מתכון לפסטיה במילוי עוף

 
פסטיה מעלי פילו במילוי עוף
פסטיה מעלי פילו במילוי עוף צילום: חיה אילונה דר
 

היא הגיעה במקור מהמטבח המוסלמי ודי מהר התחבבה גם על היהודים במרוקו, שהכינו אותה לאירועים מיוחדים. עלי פילו דקיקים במילוי קוביות של עוף עם אגוזים, שקדים והמון טעמים מיוחדים

 
 
 
 
 

במקורה, הוכנה הפסטיה כמעדן של המוסלמים שכינו אותה בשם הבסטילה. היא הוכנה בחתונותיהם ובאירועים מיוחדים וכך התחבבה על היהודים שאימצו אותה באהבה והיא הפכה לגאוות המטבח המרוקאי היהודי. 

במקור השתמשו בבשר יונים ובארץ הותאם השימוש לעוף וכן עלי הבסיס הפכו מעלי סיגרים לעלי פילו. 

ישנן אינספור ווריאציות למתכון אך השילוב האולטימטיבי הוא של עלים המתפצפצים המכילים מלית מפתיעה שמשלבת מתיקות עם מליחות מתובלת.

בחרתי לשתף הפעם בווריאציה בה השימוש הינו בעלי פילו, אותם אני ממלאת במלית עוף, שפע פיצוחים קצוצים, סוכר וקינמון לפי הטעם (לכן אין כמויות). את העלים אני אוגדת לשקיקים ואופה עד להזהבה מתפצפצת. השקיקים מקבלים איבוקי אבקת סוכר וקינמון והמראה והטעם מושלמים. נתתי גם את האפשרות של הסגירה בצורת סיגרים.

ההגשה לצד ריבת עגבניות שרי וצ'ילי מתוק או לצד ריבת תאנים.

 

 

פסטיה במילוי עוף

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 30-40 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


10 עלי פילו


2 בצלים גדולים


1/2 כוס אגוזים קלויים


1/2 כוס שבבי שקדים


1/2 כוס פיסטוקים


1/2 כוס קשיו קלוי


1/2 כוס צימוקים בהירים


2 כרעי עוף


1/2 כוס כוסברה קצוצה


1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר


קינמון


סוכר


אבקת סוכר


שמן קנולה


 

 
 

הכנות מוקדמות:

  • מפשירים את הפילו לילה במקרר.
  • מבשלים את העוף במים, מקררים. מוציאים את העצמות וחותכים לרצועות.
  • קוצצים את הבצלים, הפיצוחים והכוסברה.
  • מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.


אופן הכנה:

  • מכינים מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד שקיפות וקרמליות קלה.
  • מוסיפים את הפיצוחים הקצוצים, הצימוקים, הג'ינג'ר, הכוסברה ומערבבים.
  • מוסיפים את העוף, מערבבים וזורים מעט סוכר וקינמון.
  • טועמים ומוסיפים סוכר וקינמון לפי הטעם.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את עלי הפילו ומכסים במגבת .
  • משמנים במברשת משטח עבודה, מוציאים שני עלים ומניחים על המשטח.
  • משמנים את העלים וחותכים ל-4 ריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים ככף מהמלית.
  • מרימים למעלה את 4 הפינות ומהדקים לשקיק.
  • או: בקצה כל ריבוע מניחים מעט מהמלית ומגלגלים כסיגר. מלמטה למעלה, מרימים את השוליים מעט פנימה ומגלגלים עד הסוף.
  • מניחים בתבנית ומורחים את השקיקים והסיגרים בשמן.
  • אופים עד הזהבה.
  • מוציאים, מניחים בצלחות הגשה, מאבקים באבקת סוכר וקינמון ומגישים לצד ריבת עגבניות שרי וצ'ילי מתוק או ריבת תאנים.

 

 
כל הדרך לפסטיה המושלמת
כל הדרך לפסטיה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.