מתכון לקרמבל תפוחים (פרווה)

 
לא רק בראש השנה
לא רק בראש השנה צילום: קרן ביטון כהן
 

מאפה מהיר וקל של תפוחים עסיסיים עם ציפוי פריך ומתקתק על בסיס קמח מלא. מומלץ להגיש עם גלידת וניל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 4 מנות אישיות  | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לקרמבל:

 

חצי כוס קמח מלא


חצי כוס שיבולת שועל


3 כפות מיונז


5 כפות סוכר חום


קורט קינמון


 

לתפוחים:

 

5 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, קלופים


רבע כוס מים


מעט אגוז מוסקט מגורר


3 כפות סוכר חום


 

אופן הכנה:

  • חותכים את התפוחים לקוביות בגודל בינוני.
  • מוסיפים את קוביות התפוחים ושאר המצרכים למחבת חמה.
  • מקפיצים על להבה בינונית גבוהה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס, כל הנוזלים התאדו והתפוחים מתחילים להתרכך.
  • מחלקים את התפוחים המוכנים בין 4 כלים אישיים מחרסינה.
  • מכינים את תערובת הקרמבל: מניחים את בקערה את הקמח, שבולת השועל, המיונז, הסוכר החום והקינמון ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מפזרים מעל תערובת התפוחים חתיכות קטנות מתערובת הקרמבל.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות או עד שתערובת הקרמבל מזהיבה.
  • מגישים מיד יחד עם גלידת וניל. 

 

 
המיונז מאפשר לתערובת הקרמבל לקבל מרקם פריך באפייה
המיונז מאפשר לתערובת הקרמבל לקבל מרקם פריך באפייה צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.