מתכון לטוגני קישואים

 
מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט מרענן
מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט מרענן צילום: קרן ביטון כהן
 

רעיון נהדר לארוחת צהריים או ערב - פרוסות דקיקות של קישואים בציפוי בלילה שמכינים ברגע על בסיס מיונז, שעוזר לשמור על הבלילה פריכה ונוחה לעבודה. כדאי להגיש עם רוטב חמצמץ של יוגורט ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 20 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

קישוא טרי בגודל בינוני


חצי כוס קמח ללחם (שטיבל 2)


3/4 כוס סודה קרה


כפית גדושה מיונז


רבע כפית אבקת אפיה


מלח ופלפל שחור


שמן סויה, לטיגון עמוק


 

 

לרוטב:

 

מיץ מרבע לימון


כוס יוגורט טבעי


חופן עלי כוסברה ונענע, קצוצים


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל המצרכים טועמים, מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד להגשה.
  • בסיר קטן מחממים שמן לטיגון בעומק 5 ס"מ בערך.
  • קוטמים את קצוות הקישואים, חוצים אותם לאורכים ופורסים הכי דק שניתן.
  • בקערה, מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה המלח והפלפל.
  • מוסיפים את המיונז והסודה ובוחשים עד לקבלת בלילה אחידה - אם הבלילה דלילה מדי מוסיפים עוד קמח.
  • כאשר השמן חם, לוקחים כף מהתערובת ומניחים אותה בעדינות בתוך השמן - כך מטגנים בו זמנית 3-4 טוגנים, בהתאם לגודל הסיר, עד שהם נהיים פריכים ומקבלים גוון חום זהוב.
  • מוציאים לנייר סופג וחוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
  • מגישים מיד ביחד עם רוטב היוגורט.

 

 
המיונז שומר על הבלילה פריכה ונוחה לעבודה
המיונז שומר על הבלילה פריכה ונוחה לעבודה צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.