מתכון לעוגיות שוקולד במילוי נוטלה

 
עוגיות שוקולד במילוי נוטלה. הילדים ילקקו את האצבעות
עוגיות שוקולד במילוי נוטלה. הילדים ילקקו את האצבעות צילום: עידן אדלר רייס
 

תדמיינו עוגיות שוקולדיות רכות שמחבקות בתוכן ממרח נוטלה שנמס בפה בכל ביס מחדש. מפתה נכון? אז קדימה, למה אתם מחכים. הוציאו את הקערה, החמאה והסוכר (ועוד כמה מצרכים בסיסיים) ותוך 10 דקות תוכלו גם אתם להתענג על העוגיות המושחתות האלה

 
 
 
 
 

אני סבורה שגם למי שלא מאמין בריטואלים דתיים כאלה ואחרים, הרי שיש משהו מאוד מיסטי, מסתורי ורומנטי במחשבה על מלאכי שמיים לבושי לבן נושאים את גורלנו בידיהם בימים אלה של חודש אלול, מחליטים האם נחתם בספר החיים השנה.

 

המחשבה הזו כל כך ציורית ובראשיתית שהיא מחזירה אותי למחוזות אחרים בילדותי, כשלמדנו בכיתה ב' על שמחת תורה, ומנהגי החג. כשקנינו במכולת דגלים ועליהם ציורי ילדים שמחים בלבן, חוגגים הקפות של שמחת תורה ושיפדנו על ראש הדגל תפוחים מסוכרים. משונה קצת, אבל כך עשינו.

 

היום, אאחל לכולנו שיהיו רק בשורות טובות ומתוקות השנה. אבל הפעם לא עם תפוחים מסוכרים (דבר די נורא למי שטעם אי פעם) אלא עם עוגיות שוקולד שוקולדיות במיוחד במילוי נוטלה.

 

את המתכון לקחתי מ- Sweet Paul Magazine המגזין המעלף של הבלוג Sweet Paul. הילדים שקיבלו את העוגיות בחבילות החג שהכנתי התענגו על עוגיות השוקולד העשירות, אותן מילאתי בנוטלה במקום לטרוח להכין גנאש (בינינו, זה לא ממש טירחה). בנוסף הוספתי מעט סוכר והפחתתי את כמות הקקאו ליצירת טעם קצת פחות מרוכז.

חלק מהמבוגרים התלהבו מאוד, לחלקם העוגיות היו מרוכזות. אני מאוד אהבתי ובעיני נהדר לפתוח איתן את השנה ובכלל.

 

 
ממלאים בנוטלה ומכינים מעין סנדוויצ'ים
ממלאים בנוטלה ומכינים מעין סנדוויצ'ים צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון לעוגיות שוקולד במילוי נוטלה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 20 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

60 גרם חמאה


3/4 כוס סוכר לבן


1/2 כוס סוכר חום בהיר


1 ביצה


1 כוס חלב


1 כפית תמצית וניל


1 ו-3/4 כוסות קמח


חצי כוס אבקת קקאו


 

למילוי:

 

שוקולד נוטלה


 

למי שמעוניין לטרוח על גנאש:

 

1/4 כוס שמנת מתוקה


115 גרם שוקולד מריר/חלב קצוץ


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • מערבבים בקערה (עם מטרפה או במיקסר) חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  • מוסיפים תמצית וניל, חלב, קמח, ואבקת קקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • בעזרת 2 כפיות מסדרים בשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה כדורים קטנים מהבצק (הבצק דביק ורך ולכן משתמשים בשתי כפיות, עם אחת מרימים תערובת ועם השנייה מחלצים את התערובת לתבנית).
  • אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתבקע והן רכות למגע (הן לא מתקשות בתנור). מצננים.
  • ממלאים בנוטלה ומכינים סנדוויצ'ים מהעוגיות.
  • מי שממלא בגנאש: ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת בפולסים קטנים של 15-30 שניות עד שהשוקולד כמעט נמס. מערבבים במרץ על להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט וממלאים את העוגיות.
  • שומרים במקרר כ-3-4 ימים.

 

 

 
חיוך גדול של אושר מתוק
חיוך גדול של אושר מתוק צילום : עידן אדלר רייס
 
שמישהו יביא לנו את העליון. חבל שהוא יפול למטה
שמישהו יביא לנו את העליון. חבל שהוא יפול למטה צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.