מתכון לפשטידת תירס

 
האורחים לא ישאירו פירור על הצלחת
האורחים לא ישאירו פירור על הצלחת צילום: קרן ביטון כהן
 

טעימה, קלה ומהירה להכנה ומתאימה לכל המשפחה – פשטידת תירס עם בצל ירוק ומיונז שמסייע לשמור עליה לחה ועסיסית גם אחרי האפייה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 90 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

2 קלחי תירס


3 כפות גדושות מיונז


3 כפות גדושות גבינה לבנה


3 ביצים


כף קמח רגיל


חצי כפית חרדל דיז'ון חלק


2 כפות פירורי לחם


עלים מ-6 גבעולי טימין


3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את קלחי התירס במים רותחים כ-30 דקות או עד שהתירס התרכך מעט.
  • מוציאים מהמים, ונותנים לקלחים להתקרר מעט.
  • בעזרת סכין חותכים את גרגרי התירס מהקלחים.
  • מניחים את הגרגירים בקערה ומפרידים בין אלו שנצמדו זה לזה בעזרת הידיים.
  • בקערה, טורפים היטב את הביצים, המיונז, הגבינה הלבנה, החרדל, הטימין ומלח ופלפל לפי הצורך.
  • מוסיפים את גרגירי התירס והבצל הירוק, בוחשים קלות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת (אשר תתאים לגודל הטוסטר אובן).
  • מפזרים מעל הבלילה שכבה אחידה מפירורי הלחם.
  • אופים בחום של 170 מעלות ל-30-40 דקות או עד שהמאפה התייצב.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתקרר לפני שמגישים.

 

 
המיונז שומר על מרקם המאפה עסיסי ונימוח לאורך זמן
המיונז שומר על מרקם המאפה עסיסי ונימוח לאורך זמן צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.