מתכון לקציצות ירק

 
נחטפות מיד מהצלחת
נחטפות מיד מהצלחת צילום: קרן ביטון כהן
 

לארוחת ערב משפחתית - קציצות שמשלבות תרד, מנגולד ובצל, עם מיונז ששומר עליהן לחות ונימוחות. מומלץ להגיש לצד סלט חסה ומטבל יוגורט או טחינה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כמות מנות: 5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


5 עלי מנגולד גדולים


חבילת בייבי תרד או חצי חבילה תרד ניו זילנדי, שטוף


בצל בגודל בינוני, קצוץ דק


תפוח אדמה גדול


כף מיונז


3 כפות פירורי לחם


2 ביצים


מלח ופלפל לפי הטעם


מעט שמן סויה, לטיגון


 

אופן הכנה:

  • מחוררים את תפוח האדמה ומניחים אותו בקערה במיקרוגל.
  • מפעילים על עוצמה מקסימלית כ-10 דקות או עד שהתרכך לחלוטין.
  • מוציאים בזהירות, נותנים לו להתקרר מעט, מרוקנים את התוכן ומועכים לפירה.
  • מפרידים בין העלים לגבעולי המנגולד וחותכים את העלים לרצועות עבות. בעלים משתמשים לקציצות ובגבעולים לרטבים או מרקים אחרים.
  • במחבת מניחים את עלי המנגולד עם מעט מים ומקפיצים על חום בינוני משך כדקה.
  • מוסיפים את עלי התרד וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות או עד, שהעלים קמלים ומאבדים את רוב הנפח שלהם.
  • מורידים מהאש נותנים להם להתקרר מעט ואז סוחטים מהם את הנוזלים וקוצצים דק.
  • בקערה מערבבים את המנגולד והתרד הקצוצים עם הפירה, הבצל הקצוץ, המיונז, הביצים ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל.
  • מחממים מחבת רחבה עם שכבה דקה של שמן.
  • לוקחים כף מהתערובת ויוצרים קציצות שטוחות בעובי ס"מ בערך ואותן מניחים במחבת (בנגלות אם צריך).
  • מטגנים 2-3 דקות מכל צד או עד להזהבה.
  • מעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי השמן ומגישים מיד, לצד יוגורט פשוט או טחינה.

 

 
המיונז שומר על התערובת עסיסית ונימוחה לאורך זמן
המיונז שומר על התערובת עסיסית ונימוחה לאורך זמן צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.