מתכון לעוגת תאנים הפוכה

 
עוגה נפלאה לסוף הקיץ
עוגה נפלאה לסוף הקיץ צילום: קרן ביטון-כהן
 

לרגל סוף עונת הקיץ, אהרוני מגיש עוגה קלילה ורכה עם תאנים מזוגגות בקרמל עם סוכר חום וחמאה. מושלמת לצד כוס קפה או תה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15-20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 12-14 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לתבנית סיליקון בקוטר 24 ס"מ:


200 גרם חמאה רכה


כוס וחצי סוכר לבן


1 כפית תמצית וניל


4 ביצים


מיץ מלימון אחד


קליפה מגורדת מלימון אחד


350 גרם קמח תופח


 

לתאנים:


40 גרם חמאה


3 כפות סוכר חום


3 כפות מיץ לימון


1 כפית תמצית וניל


12 תאנים גדולות


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל במיקסר עם וו גיטרה במשך כ-2-3 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ולאחר מכן את המיץ וקליפת הלימון המגורדת.
  • מוסיפים את הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שהוא נבלע בבלילה.
  • תאנים: במחבת בינונית מניחים חמאה, סוכר, מיץ לימון ווניל ומניחים על להבת הכיריים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל מעין קרמל סמיך מעט. מסירים מהאש.
  • מעבירים את תערובת הקרמל לתחתית תבנית הסיליקון.
  • אפשר להוסיף כמה מקלות וניל חצויים על הקרמל (לא חובה).
  • חוצים את התאנים לאורכן ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.
  • יוצקים מעל התאנים את בלילת העוגה ומיישרים בעדינות.
  • אופים במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
  • מצננים את העוגה כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, הופכים על צלחת הגשה ומצננים לחלוטין.

 

 
מריחים דרך המסך, לא?
מריחים דרך המסך, לא? צילום : קרן ביטון-כהן
 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מהתכנית:

פריטטה עם פלפלים וריקוטה

כדורי בשר ברוטב סלק ואורז עם אטריות

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.