מתכון לעוגת קראנץ קינמון ואגוזי מלך

 
היא תפיץ ריח קינמוני משכר בכל הבית
היא תפיץ ריח קינמוני משכר בכל הבית צילום: קרן ביטון כהן
 

רגע לפני השקט והמחשבות של יום כיפור , אורן בקר מכין עוגת קינמון עם אגוזי מלך שתשבור את הצום ותקבל את השנה החדשה עם טעם מתוק

 
 
 
 
 

שנה טובה וגמר חתימה טובה! אז איך עבר עליכם ראש השנה? לבטח היה מאוד חגיגי, טעים, מענג חושים - ככה לפחות זה הרגיש אצלנו במשפחה. זה מרגש לראות את כל אמצעי התקשורת מעלים אינספור מתכונים של עוגות דבש וגם את החברים והקולגות מכינים ומשקיעים בהכנת מאכלי חג. 

 

ועכשיו, לאחר שסיימנו את חגיגות ראש השנה כולנו מסתכלים לאבינו שבשמיים ומתפללים לימים של אושר והצלחה. הימים של לפני יום הכיפורים והצום הם ימי מחילה ומחשבות על כל מה שעשינו בשנה שחלפה לה, אלה ימים מאוד משמעותיים עבור כל יהודי בארץ ובעולם. אני, שבא מבית שהמסורת היא לגמרי חלק ממנו, בהחלט נוהג לכבד ימים אלה. מאז ומעולם צמו בבית הוריי ועד היום זוהי מסורת שלא שוברים. יש משהו נורא מיוחד בשקט, בבגדים הלבנים, בתקיעת השופר ובכלל בחגי תשרי שמהווים יחדיו את "האני היהודי של כולנו".

 

אני יותר ממאושר לקבל מאות פידבקים על המתכונים שכתבתי בספר המתוק "ככה אופים את זה" ויודע מאותם פידבקים שרבים הכינו ממנו מגוון קינוחים לארוחות החג המשפחתיות. הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון מנצח שיתאים מאוד לשעות של לפני ואחרי הצום וישאיר לכולנו טעם נפלא לקראת השנה החדשה. שיהיה גמר חתימה טובה לכל עם ישראל!

 

עוגת קראנץ' קרם קינמון ואגוזי מלך

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 45 דקות | כמות מנות: 2 תבניות אינגליש | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

500 גרם קמח לבן בהיר


2 כפות סוכר חום בהיר


2 ביצים


100 גרם חמאה


כפית מלח שטוחה


125 מ"ל חלב


כפית גרידת לימון


כפית תמצית וניל


25 גרם (חצי שקית) שמרים טריים


 

לקרם קינמון:

 

250 מ"ל חלב


1 כף חמאה


1 מקל קינמון


3 חלמונים


60 גרם (3 כפות) סוכר


30 גרם (3.5 כפות) קורנפלור


3 כפות אגוזי מלך


 

אופן הכנה:

  • ממיסים בקערה את השמרים בחלב ומערבבים עם סוכר חום בהיר (חשוב לערבב עם מטרפה ידנית עד שהשמרים מומסים היטב).
  • מוסיפים לנוזל את הקמח המלח, חמאה רכה, 2 ביצים, גרידת לימון ווניל ולשים במיקסר עם וו לישה במשך כ- 6 דקות עד לקבלת בצק חלק והומוגני (אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט חלב). 
  • מניחים את הבצק בקערה ללא קמח ומכסים בניילון ניצמד לתפיחה של כשעה בסביבה חמימה.
  • מחלקים הבצק לשניים, מרדדים כל חלק לריבוע באורך ורוחב של 25 ס"מ, מורחים מעל את קרם הקינמון ומפזרים מעל את אגוזי המלך הקצוצים.
  • מגלגלים כל ריבוע בצק לגליל, חותכים כל גליל לאורכו לשלושה חלקים שווים וקולעים מהם צמה.
  • מניחים כל צמת בצק בתבנית אינגלישקייק ומתפיחים כשעה נוספת בסביבה חמימה.
  • מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים במשך כ- 35 דקות בחום של 170 מעלות.
  • מגישים את הקראנץ' חמים או בטמפרטורת החדר.

 

להכנת קרם הקינמון:

  • מרתיחים בסיר את החלב יחד עם מחצית מכמות הסוכר, כף חמאה ומקל קינמון.
  • טורפים בקערה ניפרדת את החלמונים עם המחצית הנוספת של הסוכר והקורנפלור.
  • מעבירים בהדרגה ותוך השוות טמפרטורות את תערובת החלומנים אל סיר החלב הרותח ומבשלים כדקה על האש תוך כדי עירבוב עד לקבלת קרם סמיך ויציב.

 

שימו לב: המתכון מתאים ל - 2 קראנצ'ים בתבניות אינגלישקייק באורך של 28 ס"מ.

 

 
אי אפשר להישאר אדישים בפני עוגת שמרים
אי אפשר להישאר אדישים בפני עוגת שמרים צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.