע מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר האפשרי. מכסים במכסה ומבשלים כ 15 דקות, מכבים את האש ולא נוגעים בסיר או פותחים את המכסה ל-10 דקות נוספות.
  • בזמן שהאורז מתבשל מכינים את התחמיץ, שיתבל את האורז: בקערה קטנה מערבבים את החומץ, הסוכר ומלח. מעבירים למיקרוגל לפולסים של חצי דקה או עד שהחומץ התחמם וניתן להמיס לחלוטין את הסוכר והמלח.
  • כאשר האורז מוכן, מעבירים אותו לקערה גדולה ורחבה ומוסיפים את התחמיץ.
  • מערבבים בתנועת קיפול עד שכל החומץ נספג והאורז נראה מעט מבריק.
  • מניחים ליד מאוורר כדי לקרר את האורז.
  • כאשר הוא הגיע לטמפרטורת החדר מניחים עליו מגבת לחה ושומרים בצד (לא מכניסים בכלל למקרר), עד לשימוש.
  • בזמן שהאורז מתקרר מכינים את שאר המרכיבים של הרול.

 

 
המיונז משתלב מצוין עם הסלמון ומוסיף מרקם עשיר ומעט חמצמצות לרול
המיונז משתלב מצוין עם הסלמון ומוסיף מרקם עשיר ומעט חמצמצות לרול צילום : קרן ביטון-כהן
 

פתיתי טמפורה:

  • בסיר עמוק מחממים שמן סויה או שמן תירס לטמפרטורה של בערך 180 מעלות (אפשר לבדוק על ידי טבילת עלה פטרוזיליה בשמן. אם הוא מבעבע ועושה רעש השמן חם מספיק לטיגון).
  • שמים את כל מצרכי הבלילה בקערה גדולה ובוחשים היטב בעזרת מטרפה, עד לקבלת תערובת אחידה. במידה והבלילה מעט נוזלית מוסיפים מעט קמח.
  • כדי לבדוק את הבלילה טובלים בתוכה את האצבע ובמידה והבלילה נדבקת ומכסה את האצבע היא טובה. לוקחים כף מהבלילה ומטפטפים בזהירות אל השמן החם.
  • מטגנים עד שנוצרים פתיתים פריכים ושחומים.
  • מוציאים ומעבירים למגבת נייר.
  • חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה. אם נותרו פתיתים גדולים, מועכים אותם עם הידיים או קוצצים עם סכין.

 

 
אבוקדו ומלפפון טריים וטעימים
אבוקדו ומלפפון טריים וטעימים צילום : קרן ביטון
 
 

ספייסי סלמון:

  • קוצצים היטב את פילה הסלמון הטרי ומערבבים בקערה עם המיונז, רוטב הצ'ילי, פתיתי הצ'ילי המיובש ומעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  • אבוקדו: חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין, מורידים את הקליפה וחותכים לצורת פלחים.
  • מלפפון: חוצים את המלפפון לאורכו ומוציאים את הליבה (שהיא מימית מדי) בעזרת כפית. חותכים כל חצי ל5 חתיכות ארוכות.
  • אצות: מניחים את האצות, שמגיעות ארובות בצורת ריבוע, על משטח וחותכים במרכזן, במקביל לפסים המסומנים על האצות, כדי לקבל 8 מלבנים זהים בגודלם.
  • מגלגלים: עוטפים מחצלת סוגי בניילון נצמד. על המחצלת מניחים מלבן אחת של אצת נורי.
  • מרטיבים את הידיים, לוקחים מלוא כף יד אורז ואותו משטחים על המלבן לעובי אחיד.
  • מעל שכבת האורז מפזרים בנדיבות את פתיתי הטמפורה.
  • הופכים בזהירות את האצה עם האורז, כך שהצד עם האורז פונה את המשטח.
  • במרחק 2 ס"מ מתחילת האצה מניחים לאורכה 2-3 פלחי אבוקדו, רצועת מלפפון ושורה של הספייסי סלמון.
  • מגלגלים בזהירות ומהדקים קלות כדי ליצור רול אחיד.
  • מורידים את הקצוות של הרול ואז חותכים אותו בזהירות המרכז לשני חצאים, ואז כל חצי באמצעו וכל רבע באמצעו לקבלת שמונה חתיכות בגודל אחיד. מגישים מיד, לצד וואסאבי וג'ינג'ר.
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.