שלב אחר שלב: מתכון לקרפלעך של סנדר

 

קלאסיקה יהודית - במקום לקנות קפוא בשקית, זמי שרייבר ממסעדת סנדר מלמד אתכם איך מכינים קרפלעך מושלמים בבית. שלב אחרי שלב בתמונות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


קילוגרם קמח רגיל


תפוח אדמה אחד גדול, מבושל ועשוי כמחית


5 ביצים


חצי כוס שמן


כוס מים


מלח על פי הטעם


 

למילוי:


חצי קילו בשר טחון (עם מעט שומן)


2 בצלים קצוצים


2 ביצים


100 גרם כבד עוף טחון


מעט שמן צמחי


פלפל שחור ומלח על פי הטעם


 

להגשה:


מרק עוף ביתי או:


בצל מטוגן


 

אופן הכנה:

  • מתחילים מהמילוי: במחבת רחבה מטגנים, אגב ערבוב, את הבצל הקצוץ עם השמן עד שקיפות, בערך 7 דקות.
  • מוסיפים את הבשר והכבד וממשיכים לטגן כ-10 דקות או עד להשחמה. מקפידים לפורר את הבשר הטחון והכבד בעזרת כף עץ. נותנים לתערובת להתקרר.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים, מתבלים בפלפל שחור ומלח ומערבבים שוב.
  • אם ברשותכם מטחנת בשר, ניתן להשתמש בנתח בקר שלם אותו פורסים דק ובכבד צלוי על אש גלוייה כפי שמודגם בסרטון.
  • להכנת הבצק מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים יחד, עד ליצירת עיסה אחידה. לשים את הבצק מספר דקות עד שהוא נהיה גמיש ונוח לעבודה.
  • את הבצק מרדדים על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים.
  • במרכז של כל עיגול ממלאים ככפית עד כפית וחצי של המלית, וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק.
  • מבשלים כ - 15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
  • להגשה, מוסיפים את הקרפלך למרק עוף צח או מטגנים ביחד עם בצל מושחם (ראו סרטון).

 

 

צילום סטילס: קרן ביטון-כהן

עריכת וידאו: שרם

המתכון באדיבות זמי שרייבר ממסעדת סנדר

 

לעוד מתכונים בעולם היין:

פסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

קישואים ממולאים ברוטב עגבניות

פסטה ברוטב פטריות עשיר

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.