מתכון לכריך נתחי פרגית עוף

 
ארוחת צהריים מהירה ומשביעה
ארוחת צהריים מהירה ומשביעה צילום: קרן ביטון
 

ארוחת צהריים מהירה ברגע – רצועות דקיקות של פרגית עוף במרינדה של מיונז קארי העוזר לבשר להשחים, מוקפצות במחבת לוהטת עם בצל, עגבנייה ופטרוזיליה. כדאי להגיש בתוך בגט טרי שיספוג את הטעמים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 2 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

300 גרם בשר פרגית עוף, חתוך לרצועות דקות


כף מיונז


חצי בצל בגודל בינוני, חתוך לפרוסות דקות


עגבניה, חתוכה לקוביות קטנות


2-3 שיני שום, מגוררות דק בפומפיה או כתושות


חופן קטן של עלי פטרוזיליה, קצוצים דק


חצי כפית אבקת קארי


כפית שמן זית


מלח ופלפל ופי הטעם


 

אופן ההכנה:

  • בקערה מערבבים את המיונז, אבקת הקארי ומעט מלח ופלפל.
  • מעבירים פנימה את נתחי הפרגית ומערבבים היטב.
  • מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר כ-10 דקות.
  • מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל.
  • מטגנים מעל אש גבוהה 2-3 דקות תוך ערבוב, עד שהבצל התרכך.
  • מוסיפים את השום ומקפיצים מספר שניות-עד שהוא מתחיל להפיץ ריח.
  • בעזרת תרווד, מזיזים את השום והבצל המוקפצים לצד המחבת כדי לפנות מקום לבשר.
  • מניחים את הבשר בשכבה אחידה עם המרינדה (עדיין על חום גבוה) ולא נוגעים בו חצי דקה (כך הבשר מקבל צבע ומשפר את הטעם שלו) ואז ובוחשים/מקפיצים אותו עם השום והבצל כדקה בערך.
  • אם המחבת מתחילה להתמלא במיצים (קורה כשהאש לא חזקה מספיק), מוזגים אותם בזהירות למחבת אחרת ומצמצמים-מבשלים אותם על אש גבוהה עד שרוב הנוזל התאדה. את הנוזל המצומצם מטפטפים מעל לנתחי הפרגית המוכנים כמו רוטב.
  • כאשר הבשר נראה כמעט מוכן (הוא צריך להראות אטום בצבעו), מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, מקפיצים עוד דקה, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים מיד, בצלחת או בבאגט.

 

 
המיונז מרכך את הבשר ומסייע לו להשחים
המיונז מרכך את הבשר ומסייע לו להשחים צילום : קרן ביטון
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.