מתכון לעוגת תפוחים, אפרסקים וחמוציות

 
לאירוח או סתם ליד הקפה
לאירוח או סתם ליד הקפה צילום: קרן ביטון כהן
 

אחרי שהצליח להגשים לא מעט חלומות בשנה החולפת, אורן בקר מסתכל קדימה לשנה החדשה, מקווה שהיא תהיה מוצלחת לפחות כמו זו שעברה ומכין עוגת פירות מושלמת לאירוח

 
 
 
 
 

שנה טובה וחג שמח לכולם! מדהים איך חלפה לה שנה במהירות - פשוט לא ייאמן. שוב ערב חג, שוב אווירה משפחתית, עוד אוכל מענג וקינוחים מעלפים. אני כל כך שמח על השנה האחרונה שחלפה, זו הייתה שנה אדירה עבורי ועבור מי שאני וסיימתי אותה עם הרגשה נפלאה.

 

הכי כיף בעולם לדעת שאתה מתחיל שנה ונמצא בדיוק במקום שבו אתה מעוניין להיות - ליד האנשים הנכונים ובעשייה שאתה אוהב. כיף לגלות שהצלחתי לעמוד ביעדים שהצבתי לעצמי לפני שנה (תוכנית טלוויזיה, ספר חדש ועוד).

 

השנה הקרובה תהיה עמוסה עוד יותר עבורי - יוולד לי תינוק חדש בדמות העסק שיפתח בשרונה בתל אביב. זו בודאי תהיה גולת הכותרת של השנה, ואין ספק שיהיה מעניין ומאוד מרשים. אעשה הכל כדי להפוך את המקום למקצועי ביותר ונעים לכל הלקוחות.

 

אני גאה ושמח לברך את כולכם בשנה נדירה ונפלאה. גאה לראות את אוכל קדימה אוכל פורחת וצומחת, ומקווה שכולנו בשנה הקרובה נעמוד ביעדים שנציב לעצמנו ונהיה בריאים ואוהבים.

 

מלבד עוגות הדבש אני שמח לשתף איתכם מתכון קלאסי לעוגה בחושה עם תפוחים שתהיה מושלמת לאירוחים הרבים של החג הזה.

 

  • שימו לב: המצרכים במתכון מספיקים לתבנית בבקה בקוטר 18 ס"מ ובגובה 10 ס"מ.
  • אפשר להוסיף לתערובת העוגה גם כפית שטוחה של קינמון לתוספת טעם.
  • טיפ-ניתן לשלב בעוגה כל מיני סוגי תבלינים נוספים ולהשתמש בבלילה כמסה בסיסית לעוגה בחושה. אפשר גם לשלב פירות אחרים.
 

עוגת תפוחי עץ, אפרסקים וחמוציות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | כמות מנות: 8-10 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


200 גרם חמאה רכה


200 גרם (כוס) סוכר


4 ביצים טרופות


כפית תמצית וניל


כפית גרידת לימון


260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח


2 כפיות שטוחות אבקת אפייה


 

למלית:


3 תפוחי עץ גרנד סמית


3 אפרסקים משומרים או טריים בעונה


כף חמוציות


כף חמאה


כף סוכר חום בהיר


 

 
 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה יחד עם סוכר.
  • מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים היטב.
  • מוסיפים פנימה גם את הביצים בהדרגה בזרם דק עד שהן נבלעות בתוך התערובת.
  • במקביל מנפים יחד קמח ואבקת אפייה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר וממשיכים לעבד את התערובת עד שמתקבלת בלילה אוורירית וקרמית (סך הכל כ-12 דקות במיקסר).
  • קולפים את תפוחי העץ והאפרסקים וחותכים לקוביות.
  • במחבת בינונית ממיסים חמאה ומוסיפים את הפירות החתוכים ואת הסוכר החום. מקפיצים את הפירות בתערובת החמאה והסוכר עד שהם מתחילים להגיר נוזלים.
  • מסירים מהאש ומניחים להתקרר במשך כרבע שעה. מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
  • משמנים ומקמחים תבנית בבקה ומחממים תנור ל-150 מעלות.
  • יוצקים מחצית מכמות הבלילה לתוך התבנית ומסדרים עליה את הפירות. מעל הפירות יוצקים את שארית הבלילה ומיישרים בעזרת פלטה.
  • אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה מוכנה.
  • לאחר האפייה מקררים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר.
  • ניתן לקשט עם אבקת סוכר או עם קוביות תפוחים ואפרסקים.

 
אפשר להכין עם כל פרי שאוהבים
אפשר להכין עם כל פרי שאוהבים צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.