מתכון לסלט פסטה עם עגבניות צלויות

 
סלט פסטה עם עגבניות
סלט פסטה עם עגבניות צילום: עידן אדלר רייס
 

בין ארוחת ערב לצהריים, בין קיץ לחורף - פסטה חלולה עם עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית שמוסיפה מליחות עדינה. עידן אדלר-רייס מנצלת את ימי החסד האחרונים של הסתו לפני שהמנות הכבדות של החורף ישתלטו על המטבח

 
 
 
 
 

אני הכי בן אדם של קיץ, אוהבת שמש שמאירה לי את הלב ועושה לי מצב רוח,  את הים והימים הארוכים. אך לא ניתן להתנגד לעונות השנה, או להתעלם מההשפעה החיובית של שינוי, צמיחה, זרימה וההתחדשות אנרגטית שהן גורמות.

 

תיכף יגיע החורף, ויהיה כאן קריר. אני אחמם את ימי עם מרקים ושפע של תבשילי קדירה עשירים ומפנקים. זה יהיה נחמד להתכרבל בבית עם ספל תה, עוגיות ואיזה ספר מהפנט. אבל בינתיים אנחנו בין לבין, עונת המעבר מבלבלת, מחשיך מוקדם אבל עדיין חם, לפעמים יש טפטוף לא משכנע, ומזג האויר מתלבט. כנראה שגם היקום אוהב את הקיץ. ואני? שמחה שיש עוד כמה ימי חסד לפני שהחורף ישתלט.

 

לאחרונה אני מרבה להכין סלט פסטה עם עגבניות צלויות. הכנה זריזה, ומתקבלת מנה קלילה, שמתאימה בדיוק לעונה הזו שהיא בין לבין, לא חמה וכבדה אך גם לא סלט קר לגמרי. מתאימה לארוחת צהרים או ערב. תבחרו. לי זה פשוט טעים.

 

מתכון לסלט פסטה עם עגבניות צלויות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


250 גרם (חבילה קטנה) של פסטה קצרה


20 עגבניות שרי / 4 עגבניות גדולות (ניתן לערבב בין סוגי עגבניות שונים)


עלים מ-4 ענפי טימין/חצי כפית טימין מיובש


עלים מ-4 ענפי אורגנו/חצי כפית אורגנו מיובש


1/2 צרור פטרוזיליה


100 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת או חתוכה לקוביות


שמן זית


חופן אגוזי מלך/צנוברים טריים או קלויים על מחבת


מלח, פלפל שחור גרוס


2 כפות חומץ בלסמי


2 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • חוצים את העגבניות ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מתבלים את העגבניות במלח, פלפל שחור, טימין ואורגנו ושופכים מעל שמן זית בנדיבות.
  • אופים את העגבניות במשך כ 15-20 דקות עד שהן מגירות נוזלים וניצלות.
  • מכינים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עד לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן מסננים ושוטפים במעט מים.
  • מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ושופכים מעליה את העגבניות הצלויות עם מיציהן.
  • מוסיפים 2 כפות גדושות של ממרח עגבניות מיובשות וחומץ בלסמי ומערבבים.
  • קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים אותה, את הגבינה הבולגרית ואת הצנוברים או האגוזים לקערה מערבבים ומגישים (ניתן לשמור במקרר ולאכול גם יום אחרי).

 

גיוונים למתכון: ניתן  לשדרג את המתכון על ידי הוספת שן שום מגוררת, להוסיף לסלט בליזיקום במקום פטרוזילה, להוסיף זיתים, או להשתמש בסוגים שונים של עגבניות.

 

 
כי מי לא אוהב פסטה עם עגבניות?
כי מי לא אוהב פסטה עם עגבניות? צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.