העיקר הרושם • מתכון לדלעת ערמונים במילוי קוסקוס ובשר

 
אפשר להכין בבוקר הארוחה ורק לחמם לפני ההגשה
אפשר להכין בבוקר הארוחה ורק לחמם לפני ההגשה צילום: רחלי קרוט
 

היא מרשימה וטעימה ואפשר לאפות אותה יום לפני ורק לחמם לפני ההגשה - מעולה לקיצור תהליכים לקראת הארוחה. דלעת ערמונים במילוי קוסקוס, נתחי בשר, פקאנים וסילאן. שלב אחרי שלב בתמונות

 
 
 
 
 

כבר כמה שבועות שהמקרר שלי מלא בשקיות עם דלעת ערמונים, הירק שכבש את המטבח והפך לארוחה הקבועה. קלות ההכנה כמו גם הטעם המתקתק הפכו את הדלעת המיוחדת לדיירת חדשה ורצויה.

 

לצד השקית, כיכב לו השבוע גם נתח בשר של אדום אדום שרק חיכה שיגאלו אותו מהשכיבה הממושכת במקרר. זה לא שחשבתי להותיר אותו לבד, פשוט לא החלטתי מה לעשות איתו. נתח כף, זה שבילה אצלי בבית, הוא נתח כמעט ללא שומן (אלא אם כן משאירים לכם את השומן למעלה) ולכן פחות מתאים לבישול ארוך או צלייה ממושכת. אז מה בכל זאת עושים איתו? הו, טוב ששאלתם.

 

בתור התחלה קונים יותר ממה שצריך, בכל זאת, אם כבר מטפלים בו, כדאי לעשות את זה בפעם אחת ולהקפיא, חוץ מזה שהוא טעים ומתחסל בצ'יק. שנית, חותכים אותו לפרוסות דקות יחסית כשמהם אפשר להכין גלילות בשר ממולאות, שניצלים דקיקים או נתחי בשר מוקפצים.

 

אם הצצתם בתמונה למעלה, בטח הבנתם שהאופציה השלישית היא זו שנבחרה - שזה אומר נתחי בשר קטנים יותר. אותם שילבתי עם קוסקוס שמכינים ב-5 דקות ותוספות שמשתדכות עם המתיקות של הדלעת והרי לכם מנה חגיגית שתקצור מחמאות.

 

הערות ותוספות:

 

  • אם אין לכם פקאנים או שאתם לא אוהבים, אפשר להחליף באגוזי מלך, שקדים או קשיו.
  • את הצימוקים ניתן להחליף בחמוציות (לכו על הסוג הפחות חמוץ).
  • אתם כמובן גם לא חייבים להצמד לקוסקוס כתוספת, ניתן לגוון עם בורגול או קינואה.
  • דלעת ערמונים ניתן לקנות כמעט בכל סופר או ירקן שכונתי.

 

 

מתכון לדלעת ערמונים במילוי קוסקוס ונתחי בשר

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 10 | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


5-7 דלעות ערמונים


150 גרם פקאנים (לא מסוכרים)


500 גרם נתח כף, חתוך לנתחים דקים בגודל 2 ס"מ


שקית קוסקוס


150 גרם צימוקים


2-3 ענפי רוזמרין


1/3 כוס שמן זית


1/3 כוס סילאן או דבש


מלח ופלפל שחור גרוס


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס לפני ההוראות שעל גבי השקית ומעבירים לקערה גדול.
  • קוצצים את הפקאנים לחתיכות גדולות. הקפידו לא לקצוץ אותם יותר מדי.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן זית וקולים את הפקאנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות ולא יותר. הבשר צריך להשאר מעט אדום (הוא עוד יכנס גם לתנור בהמשך).
  • ממליחים ומפלפלים.

 

 
קוצצים, מטגנים ומעבירים לקערה
קוצצים, מטגנים ומעבירים לקערה צילום : רחלי קרוט
 
  • מעבירים את הבשר והפקאנים לקערה עם הקוסקוס.
  • קוצצים את עלי הרוזמרין.
  • מוסיפים את הצימוקים והרוזמרין לקערה עם הקוסקוס והבשר ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך עם מלח ופלפל.

 

 
מערבבים, מתבלים וממלאים
מערבבים, מתבלים וממלאים צילום : רחלי קרוט
 
  • חותכים את דלעת הערמונים באמצע (כך שיווצרו מעין כוסות) ומרוקנים את הגרעינים עם כפית. אם הדלעת לא עומדת יציב ניתן לחתוך מעט מלמטה.
  • מטפטפים מעט שמן זית בתוך הדלעת וממלאים עם תערובת הקוסקוס והבשר.
  • מזיליפ מעל כל דלעת כפית סילאן ומעט שמן זית.

 

 
הסילאן ידגיש את המתיקות הטבעית של הדלעת
הסילאן ידגיש את המתיקות הטבעית של הדלעת צילום : רחלי קרוט
 
  • מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20-25 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • מורידים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
  • מדי פעם מומלץ לפתוח את התנור ולהרטיב את הדלעת עם הנוזלים המעטים שמצטברים בתבנית.
  • כדי לדעת אם הדלעת מוכנה - דוקרים עם סכין את דפנות הדלעת ומוודאים שהיא רכה.
  • המנה נשמרת מצוין גם במקרר וזקוקה רק לחימום קצר לפני ההגשה. חג שמח!

 

 
טעימה גם ביום שאחרי
טעימה גם ביום שאחרי צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.