מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים ודבש

 
עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים דבש ומסקרפונה
עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים דבש ומסקרפונה צילום: עידן אדלר-רייס
 

עידן אדלר-רייס מחכה בקוצר רוח לשנה החדשה - טהורה, זכה ומסקרנת. ברוח ההתרגשות והחגיגיות, היא מחליטה להכין מתנת חג שכוללת קונפיטורת תפוחים בדבש וקינמון שהולכת נהדר בתוך עוגת שמרים רכה ומענגת. חג שמח ומתוק!

 
 
 
 
 

השנה החלטתי שמתנות החג שאחלק לאהוביי יהיו מאה אחוז מעשי ידי. החבילה המתכוננת תכלול ליקר שרי הום מיידעוגיות מקרונים, קונפיטורת תפוח וקינמון ועוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים דבש ומסקרפונה. מן דרך שכזו לאחל שנה מתוקה ומלאת פינוקים לאהוביי מכל הלב.

 

את עוגת השמרים אפשר למלא בתפוחים מקורמלים או בקונפיטורת תפוחים וקינמון.

 

אני כל כך אוהבת את בוקר החג, מתעוררים לשנה חדשה, טהורה, וזכה שעדיין לא קרה בה דבר, כל כך מסקרן, חגיגי ומרגש. איזה כיף יהיה לפתוח את בוקר החג עם קפה טעים לצד חלה מתוקה מרוחה בקונפיטורת תפוחים או פרוסת עוגת שמרים עסיסית. אני כבר מחכה בקוצר רוח.

שתהיה לנו שנה מקסימה.

 

קונפיטורת תפוחים בדבש וקינמון

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 75 דקות | כמות מנות: 2 צנצנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


5-4 תפוחים (כ-800 גרם)


2 כוסות סוכר


רבע כוס מים


מקל קינמון


 

 

אופן הכנה:

  • קולפים את התפוחים (לא חובה) מוציאים ליבה וחותכים לקוביות קטנות של ס"מ על ס"מ.
  • מניחים בסיר גדול סוכר, תפוחים, רבע כוס מים ומקל קינמון.
  • מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לאחר כ-45 דקות מתחילים לבדוק את הקונפיטורה. בעקרון הקונפיטורה מוכנה כשהיא מגיעה ל-105 מעלות. מאחר שאין לי מדחום במטבח, אני בודקת עם צלוחית. מכניסים צלוחית להקפאה למספר דקות, לאחר מכן, מוציאים את הצלוחית מההקפאה, ומניחים עליה כפית של הקונפיטורה. אם היא מסמיכה באופן שמעבירים בה אצבע והשביל לא נסגר, הקונפיטורה מוכנה.
  • מעקרים צנצנות מראש (מרתיחים אותן כ-5 דקות בסיר גדול עם מים, ומניחים אותן לייבוש על מגבת נייר עד שהקונפיטורה מוכנה) וממלאים.
  • הריבה נשמרת בקירור לאחר הפתיחה חודשים רבים.

 

 

 
מתנה נהדרת לשנה החדשה
מתנה נהדרת לשנה החדשה צילום : עידן אדלר-רייס
 

עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים, דבש ומסקרפונה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים (הבצק מתוך הספר "שוקולד" של קרין גורן):

 

1/2 קילו קמח


1/2 שקית שמרית (25 גרם)


1/3 כוס סוכר


100 גרם חמאה


5 כפות שמן קנולה (75 מ"ל)


1/8 כפית מלח


2 ביצים


90 מ"ל מים פושרים (חצי כוס פחות 2 כפות


 

למלית:


קונפיטורת תפוחים וקינמון (מתכון למעלה) או


3 תפוחים


25 גרם חמאה


1/4 כוס סוכר


2 כפות דבש או סילאן


1/4 כפית קינמון טחון


1/4 כוס מים


 

וגם:

 

חופן אגוזי מלך שבורים


גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים קמח, שמרים בקערת מקסר ומערבבים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים במהירות נמוכה כדקה עד קבלת בצק אחיד. ניתן גם ללוש ביד היות שאין צורך בלישה ארוכה. במקרה כזה מומלץ ללוש כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה בקיץ, שעה וחצי שעתיים בחורף).
  • בינתיים מכינים מלית: אם לא משתמשים בקונפיטורה אלא בתפוחים מקורמלים, אז חותכים את התפוחים  לריבועים קטנים. מניחים במחבת סוכר, מים וחמאה. מחממים עד שהסוכר נמס. מניחים בפנים את התפוחים, מיוסיפים קינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים דבש או סילאן. מבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עד שהתפוחים רכים וטעימים. מסננים את הנוזלים.
  • מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מחלקים בצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. ממלאים במסקרפונה (רבע מכמות הגבינה לכל עלה) מעל מפזרים תפוחים מקורמלים או קונפיטורה. מעל מפזרים אגוזים שבורים.
  • מגלגלים כל עלה לגליל. מפתלים כל שני גלילים לרולדה בצורת בורג.
  • מעבירים לתבנית משומנת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (עוד כ-30-20 דקות).
  • אופים כחצי שעה. אוכלים חם.
  • ניתן לשמור במקרר כ-5-4 ימים או להקפיא עד שלושה שבועות.

 

 
עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים דבש ומסקרפונה
עוגת שמרים במילוי תפוחים מקורמלים דבש ומסקרפונה צילום : עידן אדלר-רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.